Reklama

Reklama

The Wire - Špína Baltimoru - Série 3

(série)
USA, 2004, 11 h 44 min (Minutáž: 56–63 min)

Tvůrci:

David Simon

Hrají:

Dominic West, John Doman, Idris Elba, Frankie Faison, Aidan Gillen, Wood Harris, Deirdre Lovejoy, Clarke Peters, Wendell Pierce, Lance Reddick, Andre Royo (více)
(další profese)

Epizody(12)

Recenze (12)

oasismanik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolútna dokonalosť, aj keď až pri poslednej časti som si uvedomil aká bola táto séria geniálna. Perfektne prepracované charaktery, tá tichá vojna medzi Avonom a bellom, Hamsterdam, Dennisov návrat z väzenia a prispôsobenie sa spoločnosti...totálna paráda. Tento seriál mi robí obrovskú radosť, zároveň ani nie... ()

Mertax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

*Spoilery* Avon je zpátky z basy, navazuje se na první i druhou sérii, ale už to nemá tu šťávu. Politické pletichy, snižování statistik… Takže pro mě žádné geniální vyvrcholení, jak píší mnozí. Ovšem druhá půlka série můj názor částečně změnila a je to opět skvělé. Spory mezi Stringerem a Avonem jsou čím dál tím intenzivnější a vše vrcholí vzájemnou zradou shakespearovských rozměrů. Finále má oproti druhé sérii grády a je uspokojivější, což je ale tím, že se uzavírá velký dramatický oblouk veškerého dosavadního dění. Nejlepší hláška (s03e09): „V neděli ráno. Zkoušeli jste sejmout negra, když bral svou vrásčitou babku na modlitbu. A ani jste toho negra netrefili. Sundali jste akorát babiččin klobouk!“ Největší šok s03e11: Osud Stringera. 85 %. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tretia séria v mojich očiach zatiaľ najlepšia, pretože je asi najlepšie napísaná a má konzistentnú atmosféru, tempo, rytmus a neskáče sa hore dole, pretože všetko je so všetkým poprepájané. To nemyslím ako kritiku série číslo 2, tú mám skutočne vysoko, ale skrátka trojka pôsobí neuveriteľne zovreto. No a nedá sa nezopakovať, že záver je plnou satisfakciou všetkým verným divákom, samozrejme zločinnosť v západnom Baltimore vyriešená nie je, ale proste mission bola accomplished, ako explicitne hovorí názov finále. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

i když mám rád politická dramata,tady mi té politiky a politikaření přišlo místy až moc.Ale jinak je to typický Wire.Tempo je pomalé,velmi často se čeká a přešlapuje na místě a když už se blýskne na lepší časy,tak se vždycky něco podělá.Trochu mě mrzí,že některé postavy se nijak nevyvýjejí a jsou od samého začátku stejné.Naštěstí to ale bohatě vynahrazují jiné postavy a v případě třetí řady i celkem překvapivé zvraty a povedený na Wire až skoro optimistický závěr...skoro...85% ()

dudunecek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Válka gangů vs válka proti drogám. Co tak asi sere politiky a poldy víc? Třetí série Wire je za mě jedna z nejlépe napsaných řad seriálu ever. To jsem myslel, že jsem viděl všechno. Ale takhle perfektně vypointovanej scénář, který je nejen kurevsky sevřenej v rámci řady, ale staví a hlavně zúročuje to, na čem stavěly řady předtím. Všechno do sebe zapadá. Linky, které se zdály u konce už sérii zpět se tu vrací jako boomerang. All the pieces matters. Linka kolem Hamsterdamu samotná by obstála jako seriál o sobě. Nové postavy v čele s "Bunnym", Carcettim nebo Cuttym perfektně zapadly a doplnily už tak strašně narvanej cast. Jako to sakra může tak skvěle fungovat? Drogy, politika, morálka, pomsta, business, sebenaplnění, rehabilitace. 10/10 "You call something a war, and pretty soon everyone is going to be running around acting like warriors." ()

Galerie (248)

Reklama

Reklama