Reklama

Reklama

Třetí hlídka

(seriál)
USA, (1999–2005), 97 h 10 min (Minutáž: 42–87 min)

Kamera:

Glenn Kershaw

Hudba:

Martin Davich

Hrají:

Coby Bell, Molly Price, Jason Wiles, Skipp Sudduth, Anthony Ruivivar, Kim Raver, Michael Beach, Eddie Cibrian, Amy Carlson, Tia Texada, Chris Bauer, Nia Long (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(132)

Seriál se odehrává výhradně v ulicích New Yorku. Sledujeme každodenní realitu policistů, záchranářů a hasičů, kteří se snaží, často s nasazením vlastního života, pomáhat ostatním v težkých životních situacích. TŘETÍ HLÍDKA zároveň zobrazuje i jejich osobní život, který je často obtížnější než jejich náročná služba. (worm14)

Recenze (31)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál, který, bohužel, nemá ve 3 ráno moc šancí. Policajti, záchranáři, hašiči v ulicích i v roztodivných soukromých tenatech a působí to velice naturalisticky. Neříkám, že je, říkám: působí. V několika dílech se Třetí hlídka prolne s Pohotovostí, když jedna z lékařek hledá svou feťáckou sestru a její dítě. A taky tu fanoušci Kiss uvidí Gene Simmonse - pokud jsou nespavci. Já spim ráda, takže těch mých 5* s párátkama pod víčky už něco znamená. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nějak mi to prostě nic neříká. Netáhne mě to k obrazovce. A ani když to mám puštěný, nenutí mě to, abych zůstala sedět a čekala na další obraz. Spíš mě irituje, že to dávají tak často... :D ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Je to od tvůrců Pohotovosti a je to dokonce lepší než Pohotovost. Newyorští hasiči, záchranáři a policisté v akci. Naprosto úchvatná akční záležitost, kterou dopňuje výtečně vybraná techno hudba a Bosco prostě rulez... ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dost v klidu na tyhle skupiny co jsou neustále v pohybu, některé byli solidní některé ani ne, hlavni je že se dostaneme i hlouběji k postavám, prostě v pohodě vytvořený seriál. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý sa venuje policajtom, hasičom a záchranárom. Čiže tým, ktorí sa objavia ako prví na mieste, keď sa stane nejaká nešťastná udalosť. Či už nejaká nehoda, výbuch alebo zločin zakončený prestrelkou. Policajná línia sa kľudne vyrovná špičke typu Shield, záchranárska zase Pohotovosti alebo Chicagu Hope a hasičská v TV nemá obdoby a schová do vrecka aj väčšinu filmov o hasičoch ako je Backdraft. Prve štyri série sú dokonale vyvážené. Potom hasičskú líniu dosť upozadili a do popredia sa dostali policajti. No a posledná séria mi už pripadala dosť slabá, keďže v nej dlho absentovala najlepšia postava seriálu a to policajt Bosco, ktorý tvoril so škaredou ale sympatickou Yokasovou dokonalú parťácku dvojku. Ďalšia skvelá dvojka policajtov je Davis a Sullivan. Chudák Sullivan mal celý seriál smolu v osobnom živote. Seriál je dosť nekompromisný k postavám a keď už nejaká zo seriálu odišla, tak to bolo nadobro bez možnosti návratu. Veľkým plusom seriálu je technická stránka. V každej sérii sa objaví minimálne jedna grandiózna havária, ktorá obsahuje ohromujúce kaskadérske kúsky a je prehľadne natočená. Vlastne komplet celý seriál má prehľadnú akciu. Policajné epizódy ponúkajú skvelé prestrelky a na TV pomery aj dostatočne krvavé. Dodnes nechápem ako im to v TV prešlo. Asi vďaka tomu, že to je mix lekárskeho seriálu, tak si mohli dovoliť aj explicitné krvavé scény v ktorých vidíme následky zranení, ktoré sú v lekárskych seriáloch povolené. Akcia ma baví viac ako v akomkoľvek čisto akčnom seriály. Keďže sa seriál odohráva v New Yorku, venuje sa hasičom a natačal sa v období, keď zničili WTC, tak musel obsiahnuť aj túto tému a robí to bez štipky otravného pátosu, ale venuje sa praktickým problémom s ktorými sa museli hasiči vysporiadať. Udivuje ma jak málo hodnotení tu táto pecka má. Asi je to fakt klenot, ktorý väčšine divákov doteraz uniká. Jak SK tak aj CZ dabing sa znova vydarili. Akurát v CZ dabingu som si dlhšie zvykal na obsadenie niektorých komediálnych dabérov ako je Carda alebo Petr Rychlý do serióznych úloh. Celkovo je to seriál, ktorý skvele funguje aj po rokoch a každému ho odporúčam. 10/10. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Nedávám 5 hvězdiček a to jen proto, že na seriálovém trůnu sedí jen jeden seriál a to Sopranos. Třetí hlídka je ovšem moc povedené dílo, které spojuje osudy záchranářů, hasičů a policistů. Postav je v seriálu opravdu hodně, ale není to na škodu - scénaristé to zvládají velice dobře. Seriál má spád a i když občas moralizuje nebo poučuje, jsou v něm důvěryhodné herecké výkony, dialogy (tvůrci pokračování Nemocnice na kraji města by se měli dívat...) a zajímavé zápletky. A to jak lidské (alkoholismus jednoho z policistů) tak profesní (podsouvání falešných důkazů podezřelým). Jediné výrazné negativum je, že pokud vás tento seriál zajímá, musíte mít pracovní dobu tak od 12:00 jako já. Nova tento pořad totiž vysílá okolo 2 hodin ráno... ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála seriálů, který mě i po několika řadách nepřestal nudit, což způsobil mimo jiné také skvělý nápad nacpat do jednoho seriálu tři faktory: Policisty, paramediky a hasiče. A Boscoreli byl cool. Správný polda se správným názorem a přístupem. ()

bundaboy 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších kriminálních seriálů, který navíc kombinuje vedle policie i hasiče a záchranku. Hodně dobře napsané postavy, výborné scénáře kombinované se skvělou hudbou dává dohromady ucelený mix celých 6. sérií. V posledních dvou sériích se hodně do popředí dostala policie a Bosco, což se mi moc líbilo, protože je to jedna z nej postav :). A když k tomu připočtu ten nádherný závěrečný díl - prostě musím dát plných 5*. A nakonec zpráva pro všechny tvůrce, scénaristy a režiséry - TAKHLE se ukončuje seriál! :) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál od producentů Pohotovosti, takže o akčnost a adrenalinové scény není nouze. Ukazuje se tu práce záchranných složek a to policistů, hasičů a zdravotníků. A v tom nejlepším obraze. I zde každá postava má svůj soukromý život a s tím spojené problémy které okrajově řeší, ale hlavní devízou seriálu jsou neustálé výjezdy. Po 11. září tvůrci neopomněli věnovat několik dílů jako poctu těmto lidem. Každou další sérií se však ze seriálu pomalu stává další policejní seriál, jakých jsou tucty. Vytratí se hasiči a zdravotníci jsou ukazováni jen z nutnosti. A je to ohromná škoda. Rozjezd byl skutečně výborný a velice slibný. ()

Fifipek 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý americký seriál, který nabízí pohled do života policie,záchranky a hasičů! Dobré příběhy, solidní herecké výkony a především idiotský čas, kdy se vysílá na TV NOVA... ()

FeiNike 

všechny recenze uživatele

Kvôli 3rd Watch som bol istého času ako dokonalý závislák ochotný nastaviť si budík na druhú v noci [ keďže istá komerčná televízia bohovsky pragmaticky posunula vysielací čas na hlboko po polnoci, za čo som ju viackrát preklial ] len aby mi neunikli príbehy hasičov, policajtov a záchranárov dennodenne riskujúcich svoj život v newyorskej džungli...Tento seriál ma úplne dostal svojim dramatickým spádom, maximálne autentickou atmosférou, svižnou réžiou a hlavne sympatickými charaktermi [ vynikajúco zahrané talentovanými hercami ], ktoré v každom dieli riešia adrenalínové situácie v uliciach a okrem toho aj intenzívne drámy vo svojom vnútri..Naozaj prvotriedny dramatický seriál o neľahkom živote "obyčajných hrdinov"[ inak podľa mňa aj nehorázne nedocenený, nechápem kde sú všetky tie Emmy a Zlaté glóbusy ktoré si táto séria plným právom zaslúži ], definitívne hodný vstávania neskoro v noci.. ()

alienemo 

všechny recenze uživatele

Ja osobne neobľubujem seriály typu Pohotovosť alebo Chicago hope, ale tento seriál som s napätím sledoval každý jeden diel. Strhujúci dej z prostredia ľudí, ktorý každý deň zachraňujú životy pričom často riskujú svoje vlastné. Postavy sú detailne prepracované a vladne medzi nimi vysoka interakcia. ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Civilní, uvěřitelné, velmi dobře zpracované, výborný scénář prakticky všech dílů. Jen těch bab, které vyrážejí dveře různých objektů, když za nimi stojí tři chlapi ze stejné jednotky, by mohlo být méně. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mě v době své největší slávy nějakým záhadným způsobem minul. Narazil jsem na něj před časem v podstatě náhodou. Další seriál od producentů téměř nedostižné Pohotovosti, jsem prostě nemohl nechat být. Je nutno myslet na 15-tiletý rozdíl, což je doba za kterou se svět neskutečně proměnil, ale i přesto by si to mohl rozdat s kdejakým současným dílem - časový odstup není vůbec na škodu, spíše naopak. Televizní (mnohdy i ta filmová) tvorba se dnes prostě točí výhradně pro prachy a na kvalitu už myslí málo který z nich. A při sledování Třetí hlídky je to znát až moc... 88% ()

subic

všechny recenze uživatele

První 3 série za 3 hvězdy, další pak za 4 hvězdy. Seriál působí velice autenticky a naturalisticky. Dominuje zde televizně protřelý Jason Wiles a docela milé překvapení je Tia Texada. ()

Ivoman 

všechny recenze uživatele

Nejlepší seriál mapující dohromady policii, hasiče a zdravotníky. Velice vyvážený děj jednotlivých dílů. Jeden díl celý točen s jediným střihem. Dvoudíl věnující se 11.9.2001. Akční zvraty. Úmrtnost hlavních postav, které jsou v jiných seriálech nesmrtelné, prostě lahůdka. ()

Reklama

Reklama