Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (321)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

K mému překvapení hodně rozmanitá a kvalitní série animovaných střípků ze světa Matrixu, která je v určitých ohledech zajímavější a bohatší jak původní trilogie. Není to jen nutná výplň, ale hodně hravá podívaná, která by v neanimované podobě nemohla vzniknout. ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Perfektní animák. Spojení různých animačních postupů, stylů je v případě (Ani)Matrixu k věci. Jednotlivé příběhy dovypravující některé drobnosti z Matrixu 2 a 3, případně rozvíjí některé motivy a říkají, jak to všechno začalo a kdo zmazal a co nejvíc. Geniální Renesance je skvělý úvod k tomu, co předcházelo katastrofě a Osirisův pád je brutálně brilantní. Mísením vizuálních stylizací, akce atd vznikl geniální kousek... ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně stojí invaze robotů a na té druhé svět podle Matrixu. Takové menší vykrádání Čapkova RUR a bratší Wachowskiých Matrixu (i když oni se na tom podíleli). A jediným originálním pojítkem mají být éterické kresby a různorodě se linoucí proud grafického pojetí? A zpočátku to funguje, prostupuje k vám ta tajemnost a vyprávění, které se snaží apelovat na váš vlastní úsudek. Jenže po hodině začnou být tyto rádoby samostatné příběhy trochu nudné, protože vás to nikam neposouvá a jen pomálu objasňuje. Z nichž některé epizodky jsou krásné s nápadem, ale jiné se jen vezou na populární vlně. Je zde velmi patrné, že tu participuje kus Japonské kultury, neboť kresby jsou tím na první pohled velmi ovlivněny. Vizuálně to byl skutečně skvost, ale mělo to před sebou tak velký potenciál, který se nerozvinul. Koncem to mohli zachránit: láska mezi robotem a člověkem, kterou naznačili, tak nechápu proč to nakonec zavrhli. To je skoro zločin... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tento podporný prostriedok pre obrovskú MATRIXOVSKú mašinériu, ktorá sa rozbehla v dobe uvedenia ( 2003 ) dvoch ďalších pokračovaní tohto kultu, je viac ako obstojným príkladom výbornej animácie a skvelých príbehov. Škoda len, že sa to najlepšie odohralo v prvej polhodinke. ()

depony 

všechny recenze uživatele

Před Matrixem existoval Animatrix. Samozřejmě že jen časově. Tvůrci Animatrixu se s tímto snímkem objevili až po Matrixu. což je škoda. Devět různorodých příběhů, z nichž každý má návaznost na matrixový svět, na jeho využití, na jeho chyby a na jeho nástrahy. Poslední let Osirise byl dle mého názoru nejlépe ztvárněný po animační stránce. Asi nejhorší v tomto ohledu mi přišel příběh Dětský příběh. Přesto mne svými odlišnými příběhy a animací zaujali všichni. Někdy je velmi dobré si připomenout "historii", abychom se z ní mohli poučit. Řekněte mi někdo, proč se nám zdá reálnější, když sníme než když jsme vzhůru?:) Dávám plný počet. I když bych měl jisté výhrady. ()

