Reklama

Reklama

Epizody(22)

Obsahy(1)

Dlouho předtím, než se Liu Kang, Sonya Blade a Johnny Cage utkali s Shang Tsungem a jeho přisluhovači v turnaji Mortal Kombat, bojoval mnich Kung Lao (Paolo Montalban), zlodějka Taja (Kristanna Loken) a bývalý strážce Siro (Daniel Bernhardt) proti krvelačnému imperátorovi Shao Kahnovi, jeho mágovi Shang Tsungovi (Bruce Locke), jed plivajícímu Reptilovi (Jon Valera), čaroději Quan Chimu (Adoni Marapis) a jeho trojici nemrtvých vražedkyň (Dana Hee, Jamie Pressly, Renee Tenison), královně Kreeye (Fabiana Udenio) a její prvorozené dceři Vorpax (Tracy Douglas) či Scorpionovi (Chris Casamassa). Za podpory ochránce pozemské říše lorda Raydena (Jeffrey Meek) a princezny Kitany (Audie England) bojují o osud lidstva, rozhodnuti chránit ho za každou cenu, i kdyby jí měl být jejich vlastní život... (Chen)

(více)

Recenze (60)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Průměr, ale konec byl fakt nečekaně drsnej (a je vlastně tím hlavním důvodem, proč stojí za to si tenhle seriál pamatovat)... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Zapomenutý seriál, který si k mé velké radosti bere z herní mytologie opravdu hodně a vše rozvádí do místy překvapivých rovin. Jenže časem ustupuje ústřední linie stranou a trojice poněkud mělkých hrdinů upadne do stereotypních epizod typu "dívka je nalákána do pasti halucinací svého zemřelého otce", které jako by vypadly z laciností typu seriálového Pána šelem. O to větší překvapení bylo pak finálové zakončení, které kromě silně duchovní linie přidává i téměř neustálou akci a hlavně konec, u kterého budete přemýšlet, jak je možné, že vám nedošlo, že zkrátka přijít musel. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Hlavne za luxusný záver. A podla toho čo som sa dočítal mal byt toto seriálový prequel k prvému filmu z roku 95. Bohužial serial bol zrušený po prvej sérii a prepojenie medzi filmom a seriálom nieje kompletné. Každopádne fanušikou Mortal Kombatu poteší a akcie sa podarili. 65% - 3* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zvláštny seriál. Poväčšinou pôsobí až príliš kóšer dojmom - málo masiek, mystiky, fantázie - no momenty, keď sa zjavia obľúbení hrdinovia ako Reptile, SubZero, Scorpion sú neodolateľné. Výdatne poteší Quan Chi a cameo Reika a dych vyrazí masakrálny koniec. Deus ex machina non plus ultra! ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Zápletky jsou někdy vycucané z prstu a vymyšlené během ranní stolice, ale ty souboje jsou o několik tříd výš než v prvním filmu a to nemluvím o filmu druhém. Je zde rapidně více postav než ve všech filmech dohromady. Bohužel, malej rozpočet na tom jde vidět úplně všude, seriál je spíš opravdu pro fanoušky MK, kteří znají příběh, protože tomu se zde tak trochu seriál věnuje. Nejlepší je vyvraždovací poslední díl, nebejt těch propracovanejch soubojů, bylo by to na stejný úrovni jako druhý film, ale díky bohu není. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Lacné ako prostitútkin úsmev, ale... Úvod seriálu bol na TV pomery fakt slušný a koniec ozaj nečakaný... ()

stub 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se začal kdysi dívat úplně omylem, když jsem večer usínal u televize. Možná jsem blázen, ale tohle je podle mě jednoznačně nejlepší adaptace světa MK na obrazovku. Totální béčko, se všemi šílenostmi a půvaby, co má pořádný brak mít - až se nechce věřit, že je to až z roku `98. Parádně temné prostředí, slušná akce, komiksová stylizace postav, až nevysvětlitelná chytlavost a hlavně (byť to už mnohokrát padlo, nelze to nezdůraznit) našlapaný, nečekaný a hvězdu navíc zasluhující konec! ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Šílenej spektákl s kulisami, které snad ukradli ze Strážců vesmíru. Jediné, co stojí za zmínku je dobrá choreografie soubojů, byť mizerně sestříhaná. ()

