Reklama

Reklama

Epizody(24)

Recenze (14)

Finil 

všechny recenze uživatele

Nakoľko som to prvý krát videl ešte na nemeckej tv VIVA+, chytilo ma použitie piesne "Mother Earth" od Within Temptation pre nemecký dubbing seriálu ako dokonalé epicko-sentimentálne kombo.  Clamp som síce väčšinou poznal ako autorky romance. Tu je ale dobrá zmes supernatural, shounen súbojov a postáv so zaujimavými osobnosťami. Na rozdiel od filmu ma potešil zmierlivý záver. Ale ako to už býva v týchto príbehoch o "vyvolených", vedľajšie postavy sa pomenej predvedú kvalitnými súbojmi.  Dej je ale pochmúrny, melodramatický, a nešetrí nikoho. ()

AngelLucy 

všechny recenze uživatele

Osud Země je předurčen k záhubě a nedá se změnit... Tak to říkají věštci, ale věří v to, anebo doufají v opak? Naše budoucnost leží v rukách dvou skupin lidí se superschopnostmi, které spolu bojují. Jedna věří v lidstvo a chce ho zachránit před zničením, druhá zase v Zemi, která se potřebuje znovu zrodit, ale bez odpadu, jako jsou lidé. „X“ je anime, kde lidé bojují o záchranu něčeho, čemu věří z celého srdce. Někdy musí zranit, nebo dokonce i zabít své milované, jen proto, že je to jejich nezměnitelný osud. Normálně by se mi něco takového nelíbilo a za každou mou mrtvou oblíbenou postavu bych snížila hodnocení 0:) , ale silná pouta lásky i přátelství a ta atmosféra na mě každým novým dílem dělala takový dojem, že jsem se na konci rozhodla dát 5*. Konec mě ale lehce překvapil, a to jsem si myslela, jak to není jasné. Toto anime má lehce starší animaci, pomalejší a zdrcující děj. Takový typ mě nikdy nepřitahoval, ale „X“ mě přesvědčilo v opak a velmi mile mě překvapilo. ()

Reklama

Naslund 

všechny recenze uživatele

Normálně se mi nestává, že by mě seriál absolutně vůbec nechytil, ale jak jsou radostní ostatní, asi to bude mnou. Autoři si dali dost vysoké ambice,... boj o záchranu světa, boj proti osudu a právě to mě vůbec nezaujalo. Vlastně to nezaujalo ani jednotlivé postavi, kterým je osud světa celkem ukradenej a všichni se bijou netýmově jen z osobních důvodů. Vlastně mě bavily jen rozvíjející se vztahy mezi nima a sledování jejich historie. Nejradši sjem tak měl dívku s vlkem, plamenou ženskou a bojovného mnicha. Omluvám se, že si nepamatuju jména, ale tentokrát kolem mě seriál opravdu jen proplul a za týden na něj pravděpodobně zapomenu. Teda až na těch pár extrémně silných scén a na použití hudby, ze kterého by se měli ostatní autoři hodně co učit. Úplně stači něco jako "Drum... Drum... Drum" a frekvence dechu se zpomalí téměř na nulu. ()

Kaede21 

všechny recenze uživatele

X je čo sa týka anime moja absolútna srdcovka. Najmä zo začiatku sa možno zdá, že dej sa trochu vlečie, avšak práve to ako pomaly sa dej rozvíja dáva divákovi šancu postupne pomerne dobre spoznať psychológiu jednotlivých postáv, ktoré mu veľmi rýchlo prirastú k srdcu. Postupne pochopí, že tu sa nejedná o klasický príbeh dobro vs. zlo - či už sú to draci zeme alebo draci neba majú nejakú pochopiteľnú motiváciu, prečo robia to, čo robia. Na rozdiel od filmu, v ktorom sa jedná len o akčný film bez väčšieho príbehu má seriál aj myšlienku. Tá sa spája s posledným dielom, ktorý je pre mňa osobne veľdielom (dala by som mu aj milión hviezdičiek, ak by sa dalo) a ak by som mohla nejaký diel anime pozerať donekonečna, tak by to bol zrovna posledný diel X. Navyše si moje srdce získala aj krásna hudba. Na svoje si pri tomto diele však asi neprídu fanúšikovia akčných seriálov (napriek tomu, že krvi a súbojov je tu dostatočne- aj keď menej ako vo filme), ale skôr diváci, ktorých zaujme príbeh a predovšetkým tých, ktorí sa radi vŕtajú v psychológií postáv. ()

Willynka 

všechny recenze uživatele

Méně krvavé než film s méně drastickým závěrem, zato méně nahuštěné a skvěle scénáristicky zvládnuté. Nebyla postava, jejíž osud by mě nezajímal. V porovnání s X může Death Note blednout závistí už proto, že nikdo neumí dělat tak skvelé BIG EYES jako Clamp. A to ty obří očí vůbec nemám ráda. Nejlepší shoujo anime, do kterého byste to hlavně vůbec neřekli, a kdyby animace byla stejně blýštivá a komorní jako u filmu, dala bych 5*. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Název X byl vybrán, protože výraz nemá žádný pevný význam. (Shley)

Reklama

Reklama