Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (321)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Série krátkých animovaných příběhů ze světa Matrixu. Některé jsou dobré, další jsou… jiné a ještě lepší. Osobně se mi většina líbila moc. Úvodní bojová scéna vás dokáže výborně navnadit a další příběhy vás jen více a více vtahují do Matrixu. Parádní čtyři hvězdy, ke kterým si fanoušci světa Matrixu tu pátou jistě přidají sami. ()

Locksmith 

všechny recenze uživatele

Působivé dílo, které doplňuje naše vědomosti o Matrixu a zaceluje některé vedlejší dějové linky. Grafické zpracování jednotlivých dílů je působivé, i když jednotlivé styly nemusí sednout každému (mně se to stalo u dílu World Record). Netvrdím, že by se mi líbily všechny díly, ale uznávám, že se jedná o něco, co by žádný fanoušek neměl minout. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Klasický Matrix mám vcelku rád a přes tisícovku výhrad se na něj pokaždé rád podívám a přesvědčím se, že nás Neo vyvedl z počítačové iluze. Animatrix jsem bral jako takové zpestření a prakticky v ničem mě nepřekvapil, ale zároveň ani neuchvátil. Proto dávám solidní tři hvězdičky. ()

Cassandra 

všechny recenze uživatele

Nejvíc se mi líbil poslední let Osirise, World record a Program, ale i ostatní jsou vynikající, žádný příběh není špatný. Škoda jen , že jsou to opravdu jen fragmenty, děj není rozvitý natolik, aby mě dokázal úplně vtáhnout. Celý Animatrix bych charakterizovala jako velmi zajímavý a originální, doporučuju všem fanouškům. ()

Bafo 

všechny recenze uživatele

Perfektni doplneni matrixu ktere minimalne zastinuje dva posledni dili... Super animace a evropane a americane se dovidaji ze taky existuje neco v japonsku a ze to neni nic bezvyznamneho protoze oni jsou vizionari a oni jednou ovladnou tendle svet protoze ho dokazou predpovedet... No jen se podivejte na jakakoliv Anime... ANIMATRIX je jen spicka ledovce ()

Anderas 

všechny recenze uživatele

Excelentní sbírka příběhů o srdci Matrixu tak jak jej máme rádi, o lidských chybách a prohřešcích, o vůli a síle jedince, o kráse skutečného světa i o nevyřčených pravdách, jež se týkají i nás. Žádná z povídek nepostrádá smysl, náboj, krásu, poetiku a hloubku jež tak zoufale novým Matrixům chybí. ()

Káronoš 

všechny recenze uživatele

Animatrix je naprostý skvost anime žánru a neúprosná povinnost pro fanoušky trilogie bratrů Wachowskich, kteří se znatelně podíleli na tomto projektu. Nejkrásnější na Animatrixu je, že příběhy působí úžasně a dokonale nejen jako samostatné střípky pro porozumnění a pochopení fiktivního světa (matrixu), ale též jako sounáležitý celek, zkoumající již zmíněný "program" či iluzi lidského života. Po shlédnutí Animatrixu vás matrix pohltí a naplní filozofickými otázkami o netradičním pohledu na dění věcí kolem sebe a "nepravosti" pravého světa. Nedokáži říci, jaký příběh se mi líbil nejvíce, protože měl každý něco do sebe a každý byl výjmečný svou originální formou a "pestrobarevným" obsahem. Pokud jste propadli trilogii (jako já), budete z tohoto díla více než uchváceni. Shrnul bych jako: ohromující shrnutí událostí týkajících se nejlepšího filmového Sci-Fi světa a bezstarostná jízda na vlnách filmové harmonie s velice extravagantním kabátem. Hodnocení: 10/10. ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Několik krátkých filmů, co trochu prohloubí znalost tématu Matrix. Především části Druhá renesance (jak vlastně došlo k válce) a dopňující story k Matrix Reloaded jménem Poslední let Osirise. Mimochodem právě Osiris z nich má tu nejlepší animaci, opravdový požitek. ()

CjKukis 

všechny recenze uživatele

Výborná věc tohleto, k pochopení Matrixu to sice důležité není ale zpracování a doplnění je užasný. Každý fanda Matrix to vidět musí. ()

