Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek o životě svatého Sebastiana včetně jeho mučednické smrti šípy. Film je kontroverzní ve svém zaměření na zobrazování erotiky mezi vojáky a byl prvním, natočeným výhradně v latině (včetně překladů některých dialogů do jejich vulgární podoby). (TroiMae)

Recenze (10)

Eddard

všechny recenze uživatele

Být homosexuálem v Británii sedmdesátých let musela být mimo jiné pěkná nuda. Aspoň soudě dle prvního britského "otevřeně homoerotického" filmu. Legenda britské gay cinemy, Derek Jarman, v něm pracuje prakticky pouze s estetikou mužského těla (viz. pětiminutový slow motion záběr nahého hrdiny, polévajícím se vědrem studené vody), přičemž na jakýkoli náznak děje či akce (a to ne erotické, nýbrž násilné) si musíte počkat až na vágní závěr. V určitém smyslu tedy (a tehdy) opravdu punkově přelomový snímek, po třiceti letech však spíš jen obrázkový katalog pohledných gayů, kteří půl druhé hodiny spoře odděni skotačí na pustém ostrově, klábosí latinsky a snaží se donutit chudáka Sebestiána, aby neprudil a podržel. Hodnocení se zříkám, pokud by vás však zajímalo, bylo by to někde mezi jednou až dvěma hvězdama. ()

elizabeth_ba

všechny recenze uživatele

Netroufám si hodnotit hvězdičkami. Vím, že mi tento počin nebyl určen, a tak asi není divu, že mi uniká smysl díla, které toho nemá s legendou o přečasto zobrazovaném světci mnoho společného. Najdou se tam i některé zajímavé momenty, ale škoda latinských slov - takové Pugnate, milites zní jistě zajímavě, já jsem spíše film přetrpěla než zhlédla. ()

Reklama

Radim 

všechny recenze uživatele

Oficiálně to je historický film o počátcích křesťanství v Římské říši okolo roku 300 n.l. Je to příběh Sebastiana, který upadl v nemilost císaře a následně byl poslán jako prostý voják někam do pouště jako člen vojenské posádky, aby hlídal hranice. Neoficiálně se ovšem jedná o soft-gay-bondage porno, které se však tváří jako umělecký film, snad protože to je celé v latině, snad kvůli vzletným dialogům typu "Jen v pravdě je krása". ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Film nie je primárne postavený na náboženských otázkach, hoci priamo tematizuje jednu z kresťanských ikon - ide o výpoveď režiséra menšinovej orientácie. Podľa komentárov a hodnotenia ho videlo dosť divákov neschopných akceptovať toto východisko (zrejme čakali orgie a la Sapfo, kde by tradične mohli dať hviezdičky „za kozy“), čo nie je profesionálny, ale amatérksy prístup, ktorý nemožno brať vážne. Zápletka je vystavaná na princípoch sociologického experimentu – vyložte skupinu mužov odlišnej orientácie na opustený ostrov a sledujte, čo sa stane. Samozrejme sa pozabíjajú, je však zaujímavé sledovať, prečo presne. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Několik dlouhých videoklipů oslavujících nahé mužské tělo. Scény ve spojení s vodou ( hrátky v ve skalním jezírku a moři) mají vytříbenou poetickou estetiku. Poprava Sebastiana je dosti naturalistická, při zasažení těla šípem jistě krev proudem nevystříkne. Nejlepší na celém filmu je působivá a uhrančivá hudba Briana Ena... ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama