Reklama

Reklama

Čtyři svatby a jeden pohřeb

(seriál)
  • USA Four Weddings and a Funeral (více)
Trailer

Epizody(10)

Obsahy(1)

Čtyři američtí přátelé – Maya, Craig, Ainsley a Duffy – se sejdou na báječné londýnské svatbě. Ale poté, co jim šokující zpráva u oltáře obrátí život naruby, musí překonat bouřlivý rok plný lásky a utrpení... Maya, mladá manažerka komunikace senátorské kampaně v New Yorku, dostane pozvání na svatbu od spolužačky z univerzity žijící v Londýně. Rozhodne se hodit svůj profesní i soukromý život za hlavu a vydává se do Anglie, aby se znovu shledala se starými přáteli. Záhy si však uvědomí, že jsou jejich životy v krizi. Vztahy jsou falešné a pošramocené, na povrch vyplouvají politické skandály, londýnský společenský život se stává terčem posměchu, nečekaná milostná vzplanutí rychle pohasínají. A samozřejmě nechybí čtyři svatby a jeden pohřeb. (HBO Europe)

(více)

Recenze (9)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakoniec sa prikloním k trom hviezdam, i keď finále bolo skutočne vydarené. Dôvodom je nevyváženosť dvoch prístupov, povedzme že využitie britského "britkého" humoru, cynizmu, sebazhadzovania a na druhej strane otravného sentimentu, nedôveryhodnosti a celkovej presladenosti hollywoodskeho, alebo lepšie povedané internacionálneho štýlu v rámci tvrdého mainstreamu. Tvorcovia sa snažili citovať a nadväzovať nielen na priamy inšpiračný zdroj z názvu, i keď o remake nejde, ale aj na Nothing Hill a Love Actually. Nepodarilo sa im ale vyvolať dostatočnú autentickosť a úprimnosť, ktorá by aj v rámci romantickej komédie mala vykukovať spoza rohu, inými slovami nájsť vyváženosť medzi žánrovými klišé a realitou, čo by sa mohlo zmeniť povedzme v prípadnej druhej sérii, už s novými postavami a príbehom. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velká zábava to není. Líbil se mi slovní humor. Jinak interakčně to moc jiskřivé není. Naopak je to politicky korektní, aby byly zastoupeny všechny rasy a dokonce je zde muslimské téma. Oproti původnímu originálu z roku 1994, který zná snad každý, přibilo otravné esemeskování. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Doba sa zmenila, ale s tou korektnosťou to netreba preháňať. Nájdite si hercov v pôvodnej filmovej verzii. Uvidíte pôvodných Britov. Zadajte si casting tohto seriálu a je to tu už pol na pol. To mi ale až tak nevadí ako to, že vlastne ani jeden pár nie je rasovo jednotný - proste černoch s beloškou alebo naopak, len aby sme vnucovali tú myšlienku, že tak to je najlepšie. Nič proti zmiešaným párom nemám, ale aj počas svojho nie krátkeho pobytu v Londýne som si všimol, že napriek všetkej tlačenke je väčšina párov "zladených", tak prečo to tú ignorujú, prečo nemôže biely muž randiť s bielou ženou? Najviac som sa však zasmial na fakte, že v zahraničných recenziách neriešia toto, ale že prečo je tento seriál tak hnusne zaostalý, že tam v ústrednom deji neukazujú žiadny gay alebo lesbo pár. Pritom práve toto je najväčšie plus celého seriálu spolu s Nathalie Emmanuel. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

je to sice vykrádačka původních svateb a pohřbu (a taky Lásky nebeské,nebo Notting Hill),která je navíc vykastrovaná o typicky britský humor.Nicméně na rozdíl od jiných vykrádaček britských komedií jsou seriálové svatby v pohodě koukatelné.Vlastně je to až překvapivě příjemná zábava,která s humorem nejde přes čáru a umí to být vtipné - byť jinak a celkem to funguje i po emoční - romantické linii.Na tom mají zásluhu sympatické postavy (snad s výjimkou Ainsley).Skoro všichni jsou sice Američané,ale díky tomu,že je děj zasazen do Londýna tomu chybí taková ta předělávková rozjívenost,kdy se "remake" snaží být lepší a vtipnější než originál.Tohle určitě lepší než originál není,ale umí to být svoje a pokud by se to nejmenovalo tak jak se to jmenuje a nenutilo by to diváka srovnávat vnímaní mohlo být úplně jiné...70% ()

Gurtha 

všechny recenze uživatele

Američané s oblibou vezmou britské kusy a „vylepší“ je tím, že představitele zbaví britského humoru. Tady vykradli to nejlepší z britských komedií za posledních 30 let (moc se s tím nepatlali, brali repliky či rovnou celé scény, bez úprav a co je horší bez přidané hodnoty či humoru), přihodili k tomu spoustu sentimentu a ono to … nefunguje. Překvápko! Po shlédnutí všech dílů asi těžko můžu tvrdit, že jde o nekoukatelný kus, spíš doporučím této kratochvíli se vyhnout – jde totiž o závislost kvalitativně rovnou Esmeraldě, jejíž jedinou výhodou je, že má jen pár dílů. ()

YangJie 

všechny recenze uživatele

Přeslazená, kašírovaná agitka Multi-Kulti. To, co nám tady autoři předvádí je asi tak reálné jako Star Trek. ()

Vesprem 

všechny recenze uživatele

Na konci mi bylo líto, že serie končí. A proto hodnotím kladně. Přese všechno, co je pravda o vykrádání britských komedií - a je to určitě pravda - jsem se chtěla dívat dál. Seriál, ze kterého teče romantika, je lidský, někdy velmi kýčovitý, mě prostě pobavil. Postavy jsem si oblíbila, líbila se mi jejich různorodost , každá měla svoji osobitost a spojovala je lidskost. Scény, které byly "ukradeny" z jiných filmů mi zde nevadily. Naopak, líbily se mi, protože mi připomněly, jak jsem si s mými přáteli ve dvaceti "přehrávali" části filmů, používali citace a moc nás to bavilo. ()

Reklama

Reklama