Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh z fotbalové „pralesní" ligy Zelená je tráva, fotbal to je hra... A to jak ten „velký" ligový, kde se točí obrovské peníze, tak i fotbal, který žije jen z nadšení vesnických fandů, fotrů, klubových funkcionářů a dalších lidí, kteří jsou pro něj schopni obětovat i svůj osobní život. SK Vrátno je klub, který nedrží nad vodou sponzorské dary, ale srdce a obětavost členů, přátel a fanoušků. Nikdo nechce spadnout do pralesní ligy, ale někdo tam musí. Proto se zápasy neodehrávají jen na hřišti, ale i v hospodě, kde je dohodnutá výhra stejně důležitá jako ta vydřená na hřišti. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (177)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemný film a nejkrásnější hře na světě a nejen o ní. Film nám mimo jiné ukazuje, jak jsou lidé fotbalu oddáni - toto je opravdu realita. Film nám ale také ukazuje, jakou cenu za tuto oddanost můžeme platit. Přesto jsou ale lidé, kteří toto riziko podstoupí a podstupují celý život, protože bez fotbalu prostě neumí žít. PS: Manželku Vetchého bych zabil, jaká to byla děvka a toho jeho souseda, když na vesnici takřka nepokrytě a bez skrupulí jede po vdané ženské. Blbeček, co spravuje 24 hodin denně auta, aby se pak oblékl do květinkované košile. Fakt štramák. ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

"Kvuli fotbalu zadnou naftu krast nebudu!". Ja sam hral pralesni ligu pres deset let.My jsme take vetsinou jenom prohravali,utkani kdy jsme se sesli v plnem-dostatecnem poctu jedenacti hracu nebyla ojedinelou vyjimkou. Pribeh filmu je mi blizky, bavil jsem se velice. Nizkorozpoctovy film. Zaujalo mne obleceni hlavnich akteru,predpokladam ze se to nazyva "kostymy". Kostymy tedy na jednicku,velmi autenticke-duveryhodne. Vyber hercu take na jednicku.Hudba: Petr Hapka - opet vyborna.Film jsem videl uz 3x a nyni vim ,ze pristi rok si ho pustim znovu. Vice takovych kusu! ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Tohle se panu Kachyňovi moc nepovedlo. :( Pokud by si měl možnost pustit Okresní přebor, tak by to musel sám uznat, že to šlo udělat jinak a podstatně líp. Osobně bych začal tím, že bych přeobsadil Jana Hrušínského. Tenhle člověk se podle mě minul povoláním a navzdory vší snaze zůstal celoživotním nehercem. Tím neříkám, že má tento film na svědomí. Těch slabin je tu víc, resp. moc. ()

Romadoor 

všechny recenze uživatele

Jsem značně ovlivněn tím, že jsem film sledoval během dovolené, po horské tůře, s flaškou Krakonoše v ruce. Mě to přišlo velmi milé, sympatické a samozřejmě velmi naivní (včetně hereckých výkonů), ale zároveň vtipné a vesnicky blízké. Taky byl dobrý závěrečný zápas během kterého O.Vetchý málem zemře a konec celkově. ()

wiercza 

všechny recenze uživatele

Pralesní liga je velmi trefná metafora pro fotbal OP. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že to, co seriál nabízí k podívání, je velmi pravdivé, vtipné, někdy trapné. Na jedné straně ukázka nadšených fandů, co kolem fotbalu lítají a nemají z toho ani korunu, baví je to, klub budují a doslova pro něj žijí. A na druhé straně jsou to lidé z naší mladší generace, co si toho váží poněkud méně a nejraději by měli všechno hned naservírované na talíři. Trochu "Vidlákov". Ale mám ráda lidi, co dělají věci pro radost a ne pro svůj vlastní prospěch. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Na konci jedou všichni hlavní protagonisté filmu na zápas na kole, až na dvě vyjímky, kdy farář (Jaromír Dulava) veze Zobalku (Jiřina Jirásková) na skútru. Toto řešení bylo zvoleno proto, že ve skutečném životě neuměla Jiřina Jirásková jezdit na kole. (cundak)
  • Ve scéně, kdy na konci filmu docent (Jan Hraběta) vykopne míč do vzduchu, je míč celý bílý. Když však dopadá, je černobílý. (M.B)

Reklama

Reklama