Her0.89 

všechny recenze uživatele

Zapíchl jsem to u 5 dílu. Ne protože bych už neměl chuť se na to dívat, ale proto, že mi prozatím (a troufnu si říct že napořád) zrušili megavideo :-(. K věci. Bylo to strašné béčko, kulisy byly otřesné a některé momenty až příliš umělé. Ale na druhou stranu kvůli tomu jsem se na to začal dívat. Shang Tsung byl neskutečně drsný a proto dávám 2* (ale myslím si, že bych to mohl s dalšími díly vytáhnout výš, ale na to si budu muset počkat). ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Takže, nejdříve stránka umělecká: Často tupé dialogy a stupidní zápletky. Pak také hodně nelogičnosti. Co se týče Martial Art tak ve své době to byl nej seriál, ale i oproti staré Hong Kongské tvorbě to bylo stále ubohé. Kulisy a kaskadérští "dvojníci" byli často hodně k smíchu. Pak je tu část Mortal Kombat: s příběhem hry to má společný jen základ a vzhledem k tomu, že seriál nepokračoval, zakončení je více než trestuhodně pitomé. Takže... Celkově sračka. Bohužel. Snaha asi byla, ale chyb je tu až moc. Hlavně ten konec, opravdu. Ten byl dutohlavní. Největší problém celého seriálu je, že se drží filmů a ne hry. Protože i filmy nemají se hrou mnoho společného. Příběh hry je super. Ve filmech a seriálech to už tolik nefunguje. ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Poněvadž jsem (byl) fanouškem fenoménu Mortal Kombat, vkládal jsem v tento seriál naděje a doufal jsem, resp. přál jsem si, aby se z něj vyklubala jakási věrohodně zfilmovaná variace herních soubojů a dějových linií. Z jedné části se mi to splnilo, z druhé bohužel rozhodně nikoli. Souboje a předvedené bojové umění se sice jeví obvykle kvalitně, pohodově, vcelku důvěryhodně a někdy až natolik energicky, že z toho člověk pomalu vyskakuje z křesla a kope po vzoru hlavních hrdinů do vzduchu po imaginárních protivnících. Magie se taky docela povedla, i když z toho smrdí klasické levné televizní počítačové triky. Dějové zápletky jsou však většinou natolik primitivní, že dokáží spolehlivě zabíjet jakékoli lepší pocity ze sledování dění na obrazovce. Další odfláknutí vidím v tom, že nebyl zdaleka využit potenciál, jaký seriál díky své celkové minutáži narozdíl od jednoho celovečerního filmu nabízí - bylo předvedeno příliš málo postav, z her se jich tam objevovalo v podstatě jen minimum(!), předvedlo se málo jejich schopností, zapracováno zoufale málo propojovacích linií v jednotlivých dílech, přestože části seriálu zpravidla na sebe navazovaly atd. Co se těch postav týče, jedno obrovské plus bych vyzdvihl, a to je BRILANTNÍ zhmotnění známých hrdinů Sub-Zero, Scorpion a také Reptile! A to jak perfektním vizuálním ztělesněním, tak i schopnostmi, použitou magií a dokonce i charaktery postav. Ti totiž jakoby přímo vypadli z monitoru počítače a nastoupili v nezměněné hrané formě na obrazovku - skutečně tak skvěle zde vypadají! Sub-Zero a Scorpion z filmové verze Mortal Kombatu se totiž zdaleka tolik nepovedli. Kdyby se tu vyskytovalo tradičních "MK" postav více, v podobném důvěrně pojatém bezchybném vzezření a chování, kdyby tam nedělali ze sebe jen kašpara pro efekty typu bum-bác a kdyby se všechno jejich snažení někam a k něčemu ubíralo, pak by to mohlo dopadnout mnohem, mnohem lépe, možná přesně tak, jak jsem toužil. Ale takto to zdaleka nedopadlo. Považuji tedy se slzou v oku celý seriál z větší části za promarněnou příležitost, na kterou sice má smysl se jednou podívat, ale v čem nelze najít nic hodnotného, co by pozornost diváka něčím rozvířilo. Kéž by se jednou natočil skutečně pořádný film nebo seriál, který by nesl ve jménu MORTAL KOMBAT, aniž by nezpůsoboval svému vzoru spíše ostudu než honosnou filmovou vizitku. Ještě si dovolím pozastavení nad debilním překladem názvu seriálu - díky českému 'Na život a na smrt' bych vskutku nepochopil, že se jedná o 'Mortal Kombat: Conquest', kvůli tomu mi to v době vysílání málem uniklo. Je vidět, že překladatelé neměli páru, o co se vlastně jedná, a stejný pocit mám popravdě i ze samotných filmařů - jakoby natočili něco, o čem ani pořádně nevěděli, co je vůbec zač a jak to pojmout - na což výsledek zhruba vypadá. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Pro ty, kteří se ve světě Mortal Kombat vyznají je to lahůdková podívaná. Spousta postav na které ve filmech nezbylo místo, povedená hudba i souboje. Škoda jen, že je vidět, že rozpočet byl velmi omezený, triky by mohly být místy lepší. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Pozrel som si to znovu, a aj bez uchvátenia z tínedžerských nedeľných predpoludní je to stále veľmi fajn! Originálne znenie dokonca ešte pridáva, zvlášť v prípade Shao-kana a Quan-chiho, ktorí tým pádom nedominujú iba vizuálne. Pekný dizajn, výborná muzika, na seriálové pomery parádna choreografia, sympatickí predstavitelia a ženy tak strašne sexy, až tečie plast z televízora. Príbehovo je to slabšie, ale obvykle aspoň tak akurát zašprajcované intrigánske scenáre, aby sa mohol pobiť každý s každým a dodať tak aj fanúšikom hry radosť z výmeny. Celá posledná tretina, na rozdiel od mdlého stredu, naberá poriadne obrátky a dáva tušiť, že napokon nepôjde tak úplne o tuctový bitkársky seriál v polystyrénových kulisách.. (spoiler) Je však nutné povedať, že to šokujúce zakončenie, aké si žiadny iný podobný seriál nedovolil, a ktoré ma kedysi donútilo nezúčastniť sa nedeľného obeda, ako som to nevedel rozdýchať, nie je vôbec scenáristicky podložené - ide o deus ex machina najtvrdšieho kalibru. Divák sa vôbec nedozvie nič o tom, odkiaľ sa vzali tí imperátorovi triumfálni "shadow priests", proti ktorým najlepší bojovníci všetkých ríš nemajú najmenšiu šancu, ani ako sa vládcovi Vonkajšieho sveta podarilo preľstiť Starých bohov... Skoro to vyzerá, akoby sa tvorcovia náhle dozvedeli, že druhá séria nebude, a chceli rozbehnuté dejové linky nejako epicky zakončiť.. - čo sa im podarilo rozhodne pamätným spôsobom! ()

