Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

V krušných počátcích zombie apokalypsy se skupina zcela neznámých lidí musí semknout a najít v sobě sílu, aby dokázali přežít a dostat se zpátky ke svým blízkým. (Netflix)

Recenze (108)

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Trochu se obávám, že většina hodnotících hodnotí jiný seriál. Hodně zvláštně pojatá zombie apokalypsa, prakticky žádné úvodní titulky, minimum dialogů a v podstatě bez hudebního doprovodu. Vypadá to jako kdybyste koukali na skutečnou paniku obyčejných lidí co se snaží zachránit před zombíkama bez nějakého hlubšího příběhu a kudrlinek. Když se to podá takhle syrově, tak i obyčejná scéna schovávání se na střeše autobusu která by jinde byla dost o ničem , vypadá skvěle, věrohodně a plná adrenalinu. Zajímavé. Prosím, nesrovnávat s walking dead ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. SÉRIE - Upřímně nechápu, proč se seriál 'Black Summer' setkal s takovou enormní averzí - byť částečně vykrádá prvky z kultovního komiksu 'The Walking Dead', v rámci zombie subkultury jde o překvapivý nadstandard - vzhledem k žánru nejde taky požadovat kdejak vysoký nároky. Avšak u 'Black Summer' není primární složkou ostentativní akce - jak by mnoho konzumentům líbivě konvenovalo, ač je zde taky robustně přítomna - ale hutná nervy drásající atmosféra, která se pokouší divákům intenzivně dostat pod kůži, a taky dynamický tempo vyprávění - i když formální stránka je veskrze konvenční a samotná příběhová premisa je dost banální (jednoduše řečeno klasická procházka z bodu A do bodu B).... Co musím jakožto fanatický cinefil pochválit, je velmi sofistikovaná práce s kamerou (ať už se to týká jednozáběrových shotů anebo kinetickýho snímání obrazu) a mozaikovitým fragmentováním/prolínáním jednotlivých dějových linek. Až na pár výjimek (díl 'Summer school' a poslední tři epizody) se seriál i přes několik nelogických kixů pokouší i o relativně autentický pojetí - což částečně podrývá ono hektický fázování narativu, kvůli čemuž příběh působí jak na jedno brdo.... Co ovšem nelze tvůrcům jakkoliv vytknout je ale naprosto odfláklej vývoj a psychologie postav - jednotlivý charaktery totiž nemaj ani špetku charisma a divák si k postavám nedokáže adekvátně vyvinout sebemenší vztah - a jestliže ano, scenáristi je okamžitě pokosí jak na jatkách (resp. zrovna Velez byl sympaťák, jehož úmrtí bylo dost nedůstojný). No a finální epizoda je totální haluz, který absolutně kazí celkový zážitek.... Každopádně jestliže v tomhle letním parnu chce někdo dát večerní seriálový binge-watch o 4 hodinách, první série 'Black Summer' je k tomu naprosto ideální.... // VERDIKT: nenáročná mrtvolná zábava. 7,2 🧟 z 10 // ________ 2. SÉRIE - Solidní netflixovská příručka k tomu, jak utýct hrobníkovi z lopaty..... Formálně nejde druhý řadě zombie seriálu 'Black Summer' moc co vytknout - z hlediska scenáristický kvality jde ovšem o patologickou přehlídku klišé a směšných žánrových trivialit. Jasný, je to sice vyfabulovaná fikce, ale reálie daných událostí a psychologie postav jsou tak abrealný a nepřirozený, že se divák do příběhu téměř nedokáže vžít a se seriálem tak nemůže navázat jakýkoliv sympatie. A ačkoliv je narativní struktura opět prezentována atektonicky a na události pohlíží z několika různorodých perspektiv, - což je jedno z mála pozitivních a zcela originálních superlativ, protože není obtížný se v chronologii příběhu orientovat - celkově vzato mám z celýho toho shitfestu velice ambivalentní dojmy, a doteď nemám šajna, jestli udělit 3* anebo 4*. Více zde: https://youtu.be/yMg6TYHDlpg ()

Reklama

sharkamell 

všechny recenze uživatele

Nooo.... takový zrychlený TWD :D 1. série byla parádní, to jsem Black Summer hltala u obrazovky a fakt byla zvědavá, jak to bude pokračovat dál (některé scény jsem dost nahlas prožívala, sousedi mě beztak slyšeli :D). 2. série byla teda horší. Jako jo, akce se zombíkama tam byly, ale přišlo mi, že se tam hlavně kecalo a do toho se přimotalo milion postav. Jako takhle, já velice velice ráda zombie a jsem velmi potěšena, když je ve filmu/seriálu pořádná akce, hnusný (=super) zombies a tak. Nezajímají mě "hluboké" rozhovory, jo, psychologie postav, chápu, dokreslení příběhu, ať víme, o co jde, jojo, ale já chcu prostě zombie gore! :D Jinak ještě co se mi líbilo, jak tvůrci vždycky nasnímali příběhy z několika úhlů - jak se hezky prolínaly. To bylo moc fajn. 3, nebo 4 hvězdy? Nakonec dávám 4, ale uvidíme, co třetí řada, možná hodnocení ještě změním. ()

tkey 

všechny recenze uživatele

Zajímavý počin, takové více uvěřitelné a surové než na co je běžný divák zvyklý. Postavy jsou víc uvěřitelné a chovají se tak nějak blíže realitě. Roztrhání na více částí tomu také pomáhá. Má to dokonce i slušné hororové sekvence a dobře se tu pracuje s válkou jednotlivce. Ale nějak mě to zkrátka nechytlo za srdíčko. ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

1) Jednoznačně milé překvapení. Nemůžu se dočkat dalšího pokračování. Líbí se mi především díl, který ukazuje tu skutečnost. Jak by se lidé chovali v určitých situacích a že né všichni jsou jen hrdinové, kteří rozmasakrují milióny zombíků - 82% 2) sjel jsem druhou sérii a ta me neskutečně zklamala. Nelogické chování postav a ve výsledku zjistíte, že vlastně vůbec o nic nešlo. A osud všech postav je vám úplně u prdele - 35% ()

Galerie (94)

Zajímavosti (6)

  • Keď Williama a ostatných v aute naháňa čierny Dodge RAM, tak v záberoch z vnútra auta je vidieť, že auto za nimi má zapnuté svetlá, ale v záberoch z vonku nemá. (TheDomoD)
  • Když Lance (Kelsey Flower) utíka přes střechu ze školy a následně ho pronásleduje zombie, tak si vážně poraní pravou ruku, nacož je kladen důraz při jeho pokusu nastartovat auto, kdy musí složitě používat levačku. V následující scéně v supermarketu má Lance ruku dokonale zdravou, a to po celý zbytek příběhu. (korbitch22)
  • Natáčelo se v Beisekeru (Alberta, Kanada). (BMW12)

Reklama

Reklama