Reklama

Reklama

Archer Monroe, patriarcha bohatej a politicky vplyvnej rodiny v New Yorku, zomiera. Jeho majetok sa rozdelí medzi členov rodiny. Dedičmi sú Catherine, jeho manželka, William, jeho mladší syn a politik, ktorý sa uchádza o znovuzvolenie, a Lauren, jeho staršia dcéra, manhattanská okresná prokurátorka. Rodinný právnik Harold Thewlis v súkromí ukáže Lauren ešte jedno posolstvo, ktoré jej otec zanechal. Archer Monroe na videu dcére hovorí, že jej chce zveriť tajomstvo, ktoré si musí vziať so sebou do hrobu. Nasmeruje ju do tajného podzemného bunkra na rodinnom pozemku. Tam nájde zajatého muža, ktorý sa predstaví ako Morgan Warner a tvrdí, že ho tu väznia už 30 rokov... (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (38)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Ženské umře fotík a začne dědit. Zdědí milion dolarů a jakési klíčky jelikož ví od čeho jsou (jak si to mohla pamatovat, když to bylo na místě kde si hrála jako malá nikdo neřeší) tak tam vleze a zjistí, že je tam zavřený jakýsi chlápek. Tak celý film řeší jestli ho má pustit, protože jestli ho pustí je možnost, že se bude chtít mstít a zdiskredituje její rodinu nebo ho tam nechat . Je to spíše konverzační drama mezi ženskou a chlápkem se spoustou chybami (například , když ta matka věděla kdo to v té díře je proč tam nešla a nesejmula ho a nemuselo se pak nic stát) konec se děje strašně náhodile (proč třeba ten chlápek neodletěl a nevrátil se později mstít jaká je v Americe vůbec promlčovací lhůta u zločinu tipuji, že za 30 let by to bylo promlčené?) Collins není pěkná ženská, když si rozpustí ty vlasy tak je to průměr, ale většinou jich takové nemá nemluvě o líčení kde vypadá tak na 50. 40 procent ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Inheritance je slabý thriller, kde nefunguje nic tak, jak by mělo v takovéto žánrovce správně a hlavně efektně fungovat. Napětí, atmosféra, poutavá zápletka i postavy, které dokážou zaujmout, to vše zde prostě působí nepřesvědčivě a nudně, i když abych ale tvůrcům tak úplně nekřivdil, tak v mnoha momentech lze zaznamenat snahu o vše výše zmíněné, ovšem jak se říká, někdy jen snaha zkrátka nestačí a zde je toho ve výsledku divák přímým svědkem. Každopádně, především zápletka se nejeví vůbec jako zcela marná záležitost, i když tedy ne ani jako nějaká nápaditá, či jakkoliv originální pecka, nicméně prostě jako celek si dovolím tvrdit, že mohla fungovat, jenže nefunguje a mě se těžko hledají důvody, proč tomu tak vůbec je, příčinu lze spatřit ale asi hlavně ve spádu celého filmu, trpící až neuvěřitelnými výkyvy, kdy navíc převažují hlavně ty scény fádnější a nezajímavější, dále pak v absenci jakékoliv výraznější scény, či momentu, postupná gradace směrem ku závěru jinak též postrádá jakékoliv grády, no a samotné finále, nabízející zásadní zvrat, no co k tomu říct, lehce předvídatelné, lehce nepřesvědčivé, lehce naivní, ale hlavně těžce nudné, a to i přesto, že se alespoň v tom závěru dají zaregistrovat jakési pokusy o efektnější momenty, ovšem i ty nakonec sklouzávají jen do matných, šedých vod, které fakt nenakopnou. Napětí pak sice chvílemi vystrkuje růžky, ale že by cokoliv zachraňovalo, tak to ani náhodou, atmosféře pak chybí v jakémkoliv ohledu výraznost, a postavy vyloženě nebaví, a to i díky obsazení, kdy především ve své ústřední roli herecky zcela zkolabovala Lily Collins, a co se týče konkrétně Simona Pegga, kvůli kterému jsem dal této podívané vůbec šanci, tam to vidím ve sportovní terminologii na takovou neurážlivou remízku, každopádně že by mu tato pro něj rozhodně nestandardní poloha vyloženě sedla, to si fakt nemyslím, úplně mě totiž zrovna dvakrát nepřesvědčil. Inheritance tak spadá do nevýrazného žánrového průměru, který sice svou existencí potenciálního diváka nezničí, ale aby si z něj onen divák odnesl nějaký větší zážitek, či požitek, tak to opravdu také nehrozí. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Takto. Nie sú to čisté 4*. Tri by boli objektívnejšie. Hlavná hrdinka na obliatie kávou, Peggova parochňa je čisté zlo a cítil som sa divne, kedy o sebe Pegg hovoril ako o starcovi, ktorému zostávajú posledné roky života, pričom nejde ani tak o to, že herec má 50 rokov, ale vyzerá na 40. A od konca som čakal oveľa šokujúcejší twist, ku ktorému to celý čas smerovalo... a napokon sa nič šokujúce nekonalo. Ale musím dať aj štvrtú hviezdu. Proste musím. Príliš ma to bavilo na to, aby som dal len tri. Najlepšie je od tohto trileru nič nečakať, nepozerať fotky, nedajbože trailery a skrátka sa iba nechať unášať zvratmi, dynamickým napätím a jednotlivými scénami (a postavami, vrátane vedľajších). Námet je geniálny. Scenár občas siaha po klišé a celkovo nenaplnil moje očakávania, ale aj tak dávam palec hore. Pegg o svojom mimoriadnom herectve nepresvedčil. Ale stále ho mám rád. Svojím spôsobom. Akože jasné, je to plné logických blbostí (v podstate už onen geniálny námet je v podstate jedna veľká/riadna konina). Ale tentoraz mi to nevadilo a nechal som sa unášať tempom. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Pôjdem proti prúdu akým sa hodnotenia pustili a poviem, že ja som si "Inheritance" užil. Ide o super silný film? Nie. Ale myslím si, že jeho najsilnejšie momenty stoja na dvoch bodoch. A to sú Lily Collins a Simon Pegg. Obaja sú vynikajúci v tom čo robia a dávajú do tých rolí maximum. Ona je inteligentná a dobrácka. On je zase človek, pri ktorom si nemôžeme byť istí, či mu môžeme veriť. No čím viac som ho počúval, tým viac som nadobúdal dojem, že možno by som mu veriť mohol. Ako je to v skutočnosti? To nebudem prezrádzať. No do tej role dal absolútne maximum. A čo sa Lily Collins týka, veril som jej to rovnako. A veľmi dobre chápem jej morálnu dilemu. Myslím si, že na jej mieste by som reagoval rovnako. No súčasne si myslím, že najlepšie by bolo, keby sme nemali všetky ostatné malé dejové línie okolo toho. Nemôžem povedať, že by to bolo zlé. Ale na druhú stranu to film dokopy nikam moc neposúva. Vďaka tomu pôsobí film ukončene len v rámci hlavnej dejovej línie. V rámci všetkého ostatného, bohužiaľ nie. Možno film potreboval tomu pridať možno ešte 15 minút. Niečo, čo by ukázalo, že všetko ostatné čo sme videli malo tiež nejaký reálny význam. No reálne keby sme vytiahli z filmu von celý súdny proces, brata a jeho kampaň a fakt, že Lauren sa málo venuje svojej rodine, dokopy by sme o nič neprišli. Ale nakoľko ma dialógy zaujali, nenudil som sa a chcel som vedieť kam sa to vyvinie a aká je skutočnosť. Takže celkovo dojmy prevládajú pozitívne. Neviem či by som bol schopný film odporúčať a viem si predstaviť, že je tu mnoho miest, kde by ľudia povedali, že film je nudný. A pochopil by som ich. Takže odporúčať nebudem, no za seba hovorím, že ten čas, ktorý som filmu venoval neľutujem. Hodnotenie: B- ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Předlouhej film, jenž se zprvu tváří docela zajímavě, aby z toho nakonec vylezla historka okresního formátu. Snad pochvala pro Pegga, protože ten snad poprvé  vystrčil hlavu z komedie, a docela mu ta dramatická role sedla. Ovšem na celkovej vzhled týhle prachsprostě obyčejný báchorky to nemá žádnej vliv. 40%. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (4)

  • Simon Pegg (Morgan) musel schudnúť 12 kg a znížiť telesný tuk iba na 8 % kvôli tejto úlohe. Trvalo mu to 6 mesiacov. (Pat.Ko)
  • Po 30 rokoch pod zemou, spútaný a zbavený vystavenia slnečnému svetlu, by väzeň trpel mnohými zdravotnými problémami, vrátane mäkkých kostí a zubov, kožných lézií, poškodeného zraku, chronickej únavy a vážnej podvýživy. Jeho vlasy by boli dlhšie a zlepené a nebol by schopný zjesť stejk bez toho, aby ochorel. (Pat.Ko)
  • Raz, keď opúšťa stále väzneného Morgana (Simon Pegg), Lauren (Lily Collins) nechá kľúč na stole so šachovnicou. Morgan by mohol použiť kľúč na to, aby sa oslobodil. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama