Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Profesor Léon Rivail se v katolické Francii 19. století zúčastní seance a založí směr zvaný spiritismus. To se ale neobejde bez pozornosti úřadů. (Netflix)

Recenze (7)

honajz 

všechny recenze uživatele

Další netflixovský protikatolický zářez, nabízející místo skutečného duchovna a víry pár instantních new age keců. Slušná kamera, jinak žel televizní vzhled, dějově i myšlenkově je to chudé jako bosá pastýřka před sto dvaceti lety. Postavy nevěrohodné. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Fajná historická duchařina, dobře natočená, s fajn atmosférou. Ale dějově málo zajímavá a dnes už si z ní téměř vůbec nic nepamatuju. Ale sledování mně bavilo, téma spiritismu je vždy fajn, a tohle je dobře zpracované. Lepší průměr, ale trochu tomu přilepším, protože takových filmů se točí málo. ()

Nuach 

všechny recenze uživatele

Nádherný duchovní film. Pojednávající o těch asi úplně nejdůležitějších věcech člověka. Pochopitelně více zaujme diváka s aktivním zájmem o duchovní svět. O spiritualitu osobní, nikoli církevní nebo náboženskou. Děkuju tvůrcům i skutečnému Hippolyte Léon Denizard Rivail alias ALLAN KARDEC (1804 – 1869). Doporučuji... - Podobné filmy - Náš domov, Chico Xavier... - Více v češtině také na http://www.kardec.cz/ ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Z duchmi sa neoplatí zahrávať a treba ich rešpektovať, pretože nepoznáme skutočnosť, na ktorú nám nevie dať odpoveď ani vedecko technická úroveň v ktorej žijeme. Rivail, ako profesor a člen viacerých vedeckých spoločností sa zahĺbil do tajov špiritizmu. A to je vlastne námet z obdobia jeho sfilmovaného života. Príbeh sa niesol v príliš pompéznom aristokratickom duchu. Chýbala väčšia intenzita, živšie prejavy, nápaditejší a pôsobivejší prejav deja, zatiaľ čo sa to celé nieslo v melanchólii, ktoré priam uspávalo. Kde sa vytratil pravý brazílsky temperament, ktorý v tomto príbehu absentoval. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

V hlavni roli Vlasta Redl. Toho jsem se nezbavil do konce filmu. Film ma dost prilezitosti vytvorit si sytou armosferu, ale vlastne se mu to nepodarilo. Sice se zabyva skutecnym pribehem, ale vazne nevite, cemu mate verit. Toporna hlavni postava pribehu vubec nepomohla. Vsichni se snazi, ale z TV zabavy to nevystoupilo a na Nove mu to bude sluset v nekolika reprizach. Jen na to nikdo moc nebude koukat. Je to slabsi pokoukani, ale na zabiti casu a zjisteni neco o spiritismu by to stacit melo ()

Reklama

Reklama