Seejey8 

všechny recenze uživatele

Tohle je povinná věc pro všechny fanoušky světa matrixu, ještě že jsem si na ní vzpomněl, vždycky jsem se na to chtěl podívat. Člověk se dozví celej origin matrixu a další zajímavý informace. Některý příběhy jsou opravdu fascinující a ze všech číšila atmosféra a osudovost. Jsou tam i slabší povídky, ale různý styly animace mě překvapovaly a nezklamaly ani u jedný. Rozhodně jsem se nenudil a mám chuť si zopakovat matrix, což teď udělám. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Občas nevyvážené, ale stále skvostné mini filmy k trilógii Matrix...najviac ma dostal Posledný Let Osirisu ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Během posl. 10 let, tento povídkáč u mě stoupl a vlastně zcela překonal celou filmovou trilogii, i když...bez ní by nebyl, heh. 8 výborných a v některých př. i geniálních příběhů, které velice umně a stylově rozšiřují svět Jednoho a spol. Za největší fláky asi jako spousta zdejších residentů (někdy i ten evil se tu najde) považuji: Druhá Renesance (neskutečně kulervoucí a nekompromisně depkoidní náser, včetně hudby, vedle kterého vypadá Terminátor jako poudačka Báby Futéř a kde je jasně ukázáno, kam patří lidstvo), Poslední let Osirise (melancholický miniprequel ke 2), Detektivní Příběh (postupem času jsem si ho tak oblíbil, že bych udělal okamžitě celý film a klidně i hraný) a Neznámé Území, kteroužto povídku jsem si též oblíbil a hodně až po čase.;) Co se týče hudby a ost alba jako takového (které jest samoz. též na 100%), tam není co řešiti, neb tam jsou takoví machři jako Junkie XL (ano TEN, v době, kdy ještě neskládal filmovou hudbu), Overseer, Photek a nesmrtelní Juno Reactor. Osobně bych vyzdvihnul nádherně melancholickou skladbu od Peace Orchestra Who Am I ? Ren 2/Photek a Supermoves/Overseer, která válcuje tu nejnásilnější válečnou sequenci v Druhé Renesanci. P. s. občas mám pocit, že filmová trilogie vznikla jen proto, aby byl Animatrix.  ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Zábavnější než film mi přišlo hádání, který režisér, co točil. Že nepůjde o prožitek je vzhledem ke krátkým episodám jasné, ale o to více jsem očekával vymakané scénáře, zajímavé myšlenky a pointy. Mnohé z nich nemají nic z toho a pokud se snaží o něco chytrého, na snadě je deset protiargumentů. Možná proto se mi nejvíc líbil příběh Beyond, u kterého jsem na chvíli pozapoměl, že se jedná o matrix, a nechal jsem se unášet hrou v tajemném domě. Co mě nejvíce mrzí je, že vše je bráno z pohledu lidí (včetně přeškolování robota) a samotná psychologie robotů zůstává zahalena v mlze. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Byla by to perfektní popcornovka ve velkém stylu, kdyby to ovšem nebylo tak chaotické a roztříštěné, což je velká škoda. Tohle je takový zábavný slepenec několika příběhů, které drží po hromadě silou vůle. Každý příběh měl ale něco do sebe. ()

Kreeki 

všechny recenze uživatele

Audiovizuální pastva pro všechny vaše smysly. Dříve bych rozhodně nevěřil, že se dá Matrix ztvárnit v takto mnohdy až lyrickém pojetí. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Vizuálně úchvatný doplněk trilogie, při jehož sledování jsem se neubránil dojmu, že scénář některých epizod nedal svým autorům zas takovou práci (animace vede nad příběhem). Nejlepší epizoda: Neznámé území. 7/10 ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Soubor více a méně povedených povídek, které v rozmanitých vizuálních hávech důstojně rozšiřují matrixovské univerzum. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Matrixu som nikdy neholdoval. Nie je to proste môj štýl , ale nezatracujem. S tohto som bol milo prekvapený už v úvode sa nám ukáže nádherná animácia ako vo Final Fantasy ktorá sa neskôr premení na čisto japonskú vec .Je to zaujímavé sledovať rôzne príbehy rozprávajúce o osudoch ľudí v matrixe s ktorých mi najviac sedel Noir príbeh A Detective Story, ale upozorňujem matrix ne je môj šálok kávy tak iba 3 hviezdy. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

připojím se ke zdejším názorům, že tento animační mix slušně rozvíjí a vysvětluje události předcházející ve filmu Matrix a japonský styl manga se k tomu patřičně hodil. Je však patrná nevyrovnanost jednotlivých povídek především v síle příběhu, ale pestrostí to určitě vynahrazuje. Výsledkem je něco na pomezí 3-4 hvězdiček a teď se rozhoduju spíš pro vyšší hodnocení. [ PŘÍBĚH: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Pro zaryté fanoušky Matrixu to je určitě o jeden důvod k onanii navíc, já to hodnotím hlavně z estetické stránky. Nejsem odvařen z dialogů, z příběhů atd., ale bavilo mě to a některé dílky byly přímo nádherné. ()

Reklama

Reklama