Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (321)

Madison 

všechny recenze uživatele

Parádne myšlienky súvisiace s rozlišovaním medzi snom a realitou či s možnosťou zhodnotiť pozíciu ľudstva na tomto svete. Keďže je však film rozdelený na viacero poviedok, nezaujali ma všetky. Najmä noirovská atmosféra, rozvinutie podstaty Matrixu či zhubná sila mocných technológií, ma úplne ponorili do deja a terminátorská vidina je v niektorých silných momentoch očividná. Japonskému anime však neviem vždy prísť na chuť a zatiaľ čo sú ostatní uchvátení z grafiky a vizuálneho aspektu, mňa prekvapivo niektoré scény odpudzovali a nudili. Nemuselo to byť animované, skôr by som prijala hraný film, ten scenár je totiž neuveriteľne výpovedný. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Skvěle povedený komentář k Matrixu. Na rozdíl od dvou pokračování si dovolím tvrdit, že i jeho součást. A navíc s exkurzem do anime tvorby. Škoda, že film nevyhnutelně funguje jen spolu s Matrixem. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavá směsice žánrů, originální doplnění mytologie "Matrixu", skvělé výtvarné pojetí a výborné scénáře dělají ze série "Animatrix" vyjimečně povedené dílo...Zaslouží si vaši plnou pozornost. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Asi nikdo nečekal, že se tenhle poutavý svět nebude rozrůstat. Vesměs asijská animovaná škola ukazuje, že má co říct a obohacuje svět bratrů (tedy sester) Wachowských o další motivy a linie. Samozřejmě platí to, co u hraných pokračování: zejména Reloaded není špatný, jen se prostě nesmírně povedl původní Matrix, ze kterého si můžeme několik scén pouštět neustále dokola. A furt nás budou bavit. Místy drsné, místy bizarní, jindy hodně originální, atmosférické a nápadité příběhy nenudí, některé bych mohl postrádat, ale jako celek velmi slušné. Každá část nabídne jinou animační techniku, některá je poklidná až poetická, jiná typicky dynamická. Je nesmysl je navzájem nějak srovnávat: každá si jde svou cestou. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto je snáď najlepší animovaný film, čo som kedy videl. Nie som fanúšikom tohto žánru a ani sa v ňom nejak výrazne neorientujem, ale toto dielo ma mimoriadne zaujalo. Rovnako nepatrím ani ku skalným obdivovateľom paranoidného cyber sci-fi Matrix, ale i tak ma "Animatrix" nadchol. Deväť poviedok, ktoré tvoria tento video film, som sledoval so zatajeným dychom. Nemôžem inak, ako dať plné hodnotenie. ***** ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Parádní doplnění světa Matrixu. Nejvíce povedené mi přišly oba díly Druhé renesance a hodně zajímavá byla také Detektivní story. Jedná se o velice dobrý způsob jak si doplnit Matrixovské vzdělání. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Nejvíce si cením grafické pestrosti, kterou Animatrix oplývá. Každá povídka vypadá jinak. Nejvýraznější je v tomto směru hned první Osiris a samozřejmě Detektivní příběh. Ale grafická nádhera, to je také to nejlepší, s čím se Animatrix dokáže vytasit, jelikož po obsahové stránce to často dosti skřípe. Nejhůře je na tom v tomhle směru opět Osiris, ale především závěrečná Matrikulace a pro mě velmi nezajímavé příběhy jako je Program a World Record. Animatrix by si mě zkrátka daleko více získal, kdyby se více kecalo a méně máchalo...třeba mečem. Proto se mi také nejvíce líbily povídky jako Kid's Story, Detective Story a samozřejmě jednoznačně nejlepší části a sice obě Renaissance, které jako jediné do celé mytologie Matrixu přináší informace opravdu zásadnějího charakteru a díky tomu jsou velmi zajímavé i napínavé. Ovšem tři hvězdy ode mě získává Animatrix opravdu z milosti a především kvůli Renaissanci, jinak mě většina částí spíše minula. ()

Artran 

všechny recenze uživatele

Animatrix jsem dlouho odkládal, ale nakonec jsem byl příjemně překvapen. Navazuje totiž v nejlepším slova smyslu na podobně vážně laděné povídkové sci-fi jako je Neo Tokyo nebo Memories. Myslím dokonce, že je z nich nejlepší, protože v některých povídkách autoři ustoupili od typicky uniformní manga kresby k vlastnímu individuálnímu vyjádření (např. Watanabe, Koike nebo Maeda). Nejslabšími částmi jsou Poslední let Osirise (technicky ovšem brilantní) a Program (Kawadžiri se nezapřel). Také mi trochu vadil použitý rotoskoping v povídce Neznámé území, ale to je již jen detail. Celkově tedy čtyři hvězdičky. Přál bych si, aby se japonský animovaný mainstream ubíral touto cestou... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Série přiběhů ze světa matrixu, která musí svou rozmanitostí nadchnout každého normálního člověka. Nejméně se mi paradoxně líbil Poslední let Osirise, oproti ostatním kraťasům je to slabota, animace není vše. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

