Reklama

Reklama

Tatík Hill a spol.

(seriál)
  • USA King of the Hill
USA, (1997–2010), 97 h 53 min (Minutáž: 22–44 min)

Kamera:

Steve Ingram

Hrají:

Mike Judge, Kathy Najimy, Pamela Adlon, Stephen Root, Johnny Hardwick, Brittany Murphy, David Herman, Toby Huss, Lauren Tom, Breckin Meyer, Jennifer Aniston (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(258)

Obsahy(1)

... aneb ze života jedné průměrné texaské rodiny. (Česká televize)

Recenze (21)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Všichni tady zmiňují Beavise a Butt-Heada (zastoupeného Mikem Judgem, tvůrce i hlas hlavního hrdiny Hanka Hilla), mě spíše zaujalo jméno Grega Danielse, spoluautora Parks and Recreation. Dost této poznámce napomáhá i fakt, že jsem vždy byl spíše na Dariu než na Beavise a Butt-Heada. Nenarazil jsem na to ale díky autorům. Narazil jsem na to díky počítačové/mobilní hře Animation Throwdown: The Quest for Cards, jelikož to byl poslední seriál z line-upu této hry, který jsem neviděl, tak jsem vyrazil doplnit vzdělání. Svým pozitivním přístupem a orientací na rodinu to má dle mého nejblíže k Bob's Burgers a Simpsonovým. Ikonickým stáním v intru mi to pak vždy spolehlivě připomene South Park. Humorem mi to připomíná českou televizní dramedy produkci. Jako největší tahák vidím fakt, že Hillové jsou hlavní kreslená rodina, co má jedináčka (pomineme-li Luanne). Jako další případy tohoto typu mě napadají např. Hey, Arnold nebo Star vs The Forces of Evil, tím můj seznam však končí a navíc vždy bylo jako hlavní hrdina dítě, u KotH je to celá rodina. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

TOTO je filmový jazyk predmestia. Nie tak brutálne ako South Park, ani v princípe milé a láskavé ako Simpsonovci. Daniels a Judge vytvorili seriál, ktorý presne tlmočí atmosféru, temporytmus a stav mysle života na predmestí v jeho absurdnosti, trápnosti, malosti, spomalenosti, neochote prekročit komfortné zóny, odmietavosť voči noovému, alebo voči progresu... ich irónia však nie je povýšenecká, ale má pochopenie pre spoločenské mechanizmy, ktoré rozoberá. Predmestie ako synekdocha uzavretého  sveta, fungujúceho na základe vlastných kostrbatých mytológií a status quo. Neviem ako v krajine vzniku, ale u nás neprávom prehliadnutá "instant classic". Aj preto, že rieši témy, ktoré sú mimoriadne aktuálne práve teraz, aj v strednej Európe. ()

Reklama

wilczo2 

všechny recenze uživatele

Po pozretí všetkých dielov môžem zodpovedne prehlásiť, že je to moja nová srdcovka! Iste, človek sa neváľa od smiechu po zemi, ale na konci každej časti mu ostane na tvári taký ten blbý usmev, ktorý hreje pri srdci. Postavy naozaj ako vystrihnuté zo života, satira parádna! Škoda len toho, že niekedy sú série ako na hojdačke, silnejšie diely striedajú slabšie, čo je pri tom kvante dielov u mňa úplne odpustiteľné (2. najdlhšie vysielaný animák na FOXe!). Takže už len otvoriť pivo a YUP! ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

Musím hned na začátku souhlasit s Gemini - také jsem neměla ráda Beavise a Buttheada, asi proto, že se k nám dostali až po mé pubertě, proto mne ten "prst v nose" humor minul... Darju jsem si zamilovala, prostě tvrďačka jakou já chtěla být. No a Tatík Hill mne odbourává dodnes, není za 5* jako Simpsons, Futurama, RedDwarf atd, ale tahle rodinka je někde na cestě mezi 4 a 5, takže dávám 4+ ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Věčná škoda, že tahle povedená středostavovská rodinka se především díky konkurenci neskonale dravějších a zavedenějšch Simpsonových dostatečně neprosadila, protože jde ať už z hlediska vykreslení charakterů nebo kvalit scénáře jednotlivých epizod o vysoce nadstandartní záležitost. Kresba je oproti Simpsonovým decentnější, ale animace zůstává na vysoké úrovni. Vyprávění je pomalejší, s menším počtem gagů, nicméně každá epizoda končí dobrou pointou. Tatík Hill a spol. nevyužívá záměrně možností a nadsázky typické pro animovanou tvorbu, postavy "hrají " jako živí herci, jejich příhody jsou střídmější, bez laciných efektů. Nadprůměrný český dabing. O životě amerických středních vrstev v nekonečné záplavě domků na předměstí toho tenhle animovaný seriálek vypovídá víc, než tucty hraných filmů. Celkový dojem 90 %. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • King of the Hill je v současnosti druhým nejdéle vysílaným animovaným seriálem. (Olík)

Reklama

Reklama