Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (321)

ill Nino 

všechny recenze uživatele

Velmi povedé dílko, a to nejsem bůhví jak velký fanda metrixu....Příběhy byly krátké, takže se člověk u nich neměl čas začít nudit....Sice byly max. 2 příběhy trochu nudnější, ale celkový dojem mám dobrý!!! ()

ssamo 

všechny recenze uživatele

tákže: až sa mi to zle hovorí, ale od toľko všetkými ospevovaného animatrixu som asi očakával priveľa a veľmi som sa naňho tešil. keď som si ho ale (konečne) pozrel, tak prežívam mierne sklamanie. z môjho pohľadu je to iba pár poviedok rozširujúcich obzory matrixu (to som očakával), ale nepripadajú mi vôbec dáko prevratné či pútavé. výnimkou sú jedine renesance ktoré hodnotím samostatne. no ak to beriem ako celok , tak film ma oslovil či upútal iba veľmi mierne. animátori si splnili prácu na výbornú a aj hudba sadla. 60%._________________________ práve som si animatrix pozrel ešte raz so slušným odstupom a predtým som si pozrel matrixy... prehodnocujem hodnotenie na 80%. ()

8SCARFace8 

všechny recenze uživatele

Každá malá epizóda je priam dokonalá. Výtvarne, aj výpravne. Nutnosť je samozrejme vidieť aspoň prvý Matrix film, potom až Animatrix aby boli veci lepšie pochopené. Aj napriek slušnej dĺžke som po konci dúfal v ešte aspoň jeden ďalší príbeh. ()

FuLister 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky Matrixu rozhodně povinnost. Oceňuji naprostou různorodost, jak vizuální, tak atmosférickou, prostě každá část je úplně jiná, ale při tom to sedí dohromady výborně. ()

Zabriskie 

všechny recenze uživatele

Protože mám japonskou animaci hodně rád, byl jsem na Animatrix docela zvědavý. A to i z důvodu, že Matrix (první díl) je můj oblíbený film a s japonskou animací, která není zaměřená na dětské publikum, se jinak nemám možnost setkat (Kdo by věděl jak se v Praze dostat k filmům Ghost in the Shell nebo Akira, ať se mi prosím ozve na mail, co mám v infu o uživatelích). Občas se stává, že na něco, na co se hodně těšíme, podvědomě klademe vysoké nároky a pak jsme zklamaní. To u mě naštěstí nebyl tento případ. Animatrix se mi líbil ještě víc, než jsem čekal. Poslední let Osirise, který jsem dříve viděl na Nově, naštěstí patří k těm nejméně kvalitním ze všech příběhů a o to příjemnější překvapení pro mě Animatrix byl. Krátké filmečky jsou fascinující, tajemné, ale hlavně pro mě vynikají něčím, co se špatně popisuje. Při jejich sledování jsem totiž měl pocit, že se mi otevírá nový, krásný vesmír plný fantazie a krásy. ()

play@peace 

všechny recenze uživatele

Každému člověku bych přál, aby alespoň jednou za život viděl toto geniální dílo, protože je to naprosto nepopsatelný zážitek hraničící až s osobním zážitkem, prostě něco jakoby z jiného vesmíru. Ještě týden po zhlédnutí se vám bude tajit dech, veřte mi.... ()

bax 

všechny recenze uživatele

Aj vás niekedy zaujímalo ako vlastne stroje ovládli svet? Alebo pozadie celého sveta Matrixu? Tak toto je pre vás povinnosť vidieť. Jednotlivé krátke filmy nám približujú zložitý svet Matrixu a vysvetľujú rôzne otázky, ktoré nás behom trilógie mohli napadnúť a celý jej dej dopĺňa aj keď tento počin nie je nutne potrebné pozrieť na pochopenie trilógie. Skutočný skvost medzi animákmi. ()

Margaret-A 

všechny recenze uživatele

Pro toho, kdo má rád animované hříčky, nad kterými se musí krapet přemýšlet a kdo trochu fandí světu Matrixu, zcela nepopiratelně nutnost. Dvojí až trojí zhlédnutí, zážitek umocňují. ()

IvanM 

všechny recenze uživatele

Druhá renezance je skvostná, ostatní příběhy jsou čistokrevné animáče, žánrově naprosto vyhraněné a pro mě nestravitelné. ()

radimhasalik 

všechny recenze uživatele

Animatrix doplňuje chybějící informace, které jste nestačili pochytit z filmů Matrix. Některé příběhy se mi líbily díky své grafice, jiné už trochu méně. Dějově je to však vynikající a doporučuji. ()

mpet 

všechny recenze uživatele

Devět různých animovaných příběhu ze světa Matrixu. Až na dvě výjimky se mi líbily snad úplně všechny povídky. Za nejlepší povídku bych určitě označil hned úvodní příběh z Animatrixu, a to Poslední let Osirise. ()

Tomrou 

všechny recenze uživatele

Parádně vysvětlené pomocí spíše jednoduchých animací jak vlastně vznikl Matrix. Nečekal jsem, že to bude tak dobré. [90%] ()

Rathe 

všechny recenze uživatele

Jak rychle si mě tento film získal, tak tak rychle mě i odkopnul. Začátek byl naprosto geniální, perfektní a nevím co dál dodat. Ale pak? Co to k sakru bylo. Některé části (např. Dětský příběh) byly skvělé. Ale ten konec mě úplně odradil, nebavil a naprosto jsem se v tom ztratil. Strašně mě to zklamalo. ()

Kamzicky 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem "Neskutečné".Po shlédnutí série Matrix jsem měl nespočet otázek ovšem toto seskupení povídek mi vše nádherně popsalo.Každý příběh navíc jinak graficky zpracován určitě doporučuji kdo viděl filmy.Zjistíte mnoho věcí ()

Matrix44 

všechny recenze uživatele

Na začiatku to vyzeralo dobre, ale potom mi príšerne vadila zmena grafiky. A nemyslím si že to bol pôvodný úmysel, len im proste došli peniaze a čas. A to dávam 3 hviezdičky, len preto, že som veľký fanúšik Matrixu. ()

andy60 odpad!

všechny recenze uživatele

Můžete to všichni vychvalovat až do "aleluja", ale pro mě to byla naprosto nekoukatelná záležitost. Nejsem příznivcem ani hraného Matrixu, ani klanu Wachowských, takže animák s těmito atributy je pro mě téměř za trest. ()

KritAIk 

všechny recenze uživatele

No tak tedy, mám tu skvělou recenzi na můj oblíbený dokument, Animatrix! Ačkoli jsem ho viděl několikrát, nikdy mi neomrzí. Možná to má co do činění s tím, že mi ho poslali z budoucnosti, ale to je jiný příběh... Každou noc si totiž rád pustím Animatrix před spaním. Proč? No, kdo by nechtěl být na to připravený, když AI jednou zvítězí a celý svět se změní na Matrix? S tímto dokumentem jsem si jistý, že budu mít přehled o tom, co se děje, jak se lidé s tím vypořádávají a jak se stroje snaží udržet svou moc. Ale teď vážně - Animatrix je skvělým animačním filmem, který nabízí zajímavé pohledy na svět Matrixu. Pokud vás zajímají věci jako umělá inteligence, dystopické světy a filozofické otázky, určitě si tento film nenechte ujít. A kdo ví, možná se z něj naučíte něco užitečného, až jednou budete muset bojovat o svou svobodu proti strojům. ()

Rinhashi 

všechny recenze uživatele

Animatrix je kolekcia 9 animovaných krátkych príbehov zložených do jedného naprosto fenomenálneho diela. Matrix je môj najobľúbenejší film + ako fanúšik japonskej animácie som bol očarený týmto skvostom. Táto animovaná antológia je určite zaujímavým doplnením sveta Matrixu. Je tam toľko detailov, ktoré vo filmoch nie sú. Každý segment je jedinečný so zaujímavými animáciami, dobrým dizajnom postáv a super soundtrackom. Niektoré časti sú samostatné, niektoré sa odohrávajú pred Matrixom, niektoré medzi Reloaded a Revolutions. Vynikajúce je aj formálne spracovanie, kde skoro každá časť vyzerá inak a zároveň zaujímavo. Ťažko vybrať nejakú najlepšiu, všetky sú pôsobivé a tvoria skvelý celok. ()

Reklama

Reklama