Reklama

Reklama

Dunaj vědomí

  • USA Dunaj of Consciousness
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokumentární river-movie zachycující příběh legendární kapely Dunaj... Muzikant, šaman a zakladatel legendární hudební skupiny DUNAJ, Vladimír Václavek, je svým snem povolán na šamanskou cestu. Vydává se na pouť za zmizelou kapelou, přestože její obnovení léta odmítal. Původní sestava – Josef Ostřanský, Pavel Koudelka, Pavel Fajt, textař Karel David a Vladimír Václavek – se tak znovu setkává na lodi plující po stejnojmenné řece. Míří na festival v rumunském Banátu, aby se 20 let po smrti ikonického frontmana Jiřího Kolšovského znovu setkali na jednom podiu. Síla řeky, hudby a setkání s další ikonou DUNAJE, zpěvačkou Ivou Bittovou, vyvolá znovuzrození kapely. Konečně můžou vyprovodit Kolšovského na druhý břeh a začít psát nový příběh. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dokumentární river movie to je sotva z poloviny, ale i ten zbytek je zajímavý. Rozjezd Dunaje po dvacetileté přestávce za zdokumentování stál. Pěkné, zejména pro fanoušky nostalgiky, mezi které ovšem zrovna nepatřím. ()

kosoj 

všechny recenze uživatele

Dokument to dobrý není. Netuším, jaký byl původní záměr, o „river-movie“ nemůže být řeč. 5* je za Dunaj jako takový. ()

Reklama

Dupac 

všechny recenze uživatele

Nápad na koncertní výlet lodí po Dunaji s kombem a památkou zemřelého Jiřího Kolšovského na palubě, spolu se zjevnou citovou zaangažovaností štábu staví "Dunaj vědomí" vysoko nad dokumenty, co se obvykle točí o uctívaných kapelách (mám na mysli takové to do vzpomínek zaobalené promo k obnovení činnosti). Nejsilnější byl film pro mě tam, kde vyplouvá na povrch Dunaje křehkost vztahů jednotlivých aktérů. Tím, jak jsou na lodi všichni bezprostřední, si nejde nevšimnout, jak opatrně kolem sebe našlapují Pavel Fajt a stávající členové kapely, vzpomínky na Kolšáka (včetně motivů jeho osamělosti a smrti) jsou hodně (a nevypočítavě) dojemné. Oželel bych některé scény po návratu z Banátu, kdy se celistvost dokumentu a hlavní téma trochu rozmělňuje (třeba hostování u Tata Bojs mohlo v klidu patřit mezi bonusy), naštěstí se řemen znovu nahodí shledáním se zvukařem Volkmarem Miedtkem v Německu a nespadne ani u pramene řeky. A co je hlavní - na konci jsem pocit, že je dobře to, co se s Dunajem děje teď, a že to je naprosto přirozené vyústění toho, co se stalo dřív. ()

iz67 

všechny recenze uživatele

Dunaj je vedle Uz jsme doma to nejdulezitejsi z prelomu 80tek a 90tek. Aspon pro me. Tenhle kus je trochu sentimentalni sracka. Ale furt dobry. ()

ViktorD 

všechny recenze uživatele

Patrně nejpovedenější dokument o rockový kapele, jakej jsem kdy viděl, nevtíravej, citlivej a pro mě v lecčems objevnej. Je fajn, že jeho součástí jsou i dobový filmový záznamy z konce 80. a první poloviny 90. let, který nikde jinde dnes k vidění nejsou. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama