Reklama

Reklama

The Wire - Špína Baltimoru - Série 2

(série)
USA, 2003, 11 h 44 min (Minutáž: 57–63 min)

Tvůrci:

David Simon

Kamera:

Uta Briesewitz

Hrají:

Dominic West, Chris Bauer, Paul Ben-Victor, John Doman, Idris Elba, Wood Harris, Wendell Pierce, Lance Reddick, Amy Ryan, Sonja Sohn, Domenick Lombardozzi (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Recenze (17)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Herecky opäť výborné a dočkáme sa aj posíl v podobe Chrisa Bauera ako zásadového šéfa prístavných robotníkov, ktorý využíva aj ilegálne zdroje príjmu a Paula Ben-Victora, ktorý autenticky stvárnil drsnosť aj profesionalitu druhého muža mafie. Staré postavy nachádzame v prirodzenom vývoji po konci udalostí prvej série a ich dôsledkov. Druhá séria je zaujímavá, ale trochu menej ako prvá, kde šlo čisto o vyšetrovanie chytrej mafie sídliskových afroamerických dílerov. Focus vyšetrovania však už nie je na Barksdale's organisation, ale na ilegálnych aktivitách prístavných robotníkov a Grékov, ktorí v kontajneroch pašujú všelijaký živý aj neživý tovar, avšak, dočkáme sa prepojenia týchto organizácii. Avon, String a zvyšok síce pokračujú, ale vzhľadom na utlmenú akciu Omara tu nie je toľko adrenalínu (ale scény s ním znova patria medzi najlepšie aj v tejto sérii). čo sa humoru týka, poteší McNultyho hľadanie zmyslu života a samozrejme opitosť, ale aj rozčuľovanie starého Valcheka a samozrejme hlášky. Vyšetrovanie, dráma a kriminálne aktivity však potešia na jednotku okrem prvých dvoch epizód, kedy som si nevedel na rozšírenie prostredia zvyknúť. V záverečnej epizóde sa dočkáme načrtnutia nových možností ďalšej série, ktoré ale už pár epizód tušíme. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

*Spoilery* Odboráři a dělníci z přístavů nejsou tak zábavní jako negři z věžáků. Vyšetřování zabitých prostitutek nemá grády. Nejlepší hláška (s02e03): Omar: „Spread the words darlings. Omar back!“ Největší překvapení (S02e06): osud Deeho. 75 %. ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série opět velice kvalitní, přestože mi příjde, že pašování, zejmnéna obchod s bílím masem mi příjde mnohem drsnější a syrovější (z pohledu na pašeráky a lidský byznys) než prodej drog. Takže finálové dva díly jsem čekal maličkato ostřejší. Jinak ale i nadále 5* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že sa mi druhá séria bude páčiť ešte viac ako prvá, som zistil hneď v pilote a ďalej som sa v tomto názore neustále utvrdzoval. Nachádzam tu dve päťhviezdičkové epizódy, inak je celá sezóna kvalitatívne veľmi vyrovnaná. Mňa skrátka tieto pašerácke zápletky odohrávajúce sa v mestských prístavoch vždy bavili a preto aj dúfam, že neuzavreté línie sa presunú do ďalšej sezóny a prostredie prístavu nadobro neopustíme. Nakoniec aj ten názov The Wire mal svoje opodstatnenie, aj keď primárne ho určila zápletka prvej sezóny. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