Mitin 

všechny recenze uživatele

Super doplnění příběhu k Matrixu, některé slabší díly, některé zase top, co se týče animace nebo průběh dílu. Top díly - Final Flight of the Osiris, Beyond, Detective Story, Renezance. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[3,5*]          "Somebody tell me. Why it feels more real when I dream than when I am awake? How can I know if my senses are lying?"          Nesmierne rozmanitá (čo do výtvarného stvárnenia i celkového vyznenia) zmes krátkych príbehov, užšie či voľnejšie súvisiacich so svetom Matrixu. Tá roztrieštenosť, ktorá sa mi v priebehu snímky javila ako jej slabina, sa napokon ukázala ako jej najväčšia sila - jednotlivé diely, ktorých úroveň postupne rastie, vytvoria totiž na konci podmanivú mozaiku, ktorá ako celok vo mne zanecháva veľmi silný dojem. Isté spoločné črty by sa síce naprieč všetkými poviedkami dali nájsť, napr. to, že sú všetky, vo väčšej, či menšej miere, prestúpené takou tou bezútešnou matrixovskou atmosférou, inak sa tu ale dá objaviť doslova zo všetkého trochu: veľkolepú exhibíciu počítačovej grafiky hraničiacu s realitou, dokumentárne ladený náhľad do matrixovskej histórie, umelecky stvárnený psychologický thriller, rozprávkovú anime, klasický noir v komixovej úprave, či úchvatnú halucinačnú fantáziu. Viac potom v mojich komentároch k jednotlivým dielom. Nasleduje ich zoznam aj s mojimi hodnoteniami:          1. FINAL FLIGHT OF THE OSIRIS: 3*,     2. THE SECOND RENAISSANCE PART 1: 3*,     3. THE SECOND RENAISSANCE PART 2: 3*,     4. KID´S STORY: 4,5*,     5. PROGRAM: 4*,     6. WORLD RECORD: 3,5*,     7. BEYOND: 4*,     8. A DETECTIVE STORY: 4*,     9. MATRICULATED: 4,5*.          "There is some fiction in your truth and some truth in your fiction. To know the truth, you must risk everything." ()

willis 

všechny recenze uživatele

Skvělá koláž příběhů ze světa Matrixu. Je jasné, že některé filmy se mi líbíli víc jiné míň, ale celkově nemám co vytknout. ()

Klay 

všechny recenze uživatele

Stylový anime doplněk k filmové trilogii sestávající z 9 minifilmů. Téměř každá epizoda má svůj osobitý vizuální styl. Jedním z nejvýraznějších kousků je World Record, který ale nijak neoslní po stránce děje a spolu s Kid´s Story patří k tomu slabšímu z celé kolekce. Jinak si tvůrci s krátkými stopážemi poradily velmi dobře, nikterak nekrotili svou fantazii a svět Matrixu využili naplno...třeba takový Beyond o chybě v Matrixu která má za následek porušení přírodních zákonů je originální a hravý "kousek" filmového umění. Při sledování fiktivních skorodokumentů Second Renaissance musí fanouškovi poskočit srdce radostí - tohle je špičkový cyberpunk tak proč ksakru takhle nemohl vypadat Matrix Revolutions?!? ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Celkově lepší trojka, originálně i zajímavě animované příběhy ze světa Matrixu nabízí doplňující podívanou, rozkrývající další možnosti tohoto světa. Jako nejlepší se mi jevily Osiris a obě Renesance, zbytek jejich kvalit již nedosáhl. ()

simply 

všechny recenze uživatele

Základním problémem každého povídkového filmu, je různorodost jednotlivých částí. To se projevovalo i tady. Druhá renesance je skvělý příběh a Detektivní příběh má skvělou atmosféru a animaci. Na druhou stranu např. Přijímací zkouška je nedějová a celkem chaotická nebo Let Osirise pro mě naprosto zbytečný. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Pro mě trošku zklamání. Asi jsem očekával něco jiného, Něco ve stylu hned první povídky, což pokud se nepletu byl Poslední let Osirise. V takovém duchu bych si to představoval. I další povídky, Renesance, byly super, spíše tedy z obsahového hlediska, protože jsme se dověděli, jak ke všemu vlastně došlo. Poslední let Osirise byl zpracován fantasticky vizuálně a byla to super akce. Čím pozdější povídka, tím více mě to nezaujalo. Nějak jsem nejspíše nepochopil jejich smysl, moc mě nebavily a byly na mě asi příliš abstraktní a nevěděl jsem, co tím chtěl básník říci. Tedy kromě asi té poslední, kdy se stroj polidští. Prostě jsem čekal grafiku Osirise a obsah Osirise a Renesance. A byl bych spokojen. Ve zbytku jsem postrádal nějak smysl a moc jsem nevěděl, jak si s tím poradit. Takže Osiris a Renesance za lepší čtyři hvězdičky, zbytek je někde na té trojce. Celkově tedy tři a pro mě nenaplněná očekávání. Howgh! ()

laFei 

všechny recenze uživatele

Matrix je už sám prostě sám o sobě fenomén. A každé další soustíčko do rukou "nadržených" fandů je samozřejmě horečně vítáno. Proto sem se původně bál, že to bude jen komerční brak k vylákání peněz. Naštěstí sem se zmílil. 9 velmi povedených příběh podle mě patří mezi špičku. Díky němu se dá konečně nahlídnout pod pokličku dalším příběhovým liniím. Děkuju děkuju děkuju tvůrcům. ()

Reklama

Reklama