Reklama

Reklama

Detektiv Marlowe

(seriál)
  • Česko Soukromý detektiv Marlowe (více)
Krimi / Mysteriózní
Velká Británie / Kanada, (1983–1986), 9 h 9 min (Minutáž: 48–53 min)

Předloha:

Raymond Chandler (kniha)

Hrají:

Powers Boothe, John Terry, Ian A. Wallace, Linda Griffiths, John Vernon, Paul Hecht, Ken Pogue, R.H. Thomson, Melody Anderson, Mark Humphrey, William Hootkins (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(11)

Obsahy(1)

Phil Marlowe (Powers Boothe) je americký detektív, hlavná postava kníh Raymonda Chandlera. K vlastnostiam detektíva patrí vášeň pre ženy, alkohol a fajčenie. Okrem toho je charakteristický cynizmom a ironickým vyjadrovaním. Napriek tomu všetkému vždy dopátra páchateľa... (dyfur)

Recenze (22)

lebowski 

všechny recenze uživatele

Seriál volně inspirovaný povídkami Raymonda Chandlera, Powers Boothe jako Marlow nemá chybu a hodí se na tu roli lépe než vychvalovaný Humprey Bogart. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Je dobré pozrieť si, čo teší mojich obľúbencov. Z času na čas tam nájdem film alebo seriál, na ktoré som pri prvotnom zostavovaní svojho prehľadu zabudol. Nie snáď preto, že by nestáli za to, ale z nejakých nevysvetliteľných dôvodov. Klamal by som tvrdiac, že si pamätám podrobnosti z tohto seriálu. Ale o jednom som skalopevne presvedčený - že som lepšieho fimového predstaviteľa Phila Marlowa nevidel a určite už ani neuvidím. Takže štyri hviezdičky vypálené od boku sú nespochybniteľné. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

epizódy: Nevadský plyn (ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 26.1.1985+R: ČST 1 = 10.12.1985) + Přehnaně rafinovaná vražda (ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 2 = 4.8.1985) + Tužka (ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 9.10.1985) + Král ve žlutém hávu (ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 21.11.1985) + Zkompromitovaný muž (ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 2 = 8.6.1986) (17.2.2011) ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

"Nevadský plyn" voní po hořkých mandlích, pořád si to pamatuju, můj nejoblíbenější díl. Docela bych se na to zase podívala, jako holka jsem byla do Marlowea zamilovaná. Boothe ho hrál fantasticky, za komoušů to byla pecka v TV. To se kupovaly na večer oříšky a dělaly jednohubky, protože to byl svátek, když něco takovýho bylo v telce. To svítily všechny paneláky a všichni čučeli, venku ani živáčka. ()

D28 

všechny recenze uživatele

Seriál z dôb, keď sme nemali 30 tv kanálov, ba ani tri,a možno i preto sa tak tešili na každú časť s Philom.Celá rodinka natešene hltala klasické detektívne príbehy a ich charizmatického hrdinu.Muselo to byť výborné,pretože hoci je to dávno, pamätám si tie jeho monológy a aj to,že dabing bol super.Pan Schánilec,jestli se nepletu. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Mafiánská atmosféra LA první poloviny dvacátého století, suché chandlerovské hlášky, překombinované nepravděpodobné zápletky, krásné a často zkažené ženy, honosná sídla pochybných zbotatlíků, druhořadé hotely, Powers Boothe náležitě nad věcí - to vše k nejslavnějšímu detektivovi drsné školy přesně pasuje. 85%. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Docela prijemne televizni jednohubky na tema chandlerovskych pribehu. Boothe jako Marlowe nevadil, ale ani neoslnil (ale byl dobrej, to jo.). Ma to cele trosku osmdesatkovy vizual (nebo zpracovani, jak chcete), ale to take nevadi. Jak rikam, odpocinkove, kratke pribehy ze starych casu, s dobrym ustrednim hrdinou. P.S.: Potesila tez Kathryn Leigh Scott, jako Annie Riordan, ktera dela Phillovy takovy background... (myslim, ze v orig. detektivkach byla pouze v pribehu Farewell, My Lovely - Sbohem bud lasko ma.) P.S.: Bohuzel videno s cs dabingem, ale Svata Skopal to celkem zvladnul...resp. da se na to zvyknout. :-) Uvidite plno peknych obrazku, klasicjych scenek a hlasek, a taky plno puvabnych zen. Pokud si stahnete barvy a zkouknete jako cb, muzete si pridat jeste jednu hvezdu. Jako ja. :-) 4+ ()

FilmWave 

všechny recenze uživatele

Pozor existují dvě série. První obsahuje pět dílů (např. "Navada Gas" nebo "The King in Yellow") a je naprosto dokonalá. Druhá má šest epizod a je o dvě třídy horší (úděsná výprava, horší scénáře). Powers Boothe je úplně totálně geniální! ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Kvalitní seriál, který bych asi jako děcko miloval. Je neuvěřitelně podobný seriálu "Mike Hammer", včetně rysů hlavního hrdiny - Powers Booth a Stacy Keach jsou úplně stejné typy, skoro jak bratři. Tento seriál měl vyšší rozpočet, a tak ho tvůrci zasadili do 40. let a výprava je skutečně na seriál úžasná. Tak proč jen tři hvězdy? Inu, autoři to dle mě s noir stylem přehnali natolik, že vyznívá trochu jako sebeparodie. Nikdy jsem si nepředstavoval Marlowa jako bezcitného flegmatika či dokonce sociopata, ale spíš jako cynického a šarmantního detektiva se smyslem pro humor. Zpočátku člověka seriál uhrane, ale už za pár minut se směje oné škrobenosti a umělosti a ještě více umrlčím monologům bez jakékoliv sebereflexe. ()

blackperseus 

všechny recenze uživatele

Po prvej sérii: Prvých päť epizód. Neviem, či to bolo predlohou, scenárom, réžiou, či príšerným starým českým dabingom, ale v jednotlivých prípadoch som sa dosť strácal a musel rozmýšľať dosť tuho a dozadu na to, aby som si vôbec pospájal motívy a udalosti. Čítal som len zopár chandleroviek a jednoduché na pochop práve neboli, myslím, že ale v tomto prípade tej Chandlerovej komplikovanosti dabing značne "pomohol". Takto bohužiaľ len za tri, ak sa niekto dostal k pôvodnému zneniu, odhadujem to na pridanie jednej hviezdy naviac. ()

JimWalker007 

všechny recenze uživatele

Seriál s najlepším predstaviteľom Marlowa. Škoda, že v tej dobe s Powersom nenatočili aj nejaké celovečerné detektívky. V dobách socializmu to bol sviatočný večer, keď dávali nejaký diel z tohto seriálu. ()

Dejna2 

všechny recenze uživatele

Ano, tohle je jediný dobrý filmový Phil Marlowe jak ho znám z knížek. Nezúčastněný hlas vypravěče a nezapomenutelná hláška o klokanovi na chůdách. ()

Reklama

Reklama