Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

castor 

všechny recenze uživatele

Asi nikdo nečekal, že se tenhle poutavý svět nebude rozrůstat. Vesměs asijská animovaná škola ukazuje, že má co říct a obohacuje svět bratrů (tedy sester) Wachowských o další motivy a linie. Samozřejmě platí to, co u hraných pokračování: zejména Reloaded není špatný, jen se prostě nesmírně povedl původní Matrix, ze kterého si můžeme několik scén pouštět neustále dokola. A furt nás budou bavit. Místy drsné, místy bizarní, jindy hodně originální, atmosférické a nápadité příběhy nenudí, některé bych mohl postrádat, ale jako celek velmi slušné. Každá část nabídne jinou animační techniku, některá je poklidná až poetická, jiná typicky dynamická. Je nesmysl je navzájem nějak srovnávat: každá si jde svou cestou. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Taková kreslená reklama a výpln Matrixu. To co se nevešlo a možná ani být nemělo je tu dokresleno jak se dá. Díl s Osirisem je naprsoto úžasně udělaný(kam se hrabe Final Fantasy!!!) a i třeba temný detective sotry nebo renesance(malé dějny konce lidstva ;-)) jsou skvělí. S celkovým světem Matrixu asi nejvíce souvisí Kid´s story(díky nemuž se pochopí jedna postava obou pokračování) a pro chápání matrixu velmi nutné renesance.... ()

Reklama

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Animatrixu už ale pětku dáme klidně, protože se nesnaží sázet jen na efekt a rozvíjí reálie matrixu ve vlastních uzavřených a velmi zajímavých příbězích, které nabízí divákům odpovědi na některé nedořečené zajímavosti z prvního filmu nebo taky zábavné nápady při využití myšlenky virtuálního světa matrixu :). The Second renaissance ukazuje ještě drsnější "realitu" než původní Matrix, Beyond zase zábavné hraní si s tím co je to vlastně Matrix, prostě všechny příběhy jsou pecka, ale hlavně každý je výrazným způsobem odlišený od ostatních nejen odlišným výtvarným zpracováním, takže ve výsledku všechny dohromady tvoří velmi zajímavou doplňkovou kolekci k prvnímu Matrixu, kterou stojí za to vidět nejen fanouškům Matrixu :). ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Perfektní animák. Spojení různých animačních postupů, stylů je v případě (Ani)Matrixu k věci. Jednotlivé příběhy dovypravující některé drobnosti z Matrixu 2 a 3, případně rozvíjí některé motivy a říkají, jak to všechno začalo a kdo zmazal a co nejvíc. Geniální Renesance je skvělý úvod k tomu, co předcházelo katastrofě a Osirisův pád je brutálně brilantní. Mísením vizuálních stylizací, akce atd vznikl geniální kousek... ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Animovaný sběr útržkovitých poznatků, ale i doplnění základních znalostí o místě zvaném Matrix. Divák si může užít důsledky namyšlené nadřazenosti lidské rasy nad opovrhovanými stroji, trochu boje mezi znepřátelenými stranami a spoustu úžasné animace, jejíž exhibiční úlety však občas trochu brzdí příběh. Pro můj pokřivený úhel pohledu byly nejlepší povídky - Detektivní příběh a Světový rekord. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (2)

  • Tvorba filmu začala, keď boli bratia Wachowski na turné v Japonsku, kde predstavovali film Matrix. (Mihail123)

Reklama

Reklama