Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V dětských domovech se odehrávají drobná dramata, ani materiální zajištění nedokáže zajistit vše potřebné. Hlavní hrdinka tohoto příběhu se totiž nedokáže spřátelit s ostatními dětmi, naopak se upne na svou vychovatelku, jejíž sňatek a odchod vnímá jako těžkou zradu. Režisér Vít Olmer postihl dětskou mentalitu citlivě i věrohodně, scénář Ireny Charvátové odboural přebytečné moralizování. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

Master19 

všechny recenze uživatele

Nebudu přehánět, když tenhle film přirovnám k malému přeletu přes kukaččí hnízdo. Několik náznaků a už jsem se bál šťastného konce, ale dopadlo to úplně jinak. Mazec. Michaela Kudláčková jako vždy napřesústo, ale hraje fantasticky. Veronika Freimanová má roli nevděčnou a těžko hodnotitelnou. Rozhodně stojí za shlédnutí. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

osamnělá, utrápená dětská dušička pavlínka, která touží jen po tom, aby jí někdo zaplnil tu velikou díru v jejím srdci, v jejím životě.. absenci rodičovské lásky.. zdánlivá samozřejmost? né každý z nás má to štěstí.. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Tento, jistě neprávem zapomenutý film, je hereckým koncertem Michaely Kudláčkové a Veroniky Freimanové. Oficiální text distributora nijak nepřehání, když uvádí, že režisér „postihl dětskou mentalitu citlivě a věrohodně“. Pokud je divák ochoten se smířit s době poplatnými soudružkami kuchařkami, nabídne mu SKLENĚNÝ DŮM jedinečný pohled do dětských duší. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Já mám pocit, že malá Michaela Kudláčková vždycky hrála holky, které byly nějakým způsobem protivné. Tady v té roli byla taky chvilkami na pár facek. Ale bylo to pochopitelné. No, byla to její obrana proti všem a všemu. Nedivím se, že se její ztrápená dušička upnula k mladé vychovatelce, kterou hrála Veronika Freimanová. Ona byla totiž jiná a to děti vždycky vycítí. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Život v decáku. Častý námet normalizačných rodinných filmov. Tam by úspešne zapojili do kolektívu určite aj stalagnit. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pohled do fungování socialistického dětského domova skrz jeho novou chovanku, kdy musím doufat, že takto již tato zařízení nefungují. Děti zahrály přesvědčivě, poněkud lépe, než mnozí dospělí (pan ředitel, otec Pavlíny). Přestože se můžeme domnívat, že chování hlavní hrdinky je nepřiměřeně drzé a nevhodné, labyrint dětského srdce a duše je složitý a reakce na okolnosti a životní zvraty může být i taková, jako můžeme ve filmu sledovat. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Prostředí dětského domova a malá Pavlína co přichází mezi nové děti. Není schopná se přizpůsobit. A tak dělá jeden problém za druhým. Nakonec se upne na jednu z tet, ale ta má svůj život a plánuje rodinu, což Pavlína velice těžce nese a trucuje a dělá jeden naschvál za druhým. Nakonec jí nezbyde než se přizpůsobit a nebo jít do polepšovny co si vybere....Rodičovská láska se nahradit nedá, ale pomoct se tomu dá. Miša Kudláčková roli Pavlíny zahrála znamenitě. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vyborny film o pocitech osamele dospivajici holky, kterou vyborne zahrala Misa Kudlackova. Freimanova taky dobra. Napadita je i rezie, je skoda, ze po tvurci strance Olmerovi revoluce moc nepomohla. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Z dob kdy Olmer uměl.. První plnohodnotný film Holubové... Tady je krásně vidět z čeho se rodí vlastnosti jako jsou zloba, manipulace, nepřejícnost... Hezky byla napsaná role malé cigánečky... ředitl:P. Nejezchleba,cigánka Džurbanová, ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Dalsi dobry prispevek s tematikou detskeho domova. Kudlackova vyborna. Film, ktery ma duvod, obsah i zpracovani. Dobre, libilo... 4- ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Jasně že legendami dětských herců jsou Holý a Fuchsová, ale zrovna tady v tom těžkém filmu o holčičce z dětského domova, která tak touží po rodičovské lásce, tady je prostě dle mne nejlepší dětský herecký výkon v historii naší kinematografie, protože to co předvádí Michaela Kudláčková to nedává dneska většina dospělých herců. Pomáhá tomu i to náročný téma, ale nepomáhá tomu, že tento Olmerův film upadl v naprostém zapomnění. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Děti nesnášejí, když se jim lže, zvlášť takové citlivé, jakou byla Michaela Kudláčková, cítí potřebu lásky, ale nejsou schopné dosud rozlišovat mezi potřebami svými a potřebami cizími. Příběh novicky v Dětském domově vede k zamyšlení. Michaele tahle role sedla, protože i jako člověk to neměla v dětství nijak snadné. Film byl udělán dobře, ale měl jeden zásadní nedostatek - děti v Dětském domově neměly školu? ()

zla.ovce 

všechny recenze uživatele

O Pavlínku nemá nikdo zájem, a proto přichází do dětského domova. Jako řada takových dětí i ona touží po tom, aby měla někoho jen "pro sebe", a tak se upne na mladou vychovatelku Jarmilu. Ta má ale snoubence a Pavla začne žárlit, nechce mezi ostatní děti a zlobí... Ne, Pavlínka není vůbec zlá, je jenom nešťastná a chce, aby ji měl někdo rád. Skvělá role pro talentovanou Míšu Kudláčkovou, která výborně zachytila všechny pocity malé Pavly. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Obyčejný příběh obyčejných dětí v obyčejném domově. Není zde nic zvláštního, co bychom již jinde neviděli. Příběh nemá čím zaujmout. Herci taky nic moc. Přesto mohu doporučit. ()

Reklama

Reklama