Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prenikavo ľudská ľahká komédia o strete protichodných charakterov, sociálnych prostredí a ich vzájomnej príťažlivosti. Film vyniká podrobnou charakterovou kresbou, citom pre dialóg s príchuťou každodennej trápnosti, rozpačitosti, ale aj ľudskej nehy. Autentické režijné prevedenie a herecké výkony robia z filmu reprezentatívny príklad súčasnej európskej kinematografie sústredenej na štúdium medziľudských vzťahov. Príbeh sa sústredí na snahy úspešného podnikateľa a novozbohatlíka získať si priazeň chudobnej starnúcej herečky. Humor je postavený na konflikte ich dvoch svetov a problémom, ktoré z toho vyplývajú. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Neodvážil bych se tento film označit za komedii, protože osciluje mezi několika žánry a spíš se podle mého blíží milostné romanci. Snímek o lidských vztazích řeší problém, nakolik je možné sblížení profesně, vzděláním i povahově naprosto odlišných lidí a to nejen po milostné stránce, ale i v rovině přátelství a kolegiálních partnerství. Vypráví o tom, jak povrchní jsou někdy naše první dojmy a jak snadno dokážeme přehlížet kvality lidí kolem nás. Nutí přemýšlet a přehodnocovat naše minulé konflikty a vztahy. Chytrý film s doře promyšleným scénářem není prvoplánově efektní, jde o na pohled nenápadnou evropskou produkci, která mě ale postupně vtáhla do děje a opravdu zaujala. Obsazení je kvalitní, byť jde o herce v našich končinách často neznámé. Takový Jean - Pierre Bacri je ve Francii velkou hvězdou. Celkový dojem: 80 %. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Velice sympatická francouzská (skoro)romance, která ukazuje, že se téma dá uchopit inteligentněji a citlivěji než v amerických prefabrikátech. Největším kladem jsou dobře napsané i zahrané postavy, které vypadají (a chovají se) jako normální lidé, bez ohledu na to jak nenormální je jejich povolání (i vedlejší). Kromě ústředního páru mě nejvíce zaujali šéfův řidič a bodyguard motající se kolem téže servírky-dealerky. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Nemám rád současný francouzský humor. Tyto konverzační komedie mě prostě neberou. Milerád si pustím kousky s Louisem de Funésem, ale toto jde prostě mimo mě. V televizi několikrát opakovali, jak je to vynikající film, kolik získal Cézarů (4) a že byl i nominován na Oscara. Já si nemůžu pomoct, ale tohleto se mi ani trochu nelíbilo. Jistě, uznávám, že scénář je originální, bohužel je orginální za cenu příšerné nudy, která jde s originalitou ruku v ruce. Je to až k neuvěření, ale je to tak. Chvílemi jsem spíš sledoval hodinky než film. Ano, z režisérčina pojetí je cítit, že film prožívá, ale tento způsob vyhovuje spíše jí než divákovi. Upřímně řečeno, tak ani nejsem filmem nijak zklamán, protože jsem od něj nic nečekal a tento styl komedií mi taky dvakrát nesedí. Je to vlastně jako bych ten film ani neshlédnul. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama