Reklama

Reklama

Archer Monroe, patriarcha bohatej a politicky vplyvnej rodiny v New Yorku, zomiera. Jeho majetok sa rozdelí medzi členov rodiny. Dedičmi sú Catherine, jeho manželka, William, jeho mladší syn a politik, ktorý sa uchádza o znovuzvolenie, a Lauren, jeho staršia dcéra, manhattanská okresná prokurátorka. Rodinný právnik Harold Thewlis v súkromí ukáže Lauren ešte jedno posolstvo, ktoré jej otec zanechal. Archer Monroe na videu dcére hovorí, že jej chce zveriť tajomstvo, ktoré si musí vziať so sebou do hrobu. Nasmeruje ju do tajného podzemného bunkra na rodinnom pozemku. Tam nájde zajatého muža, ktorý sa predstaví ako Morgan Warner a tvrdí, že ho tu väznia už 30 rokov... (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (38)

kingik 

všechny recenze uživatele

Lily Collins "zdědí" Simona Pegga na řetězu. 30 let strávil v lesním podzemním bunkru, ovšem kdyby si ho vzali do parády holič a kosmetička, tak je pak jasným objektem pro vědecké zkoumání. Chrup a vlasy mu i bez totální absence slunečního svitu a vitamínů drží, tělesnou konstituci má lepší než leckterý jedinec dodržující zdravou životosprávu a nebylo zjištěno, jak často za jednotvárných dní a nocí masturboval. Zajatce na věčné roky z něj udělal zbohatlický fotřík hlavní hrdinky., který si vzal své temné tajemství do hrobu. Lily Collins bude zřejmě roztomilou herečkou i v padesáti, takže divák se ani moc nesoustřeďuje na to, že hraje státní zástupkyni a matku malé černošce. Úplně ze všeho je totiž nejdůležitější téměř (psycho)logická hra mezi hodnou mladou ženou svého kontroverzního rodinného klanu a podivínským vězněným mužem. Muž se samozřejmě rozpovídá o tom, co vedlo k jeho uvěznění, na divákovi pak je, zda uvěří jeho příběhu. Naprostá většina filmu je poutavá a jednotlivá setkání v bunkru mezi Collins a Peggem zabaví. To se děje většinu filmu, přičemž mladá žena má jisté pochybnosti o slovech svého "dědického nálezu", načež postupně se celý příběh skládá do závěrečné pointy, přičemž ji doprovází nemálo zvratů. Je ovšem poměrně nutné, aby divák přistoupil na logiku snímku, bez toho to zřejmě jen tak nepůjde. Režisér Vaughn Stein má patrně v oblibě neotřelé thrillery s vrcholnou pointou. Navíc má štěstí na zvučná herecká jména, poměrně nedávno ulovil do svého podobně orientovaného snímku "Terminal" superstar Margot Robbie, tentokrát má znovu k dispozici Simona Pegga, který oproti minulému filmovému setkání dostal nesrovnatelně větší herecký prostor a nelze si nepovšimnout, že se postupnými krůčky vymaňuje ze škatule zažitého komediálního herce, navrch došlo k nervydrásajícímu prstění hvězdičky Lily Collins. Jak jejich zajímavý psycho souboj dopadne, to zjistíte některý z večerů, který si pro něj případně vyhradíte. 10/10 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Odporně mečivý a nepříjemný hlas Phila Collinse mi kdysi znechutil celý jedno devadesátkový období, ve kterým toho středoproudovýho hovnaře hráli v éteru nepříjemně často. Jeho dcera to teď měla šanci trochu napravit. Uznávám, že její právnická skinny bitch byla místy docela slušná kreace, ale často se mi zdálo, že ve skutečnosti je to jen taková nevyzrálá rozmazlená holčička, která předstírá dospělou. Ale byla docela zajímavá. Zklamala mě ovšem zápletka. Jasně že samotné její rozuzlení jsem tušil už dávno, ale zprvu jsem doufal, že ono "šokující tajné dědictví" bude na trochu vyšším, tedy záživnějším levelu, třeba něco jako vampyrismus, lykantropie, zombiita, nějaká příšerná rodová choroba či kletba apod. A malilinkatý spoiler: Proč by hernajs dédy ve svojí závěti neřekl dceři celou pravdu?? ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Ženské umře fotík a začne dědit. Zdědí milion dolarů a jakési klíčky jelikož ví od čeho jsou (jak si to mohla pamatovat, když to bylo na místě kde si hrála jako malá nikdo neřeší) tak tam vleze a zjistí, že je tam zavřený jakýsi chlápek. Tak celý film řeší jestli ho má pustit, protože jestli ho pustí je možnost, že se bude chtít mstít a zdiskredituje její rodinu nebo ho tam nechat . Je to spíše konverzační drama mezi ženskou a chlápkem se spoustou chybami (například , když ta matka věděla kdo to v té díře je proč tam nešla a nesejmula ho a nemuselo se pak nic stát) konec se děje strašně náhodile (proč třeba ten chlápek neodletěl a nevrátil se později mstít jaká je v Americe vůbec promlčovací lhůta u zločinu tipuji, že za 30 let by to bylo promlčené?) Collins není pěkná ženská, když si rozpustí ty vlasy tak je to průměr, ale většinou jich takové nemá nemluvě o líčení kde vypadá tak na 50. 40 procent ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Fajnový komorní Thriller s nádhernou Lily Colins a ďábelským Simonem Peggem! Patriarcha velmi zámožné rodiny náhle zemře a zanechá své dceři nepěkné dědictví, kde děsivá tajemství z minulosti začnou vyplouvat napovrch. Filmu trošku škodí delší stopáž, ale jinak staví na tajemnostech, hereckých výkonech a poměrně slušnou dávkou zvratů, které dokážou i překvapit. Simon Pegg si svou roli neskutečně užívá a táhne film do lehce nadprůměrných výšin. Škoda, že násilí je poskrovnu. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí***. 6/10. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Lily Collins zjistila, že její nedávno zesnulý otec schovával třicet let v podzemním bunkru zamčeného Simona Pegga. Má ho pustit ven? Může věřit tomu, co říká? A proč ho tam vlastně její otec zamknul? Zajímavé otázky, nezajímavé odpovědi. Inheritance je utahaná nuda plná obřích logických děr, která se snaží svou hloupost maskovat za vznosné dialogy a velká morální dilemata. Reálně film ale stojí za to vidět jen kvůli tomu, abyste si ověřili, že Simon Pegg zvládne i vážnou roli. Zvládne. A teď, když to víte, už na Inheritance koukat nemusíte. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (4)

  • Raz, keď opúšťa stále väzneného Morgana (Simon Pegg), Lauren (Lily Collins) nechá kľúč na stole so šachovnicou. Morgan by mohol použiť kľúč na to, aby sa oslobodil. (Pat.Ko)
  • Simon Pegg (Morgan) musel schudnúť 12 kg a znížiť telesný tuk iba na 8 % kvôli tejto úlohe. Trvalo mu to 6 mesiacov. (Pat.Ko)
  • Po 30 rokoch pod zemou, spútaný a zbavený vystavenia slnečnému svetlu, by väzeň trpel mnohými zdravotnými problémami, vrátane mäkkých kostí a zubov, kožných lézií, poškodeného zraku, chronickej únavy a vážnej podvýživy. Jeho vlasy by boli dlhšie a zlepené a nebol by schopný zjesť stejk bez toho, aby ochorel. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama