Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedm mladých lidí ve věku od 23 do 33 let se na konci devadesátých let ve velkém městě pokouší praktikovat cosi, čemu se dříve říkalo milostný vztah. A tak na sebe milostně narážejí a nechávají se unášet napříč dlouhodobějšími či krátkodobějšími vztahy, které je dovedou zpět do samoty. Robert pracuje v cestovní kanceláři a rád rozplétá a splétá osudy lidí. Napomůže rozchodu Hanky a Petra, který se pokouší pochopit život skrze nahrávky „opravdového života“ pouštěné do éteru. Zatímco je Hanka pronásledována Ondřejem, do té doby uznávaným lékařem a otcem rodiny, seznamuje se s Jakubem, jehož pozitivnímu pohledu na svět pomáhá pravidelné užívání marihuany. Na druhé straně to ale způsobuje zhoršování jeho krátkodobé paměti, takže se v jejich vztahu objevují problémy. Zklamaná Hanka hledá pochopení u rodičů, ale doma najde jen dvacet Japonců sledujících „normální rodinku při normální večeři“. (Falcon)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Viděno po dvaceti letech a potřetí. Pořád to tam je. Moc takovejch filmů (českejch) není, takže můžu dát plnej počet s čistým svědomím.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Uživatel smazal svůj příspěvek.

Dr.dogous

Dr.dogous (hodnocení, recenze)

scénář 4 režie 4 herci 5 výprava 3 celkem 16 hodnocení 80 % Život je řetězec promarněných příležitostí, Jitce ta role mimořádně sedla, Ivanovi role šitá na míru, Hlášky již doslova zlidověly, Macháčkovo vyhulená hymna...

bloke

bloke (hodnocení, recenze)

Tento film je jeden z toho mála, ktorý dokážem pozerať opakovane (tak raz za 2 roky) a vždy keď sa k tomu odhodlám ma baví - stvorili ho nesporne velmi talentovaní ľudia; ale to čo stvárajú tento september televíze, to je nejaká medzinárodne dohodnutá TV kríza?

Vždy po prázdninách sa skončilo nezáživné obdobie repríz (nepochopitelne akoby predpísané), a všetky sa od 1.9. išli predvádzať s kvantom rôznorodo zaujímavých premíér. Tento rok je to však akoby pokračovanie prázdnin, mlátením prázdnej reprízovej slamy nielen na slovenských staniciach (STV + okolo), ale už aj na ČT.

A že je toho príliš, to je len dôkaz, že aj pri tak oblúbenom filme, mi to už dosť prekáža (za posledných 11 mesiacov ide už o jeho tretie vysielanie z ČT: 4.10.15 - 14.2.16 - 18.9.16...)

bloke

bloke (hodnocení, recenze)

Majitelia neviete povedať, tá nová remasterovaná verzia je na akom médiu: DVD9 alebo DVD5? Na obale neuviedli, a vydať síce záslužne vylepšený obraz, no len na DVD5, by bola pekná zhůvěřilost.

Laliss

Laliss (hodnocení, recenze)

15 let nestačio na to,abych si na tenhle divný film udělal názor. A Macháček mi vyložene falešnej připadal od prvniho okamžiku. Je ro divné pozérské cosi. Schneiderová neni anj hezka, ani sympatická. Snad ta Labina. A taky Emma Černá. A úžasná Maciuchová. Mela je rou vidličkou propichnout. Ale rozhodně je tenhle film meznikem doby. Hlavně co se týče hulení. A takovy asi byly i ty ambice filmu. Wannabe kultovní.

na příspěvěk reagoval Castrator

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Totálně nesmyslný zvratek, vydávaný za umění. Vidět jednou a zapomenout, nic víc. Jsou filmy, které lze vidět xkrát a dají se, toto ne, úplně mně stačí vypatlaný Macháček, toho nemůžu ani slyšet, natož vidět...

Jinka

Jinka (hodnocení, recenze)

Co máš z toho..pro mě je ten film vtipný jen když sem na káry. Ale do teď jsem mu neporozuměla. 

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Viky17

Viky17 (hodnocení, recenze)

Tenhle film zraje jak víno. Mám ho na DVD, bude dnes v telce, na mě dost pozdě. Ale vím, že se stejně nechám zlákat a budu se dívat a už se těším

Kein

Kein (hodnocení, recenze)

Jeden z mála výborných modernějších filmů co češi natočili. Snad jen Trojan a Macháček si udrželi jakousi prestiž, jinak skončili všichni herci v přitroublých seriálech. Hlavně u Němce a Macuichové to je škoda.