Aargh 

všechny recenze uživatele

Seriál typu Xena, ovšem v originální prostředí s originálními postavami. Poslední díl mi vyrazil dech, protože takovéhle ukončení akčního seriálu jen tak neuvidíte (nemůžu prozradit víc, ale stojí to za to)! ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

Proc se podivat na Mortal Kombat? 1. Spousta vybornych souboju. 2. Zeny, spousta peknych spore odenych, kolikrat byly prsa tak napechovane ze uz uz vypadalo ze neco vykoukne ven, 3. SPOILER Konec velmi drsny a hodne necekany konec opravdu to tak zakoncili? Po shlednuti posledniho dilu sem nevericne sedel a uvazoval "Neni nekde zasity jeste jeden dil??" Za konec mam chut jeste zvednout hodnoceni i kdyz to vypada divne. A proto u me zaslouzene 4*. ()

Nihlathak 

všechny recenze uživatele

Díky tomu zakončení jsem se podíval na oba filmy. Největší chyba mýho života, že jsem po tom prvním nevypnul televizi. ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Takové příjemné zpracování mortalu, ale v tom je asi ten největší problém - slovo "příjemné" se slovem "mortal" ale vůbec nejde dohromady. Taky je to celkem natahly a když už se objevi akca, tak ty bitky za moc nestojí. Zkrátka nic, co by mě vedlo k tomu vidět všechny díly. ()

majxik 

všechny recenze uživatele

Trio hrdínu se pomláti s nějakým z intrikanských antihrdinů, všude okolo je spousta hodně spoře oděných bojovnic nebo servírek (ale vždy jsou hezké :) a tak nějak pořád dokola... ale i přesto má serial své kouzlo, hlavně pro ty kteří mají nějaké dočinění s hrou. Je nějaký důvod se ubec koukat na celý serial a neskočit hned po 5tém díle? Ano je, v ději je spousta zajímavých intrik a zauzlení a na konci se dočkáte neočekávaného konce který by asi nikdo neočekával. (Mě osobně překvapil a zároveň zklamal). ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Sice se celý seriál odehrává v cca 4 papundeklových kulisách (a jednom lese) a zápletky jednotlivých dílů jsou dosti schematické a banální, ale to nejdůležitější se povedlo: postavy z videohry jsou ztvárněné dobře a hlavně souboje (v každé epizodě minimálně 3) dokáží příjemně překvapit energičností, choreografií i akrobacií (různé výskoky, salta, přemety). Jinak jsou ale charaktery naprosto ploché (což je kompenzováno navlečením veškerých ženských postav do minimalistických kostýmů maximálně zvýrazňujících jejich přednosti :-)) a nezajímavé, snad s výjimkou Raydena, s nadhledem a ironií glosujícího okolní dění. A samozřejmě musím zmínit závěrečný díl, který je opravdu nekompromisní. Pro mne klasické "guilty pleasure". ()

Reklama

Reklama