geniální, každej díl má svojí specifickou poetiku, jak díky odlišnosti výtvarna, tak scénáře, každá část je něco jiného, žánrově nečekaného a obohacujícího celkovej Matrix filmovej kánon. Užíval jsem si každou povídku, některé víc, některé méně, proto jsem rád, že zde objevují i samostatně ________ Ps: každý kdo dá odpad a k tomu dodá slovní průjem jako Hem.m je částečně dementní a žere žížaly. pps: a i když si ho potom upraví do snesitelnější formy, nic to na faktu nemění. Alláh akbar! ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Krasna prehlidka japosnkeho anime umeni, ovsem podle me tomu chybel propracovanejsi scenar. Presto kvuli te nadherne animaci nelze dat nizsi hodnoceni. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Některé scény jsou naprosto fantasticke a genialni, ale vetsinou prevladaji hlouposti a totalni kokotiny. Obe dve renesance jsou totalne mimo, stejne jako vetsina, krome Detskeho pribehu a Detektivniho pribehu, ktery je mega noirovsky! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Na Animatrixu se mi líbilo to, že každá část měla jinou formu ztvárnění, byla dělaná trochu odlišnými styly. Nejvíce mě zaujala hned první digitální část Poslední let Osirise, kterou jsem už viděl před časem, kdy jsem si chvílema dokonce myslel, že to hrají skuteční lidé a obě části Druhé renesance, které pojednávají, jak to vlastně všechno začalo. Každá část má něco do sebe. Některé jsou hodně dobré a některé zase horší. Nejméně se mi líbila poslední část Přijímací zkouška, která se mě moc nelíbila jak grafickým znázorněním, tak příběhem. Ale špatné to taky nebylo. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Tyhle povídky pro mě znamenaly tak-zvaně střípky toho co se do filmového Matrixu a pokračování nevešlo a byla jsem velice spokojená s opravdu velice zdatně a řemeslně odvedenou prací,která místy doopravdy brala dech. Z celých 9 povídek mě nejvíce zklamal SVĚTOVÝ REKORD,který mi nesedl jak dějem tak samotným zpracováním (za ***).Poté PŘIJIMACÍ ZKOUŠKU a PROGRAM bych hodnotila do dokonalosti nedotaženými takže za ****.U zbývajících 6 povídek převažuje plný počet,a víc než pět hvězd (kdyby to tak šlo) bych dala DRUHÉ RENESANCI 1. ČÁSTI a 2.ČÁSTI a DETEKTIVNÍMU PŘÍBĚHU u kterých mi ohromením padala čelist. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zase som sa asi priveľmi tešil. Trailery aj galéria vyzerala vábne. Polovica poviedok je celkom zaujímavá a pomerne dobre doplňuje prvý diel tejto známej trilógie, druhá polovica je skôr na doplnenie a nie je nijako chytľavá. Zaujímavý doplnok k sérii Matrix, ktorý ale minimálne rozvíja toto univerzum. Avšak jednotlivé príbehy dosť kolíšu po kvalitatívnej stránke a táto kolísavosť mi celkom narušila dojem z tohto "filmu". Trochu netradičný výlet do sveta anime. Horšie ako pôvodný Matrix, ale pomerne zaujímavé v niektorých momentoch. Avšak po pár týždňoch si na to už ani nespomeniete. Nieje tam jediná pamätná scéna. Animácia neohúri. Raz pozriete a zabudnete. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Matrix mám rád aj ked to nie je podla niektrých najlepšia trilogia, určite je to jedno s najlepších sci-fi. Animatrix ponukne zopár kratkých filmov, ktoré ešte obohacujú a prehlbujú svet Matrixu. Priznám, že všetky mi zaujímavé úplne neprišli, ale zopár ma ich zaujalo. Detective Story a Kid's Story ma celkom zaujali, ale úplne najlepšie sú Final Flight of the Osiris a hlavne The Second Renaissance. Zvyšok ma moc nebavil a prišiel mi zbytočný. 75% - 4* ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Výborný animovaný spin-off Matrixu. Několik příběhů vytvořených různými animacemi a s různou tématikou nám nabízí opravdu hodně a jak už řeklo několik uživatelů přede mnou, každý si tu určitě nějakého favorita najde. Tím mým je The Final Flight of Osiris, který mě skutečně ohromil nádherně realistickou animací a byla opravdu lahoda si těch pár minut vychutnat. The Second Renaissance mi zase nabídla styl mého oblíbeného anime a něco mi osvětlila z minulosti, takže bych ji zařadil hned těsně na druhé místo a společně s Osirem jsem jim napařil full house. The Program, Beyond a A Detective Story byly rovněž velmi dobré, jenom mi u nich něco málo k úplné spokojenosti chybělo a v porovnání s výše zmiňovanými pětihvězdičkovými povídkami jsem jim dal přesto silné 4*. The Matriculated a The Kid's Story mě moc neohromily, tak trochu jsem se s nimi minul vkusem, ale přesto byly vizuálně docela zajímavé a hezky se na ně koukalo, takže jsem zvolil cestu zlatého středu a dal jim 3*. No a nakonec The World Record, u něhož jsem teda buď nepochopil cílenou pointu nebo jsem se s ním kompletně minul, ale dívat se na únavné zpomalené záběry, jak nohy běžce běhají, lejou z nich kapičky potu a do toho jen vzpomínka na scénu "run, Forrest, run!" - nevím, mě to teda vůbec nevzalo a proto ty 2* - opět za zajímavou grafiku. Sečteno podtrženo - takové solidní 4* a určitě se na Animatrix minimálně ještě jednou mrknu. ()

Reklama

Reklama