Reklama

Reklama

Detektiv Marlowe

(seriál)
  • Česko Soukromý detektiv Marlowe (více)
Krimi / Mysteriózní
Velká Británie / Kanada, (1983–1986), 9 h 9 min (Minutáž: 48–53 min)

Předloha:

Raymond Chandler (kniha)

Hrají:

Powers Boothe, John Terry, Ian A. Wallace, Linda Griffiths, John Vernon, Paul Hecht, Ken Pogue, R.H. Thomson, Melody Anderson, Mark Humphrey, William Hootkins (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(11)

Obsahy(1)

Phil Marlowe (Powers Boothe) je americký detektív, hlavná postava kníh Raymonda Chandlera. K vlastnostiam detektíva patrí vášeň pre ženy, alkohol a fajčenie. Okrem toho je charakteristický cynizmom a ironickým vyjadrovaním. Napriek tomu všetkému vždy dopátra páchateľa... (dyfur)

Recenze (22)

MI-380 

všechny recenze uživatele

Mafiánská atmosféra LA první poloviny dvacátého století, suché chandlerovské hlášky, překombinované nepravděpodobné zápletky, krásné a často zkažené ženy, honosná sídla pochybných zbotatlíků, druhořadé hotely, Powers Boothe náležitě nad věcí - to vše k nejslavnějšímu detektivovi drsné školy přesně pasuje. 85%. ()

Pimburger 

všechny recenze uživatele

První řada seriálu opravdu dobrá, ale druhá řada celkem nudná s často příliš překombinovanými zápletkami a nepravděpodobnými situacemi. Powers Boothe je perfektní a míhají se tam i pěkný ženský, ale u pár dílů jsem prostě usnul, protože ta konverzační cvičení vůbec nikam nevedla. Je to škoda - detektiva Hammera jsem měl mnohem radši. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Je dobré pozrieť si, čo teší mojich obľúbencov. Z času na čas tam nájdem film alebo seriál, na ktoré som pri prvotnom zostavovaní svojho prehľadu zabudol. Nie snáď preto, že by nestáli za to, ale z nejakých nevysvetliteľných dôvodov. Klamal by som tvrdiac, že si pamätám podrobnosti z tohto seriálu. Ale o jednom som skalopevne presvedčený - že som lepšieho fimového predstaviteľa Phila Marlowa nevidel a určite už ani neuvidím. Takže štyri hviezdičky vypálené od boku sú nespochybniteľné. ()

D28 

všechny recenze uživatele

Seriál z dôb, keď sme nemali 30 tv kanálov, ba ani tri,a možno i preto sa tak tešili na každú časť s Philom.Celá rodinka natešene hltala klasické detektívne príbehy a ich charizmatického hrdinu.Muselo to byť výborné,pretože hoci je to dávno, pamätám si tie jeho monológy a aj to,že dabing bol super.Pan Schánilec,jestli se nepletu. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Docela prijemne televizni jednohubky na tema chandlerovskych pribehu. Boothe jako Marlowe nevadil, ale ani neoslnil (ale byl dobrej, to jo.). Ma to cele trosku osmdesatkovy vizual (nebo zpracovani, jak chcete), ale to take nevadi. Jak rikam, odpocinkove, kratke pribehy ze starych casu, s dobrym ustrednim hrdinou. P.S.: Potesila tez Kathryn Leigh Scott, jako Annie Riordan, ktera dela Phillovy takovy background... (myslim, ze v orig. detektivkach byla pouze v pribehu Farewell, My Lovely - Sbohem bud lasko ma.) P.S.: Bohuzel videno s cs dabingem, ale Svata Skopal to celkem zvladnul...resp. da se na to zvyknout. :-) Uvidite plno peknych obrazku, klasicjych scenek a hlasek, a taky plno puvabnych zen. Pokud si stahnete barvy a zkouknete jako cb, muzete si pridat jeste jednu hvezdu. Jako ja. :-) 4+ ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl natočen na motivy detektivních příběhů Raymonda Chandlera, který svoji první knihu o detektivu Marloowi napsal v roce 1933. (Terva)
  • Poprvé se soukromý detektiv Marlowe objevil v roce 1938 v románu "Hluboký spánek". (Paity)

Reklama

Reklama