Xpojntman

Xpojntman (hodnocení, recenze)

tady lidi málo hulej, kdyby vic hulili možná by pøestali lhát, i se tøeba opouštìt. Hulení tady prostì eštì nemá takovou tradici

Xpojntman

Xpojntman (hodnocení, recenze)

ady lidi málo hulej, kdyby vic hulili možná by pøestali lhát, i se tøeba opouštìt. Hulení tady prostì eštì nemá takovou tradici

Zenei

Zenei (hodnocení, recenze)

Pre mňa najlepšia česká komédia. Nezabudnuteľné hlášky. Obsadenie, scenár, aj hudba je skvelá. Dokonalý film.

 (hodnocení, recenze)

Právě jsem to dokoukal a myslel jsem si, že se zasměju. Mám z toho takovej pocit, že pokud nění člověk hulič, tak mu to přišlo divný. Samozřejmě, že i já jsem se občas zasmál, ale spíš trpce. Sám o sobě výkon Macháčka a Trojana výbornej, ale myšlenka filmu? Tu jsem nikde nenašel. Možná ještě to, že v roce 2000 byl film poměrně nadčasový, je plus. Jinak nechápu ať se to snažím vzít z jakékoli strany.

na příspěvěk reagoval Jinka

pezz

pezz (hodnocení, recenze)

Zlátania komických osudov, až sa fakt človek zasmeje. Macháček fakt zaválel, on bol ten, kto z toho filmu urobil komédiu.. 70%.

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

..."myslím, že problém je v tom, že hulení tu prostě nemá vybudovanou tradici, že tu lidi málo hulej..." necituju přesně, přesto dodávám. Tenhle problém zmizel a hulení tu má tradici jako v málokterém státě Evropy. Když se na to dívají dnešní teenageri, tak se určitě musí smát, oni, kteří běžně poprvé hulí ve 13.

x-davidek

x-davidek (hodnocení, recenze)

Perfektní příběh naprosto ujetých osudů lidí, a boží hudba v podání Supportů :-) na tohle se dá dívat snad kdykoliv a kdekoliv ale nejlíp při skleničce něčeho dobrého :-)

MATG

MATG (hodnocení, recenze)

v nie prilis triezvom stave je to absolutny skvost, v stave triezvom s jasnou hlavou je to priemerny film s podpriemernou temou

Gulax

Gulax (hodnocení, recenze)

Tohle je pro mě prostě úžasný film, tolik úžasných hlášek a scén a spousta skvělých herců. Nezapomenutelný film právě díky těm hláškám, které se prostě vžily. "To máš z toho života jaký vedeš, z těch svých kamarádů."

Tomesh

Tomesh (hodnocení, recenze)

tohle je klasika, která nevybledne... s jakým despektem jsem onehdy vstupoval do kina a jak vysmátej vystupoval...

Gaia.M

Gaia.M (hodnocení, recenze)

Tenhle film miluju... Skvělý hlášky, dobrá muzika, dobří herci, kteří své role zvládli na jedničku... Pár výhrad se najde, ale stejně Samotáři patří mezi moje nejoblíbenější filmy =o)

crazykate

crazykate (hodnocení, recenze)

Vetsinu ceskych filmu nemam rada ale Samotari - to je proste klasika. Sceny z tohohle filmu sou dokonaly a myslim ze se budou este dloooouho citovat (Co je to za pisnicku? Co je to za mesto?, Ze bych neco upek,....). Tenhle film muzu videt treba 4x za tyden a pride mi to furt uzasny, dokonaly a fascinujici. A ty modry svetylka ktery na kazdym jsou - to se neda ani popsat....

Dany Bee

Dany Bee (hodnocení, recenze)

Tenhle film nemají rádi lidi kteří nemají žádnou fantazii o tom, co můžou ve svých představách prožívat jiní ......anebo tu fantazii mají,ale bojí se to přiznat. Nikdy nezapomenu: Máte nějaký pečivo?....třeba v prášku?......že bych něco upek?

LukH

LukH (hodnocení, recenze)

Jeden z nejpovedenějších českých porevolučních filmů vůbec, skvěle jsem se bavil, zejména I.Trojan a J.Macháček jsou tady geniální :-), některé Macháčkovy hlášky zůstanou věčné :-)

Pode

Pode (hodnocení, recenze)

Pelíšky byly senzační, ale jakmile se začaly točit tuny dalších kopíí, Samotáři se pro mě dostali na stupnici č. 1. Jeden jediný moderní samotář v hejnu pořád stejných kopíí s poválečnou tématikou a pořád stejnými herci. Jediný důkaz, že čech dokáže natočit i něco jiného.

Tamdydam

Tamdydam (hodnocení, recenze)

Je to opravdu dobrý film, který mám rád a na který se dá dívat i několikrát. Což je u českých filmů čím dál tím větší vzácnost. Ale vadí mi na něm jedna věc ( kterou mu pochopitelně nemohu vyčítat ). A to ta, že odstartoval lavinu filmů, které se ho snaží napodobit

kisha

kisha (hodnocení, recenze)

nesmrtelná klasika, čím víckrát sem to viděla,tim lepší...dialogy jak blázen,herecký výkony geniální...pro mě bezkonkurenčně nejlepší českej film

eRKo

eRKo (hodnocení, recenze)

Ani po letech (celkem 7), neztrácí nic z původního kouzla, i dnes mě Samotáři překvapují atmosférou, scénami... a stále skělými dialogy. Jenom už se mi stále jasněji vybavuje ta druhá rovina - smutnější, a smutnější je taky to, že v případě Davida Ondříčka se tenhle film čím dál víc jeví jako dílo náhody (a Zelenky).

Phorbo

Phorbo (hodnocení, recenze)

Pro mě jeden z mála českých filmů na který můžu koukat dokola... pro mě kultovní jako Pulp fiction

Knotovka

Knotovka (hodnocení, recenze)

Moje srdeční záležitost a nejoblíbenější film, který mě nadchnul jako žádný jiný a to nejen nezapomenutelnými hláškami a vtipnými situacemi, ale také přinejmenším stejným množstvím skvělých momentů, které nutí k zamyšlení a povyšují film o obrovský kus nad laťku komedie pro zasmání - musím zásadně nesouhlasit s názory Pohrobka, Marigolda a jiných. Tvrzení, že se jedná o film, založený jen na vtipnosti a namachrovanosti, či že jde o nesmyslný žvást, který je daleko od reality mi přijdou až směšná - život sám o sobě je totiž ve skutečnosti právě jako Samotáři - dokáže vás vždy zaskočit a překvapit takovou situací, jakou byste při psaní scénáře nikdy nevymysleli. Vím o čem mluvím - sám jsem se nestačil divit, když jsem osobně poznal člověka, který se nápadně podobal postavě, která mi z celého filmu přišla jako nejméně uvěřitelná (hádejte, o koho jde:-) Zkrátka a dobře tenhle scénář Petra Zelenky je pro mě nepřekonatelným mistrovským dílem. 99%

Laddie

Laddie (hodnocení, recenze)

Typ filmu, na který, pokud se podíváme vícekrát, určitě nepochybíme, alespoň tedy v mém případě 100%, poněvadž po každém zhlédnutí zde najdu něco nového ve smyslu zamyšlení, ale i hlášky, kterou pojímám pokaždé jinak nebo spíš na mne pokaždé jinak zapůsobí. " Ve stavu vzájemné lásky darujeme jakoby svou část srdce-duše tomu druhému. Stále, ale zůstává naší součástí dokud jsme spolu, pakliže se rozejdeme opustíme jeden druhého ta část nám začne chybět a chybějící místo je naší ranou, která krvácí, bolí, zarmucuje, dostává nás do křeče."

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

24.04.2017

Produkční dům Davida Ondříčka Lucky Man Films má za sebou práci na celovečerních trhácích, jako jsou Samotáři, Jedna ruka netleská nebo Anthropoid. Novinkou v už tak pestrém portfoliu je seriál… (více)

Filmový festival Finále Plzeň oslaví třicetiny

Filmový festival Finále Plzeň oslaví třicetiny

14.04.2017

Jubilejní třicátý ročník filmového festivalu Finále Plzeň se uskuteční v termínu od 20. do 26. dubna 2017. Hlavním pilířem největší přehlídky českých a slovenských filmů bude i letos soutěž… (více)

Reklama

Reklama