Reklama

Reklama

Čtyři svatby a jeden pohřeb

(seriál)
  • USA Four Weddings and a Funeral (více)
Trailer

Epizody(10)

Obsahy(1)

Čtyři američtí přátelé – Maya, Craig, Ainsley a Duffy – se sejdou na báječné londýnské svatbě. Ale poté, co jim šokující zpráva u oltáře obrátí život naruby, musí překonat bouřlivý rok plný lásky a utrpení... Maya, mladá manažerka komunikace senátorské kampaně v New Yorku, dostane pozvání na svatbu od spolužačky z univerzity žijící v Londýně. Rozhodne se hodit svůj profesní i soukromý život za hlavu a vydává se do Anglie, aby se znovu shledala se starými přáteli. Záhy si však uvědomí, že jsou jejich životy v krizi. Vztahy jsou falešné a pošramocené, na povrch vyplouvají politické skandály, londýnský společenský život se stává terčem posměchu, nečekaná milostná vzplanutí rychle pohasínají. A samozřejmě nechybí čtyři svatby a jeden pohřeb. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

Gurtha 

všechny recenze uživatele

Američané s oblibou vezmou britské kusy a „vylepší“ je tím, že představitele zbaví britského humoru. Tady vykradli to nejlepší z britských komedií za posledních 30 let (moc se s tím nepatlali, brali repliky či rovnou celé scény, bez úprav a co je horší bez přidané hodnoty či humoru), přihodili k tomu spoustu sentimentu a ono to … nefunguje. Překvápko! Po shlédnutí všech dílů asi těžko můžu tvrdit, že jde o nekoukatelný kus, spíš doporučím této kratochvíli se vyhnout – jde totiž o závislost kvalitativně rovnou Esmeraldě, jejíž jedinou výhodou je, že má jen pár dílů. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Doba sa zmenila, ale s tou korektnosťou to netreba preháňať. Nájdite si hercov v pôvodnej filmovej verzii. Uvidíte pôvodných Britov. Zadajte si casting tohto seriálu a je to tu už pol na pol. To mi ale až tak nevadí ako to, že vlastne ani jeden pár nie je rasovo jednotný - proste černoch s beloškou alebo naopak, len aby sme vnucovali tú myšlienku, že tak to je najlepšie. Nič proti zmiešaným párom nemám, ale aj počas svojho nie krátkeho pobytu v Londýne som si všimol, že napriek všetkej tlačenke je väčšina párov "zladených", tak prečo to tú ignorujú, prečo nemôže biely muž randiť s bielou ženou? Najviac som sa však zasmial na fakte, že v zahraničných recenziách neriešia toto, ale že prečo je tento seriál tak hnusne zaostalý, že tam v ústrednom deji neukazujú žiadny gay alebo lesbo pár. Pritom práve toto je najväčšie plus celého seriálu spolu s Nathalie Emmanuel. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

je to sice vykrádačka původních svateb a pohřbu (a taky Lásky nebeské,nebo Notting Hill),která je navíc vykastrovaná o typicky britský humor.Nicméně na rozdíl od jiných vykrádaček britských komedií jsou seriálové svatby v pohodě koukatelné.Vlastně je to až překvapivě příjemná zábava,která s humorem nejde přes čáru a umí to být vtipné - byť jinak a celkem to funguje i po emoční - romantické linii.Na tom mají zásluhu sympatické postavy (snad s výjimkou Ainsley).Skoro všichni jsou sice Američané,ale díky tomu,že je děj zasazen do Londýna tomu chybí taková ta předělávková rozjívenost,kdy se "remake" snaží být lepší a vtipnější než originál.Tohle určitě lepší než originál není,ale umí to být svoje a pokud by se to nejmenovalo tak jak se to jmenuje a nenutilo by to diváka srovnávat vnímaní mohlo být úplně jiné...70% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakoniec sa prikloním k trom hviezdam, i keď finále bolo skutočne vydarené. Dôvodom je nevyváženosť dvoch prístupov, povedzme že využitie britského "britkého" humoru, cynizmu, sebazhadzovania a na druhej strane otravného sentimentu, nedôveryhodnosti a celkovej presladenosti hollywoodskeho, alebo lepšie povedané internacionálneho štýlu v rámci tvrdého mainstreamu. Tvorcovia sa snažili citovať a nadväzovať nielen na priamy inšpiračný zdroj z názvu, i keď o remake nejde, ale aj na Nothing Hill a Love Actually. Nepodarilo sa im ale vyvolať dostatočnú autentickosť a úprimnosť, ktorá by aj v rámci romantickej komédie mala vykukovať spoza rohu, inými slovami nájsť vyváženosť medzi žánrovými klišé a realitou, čo by sa mohlo zmeniť povedzme v prípadnej druhej sérii, už s novými postavami a príbehom. ()

Vesprem 

všechny recenze uživatele

Na konci mi bylo líto, že serie končí. A proto hodnotím kladně. Přese všechno, co je pravda o vykrádání britských komedií - a je to určitě pravda - jsem se chtěla dívat dál. Seriál, ze kterého teče romantika, je lidský, někdy velmi kýčovitý, mě prostě pobavil. Postavy jsem si oblíbila, líbila se mi jejich různorodost , každá měla svoji osobitost a spojovala je lidskost. Scény, které byly "ukradeny" z jiných filmů mi zde nevadily. Naopak, líbily se mi, protože mi připomněly, jak jsem si s mými přáteli ve dvaceti "přehrávali" části filmů, používali citace a moc nás to bavilo. ()

Galerie (223)

Reklama

Reklama