Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

geniální, každej díl má svojí specifickou poetiku, jak díky odlišnosti výtvarna, tak scénáře, každá část je něco jiného, žánrově nečekaného a obohacujícího celkovej Matrix filmovej kánon. Užíval jsem si každou povídku, některé víc, některé méně, proto jsem rád, že zde objevují i samostatně ________ Ps: každý kdo dá odpad a k tomu dodá slovní průjem jako Hem.m je částečně dementní a žere žížaly. pps: a i když si ho potom upraví do snesitelnější formy, nic to na faktu nemění. Alláh akbar! ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela pecka. Divím se, že jsem se k tomu dostal tak pozdě. Celé se to skládá z 9-ti krátkých příběhů. Každý je jinak graficky zpracovaný. Děj se odehrává jak před, během, tak i po filmech. Nejvíc se mi líbily obě Druhé renesance. Konečně vím, jak ke všemu došlo. Lidi si za to vlastně mohli sami svou paličatostí a panovačností. Nadvláda strojů byla jen otázku času. V některých příbězích se objeví i Trinity nebo Neo. A celé to doprovází klasická matrixovská hudba. Snad se bratři Wachowští pustí ještě do nějakého filmu. :) "Stroje si vytvořily vlastní národ s názvem 01." ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Niekolko animovanych kratasov, ktore ukazuju to, co sme sa dozvedeli z filmov behom par viet. Cize informacny prinos je prakticky nulovy. Pribehy zaujmu len svojim rôznorodym spracovanim. Mna prilis anime nebavi, takze ani z tohto hladiska som sa prilis nebavil. Pre mna to je zbytocny bonus, ktory sa raz da vidiet, ked ste fanusikom Matrixu, ale zaroven to nie je vôbec potrebne. 5/10. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

S každým dalším zhlédnutým dílem jsem z Animatrixu víc a víc nadšený. Řemeslné provedení špičkové, po příběhové stránce naprostá bomba. Detective Story aneb film-noir detektivka uvnitř Matrixu je úžasná, ale nejradši asi mám Animatrix nejpohádkovější - Beyond. Dost bylo superlativ, dokud neuvidíte, stejně nepochopíte... ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Výborný animovaný spin-off Matrixu. Několik příběhů vytvořených různými animacemi a s různou tématikou nám nabízí opravdu hodně a jak už řeklo několik uživatelů přede mnou, každý si tu určitě nějakého favorita najde. Tím mým je The Final Flight of Osiris, který mě skutečně ohromil nádherně realistickou animací a byla opravdu lahoda si těch pár minut vychutnat. The Second Renaissance mi zase nabídla styl mého oblíbeného anime a něco mi osvětlila z minulosti, takže bych ji zařadil hned těsně na druhé místo a společně s Osirem jsem jim napařil full house. The Program, Beyond a A Detective Story byly rovněž velmi dobré, jenom mi u nich něco málo k úplné spokojenosti chybělo a v porovnání s výše zmiňovanými pětihvězdičkovými povídkami jsem jim dal přesto silné 4*. The Matriculated a The Kid's Story mě moc neohromily, tak trochu jsem se s nimi minul vkusem, ale přesto byly vizuálně docela zajímavé a hezky se na ně koukalo, takže jsem zvolil cestu zlatého středu a dal jim 3*. No a nakonec The World Record, u něhož jsem teda buď nepochopil cílenou pointu nebo jsem se s ním kompletně minul, ale dívat se na únavné zpomalené záběry, jak nohy běžce běhají, lejou z nich kapičky potu a do toho jen vzpomínka na scénu "run, Forrest, run!" - nevím, mě to teda vůbec nevzalo a proto ty 2* - opět za zajímavou grafiku. Sečteno podtrženo - takové solidní 4* a určitě se na Animatrix minimálně ještě jednou mrknu. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (2)

  • Tvorba filmu začala, keď boli bratia Wachowski na turné v Japonsku, kde predstavovali film Matrix. (Mihail123)

Reklama

Reklama