druhá řada mě bavila o chlup víc než první.Už jen z toho důvodu,že samotný případ pašování a obchodu s bílým masem mi přijde zajímavější než drogy.Postavy jsou opět výborné a to nenásilné znovusložení původního týmu je dobře vymyšlené.Stylově je to pak hodně podobné jako jednička.Hodně mravenčí a mnohdy zbytečné práce a každý krok kupředu je vykoupen dvěma zpátky,neb alespoň lehce do strany.Snad jen některé vteřinové načasování sem úplně nezapadá a konec klidně mohl být intenzivnější.I když ta hořkosladkost je (ne)příjemně uvěřitelná...85% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tam kde sme v predoslej casti skoncili a sice Avon a spol vo vezeni a Springer s opratami v rukach, je len jednou mensou liniou deja. Tentokrat je gro pribehu z pristavnych kontajnerovych prekladisk. McNullty uz nie je ustredna postava a je to fajn. Odbory, prevadzaci, drogy a mrtve prostitutky su ustrednou temou a i tentokrat som sa na zaver presvedcil, ze tento serial nedava happy endy. Kolkokrat slubny vysetrovatelsky vysledok zmrvi, tak ako v reale, korupcia, hlupost, ci nedbalost. Opat zaujimava seria. Odporucam. ()

dudunecek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Případ skončil, jednotka se zdánlivě rozpadla a přeživší si pokračujou ve svých hrách. Z činžáků se celkový focus přesouvá do doků a k odborářovi Franku Sobotkovi. Ten, mi postupem sérií přišel jako jedna z nejlépe napsaných postav doposud. Nádherně zde vidíme úpadek pracující třídy, kdy nedostatek peněz a strach z budoucnosti přeroste v porušování zákona a zoufalému pokusu udržet při životě, vše, pro co žiješ. McNulty opět největší (ne)sympaťák z celé policejní groupy. Dva nečekané zvraty mě nádherně navnadily na na skvělé finále, kde všechny tyhle rozjeté a košaté linky dojdou k pointě. Ano, vše co sledujeme tu pointu dostane, jen jsem asi čekal větší bang. Finální montáž ale u mě vyvolala silné emoce a pocit nasrání, které jsem s tou postavou sdílel.  Rozhodně opět skvělé, jen mi ta první řada přišla více sevřenější. O téhle sérii asi bude zajímavější přemýšlet, než ji sledovat.  8/10 "They used to make steel there, no?" ()

oasismanik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K druhej sérií nemám pripomienky, perfektne napísané a premyslené, väčšina postáv z prvej série ostáva a pribúdajú nové, akurát sa mení prostredie na doky a sem-tam väzenie, ale neopúštame ani ulicu. ()

adako 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tu mi trvalo o dosť dlhšie naladiť sa na nové postavy, naozaj som si to začal užívať až ku koncu, a aj ten nebol práve uspokojivý. Okrem toho, táto verzia titulnej skladby mi fakt nesadla. Táto séria je široko chválená, u mňa však na prvú (ani tretiu) nemala. ()

vladi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trosicku slabsie ako prva seria, ale stale vyborne... Mojim najvacsim problemom bolo, ze som sa nemala pocas prvych dvoch serii s kym stotoznit, takze som svoju pozornost napokon zamerala na Omara a pevne dufam, ze jeho postava bude mat este co povedat v dalsich seriach... Dejovo ma to miestami lahucko nudilo... Herci stale skveli, aj ti novi... Na produkcii nie je ani velmi badatelny vek serialu... Starnutie mu praveze pristane a clovek niekedy pociti aj milu nostalgiu (nadsenie z prvych digitalnych fotoaparatov...)... ()

Kritickej 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mne trochu horší než první série, ale pořád je to mezi všema seriálovejma sračkama naprostý balzám na duši. Opět naprosto perfektní postavy a krásnej náhled do těžkýho života policajtů. ()

BGH 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší než 1. série, první polovina měla pomalé tempo a příběh se mi zdál příliš uměle napasovaný na 1. sérii... ale v druhé půlce se to dostalo do tempa, takže nakonec dobré...byť přesto se zdá, že "HARBOR CASE" je jen vedlejší slepá (a tedy více-méně zbytečná) ulička k hlavní linii, kterou zůstávají drogy v činžácích... A navíc, McNulty nemá vkus. Místo dvou dlouhonových blond bohyň si vezme do postele brunety s přefouklejma kozama...:/ ()

Reklama

Reklama