Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedm mladých lidí ve věku od 23 do 33 let se na konci devadesátých let ve velkém městě pokouší praktikovat cosi, čemu se dříve říkalo milostný vztah. A tak na sebe milostně narážejí a nechávají se unášet napříč dlouhodobějšími či krátkodobějšími vztahy, které je dovedou zpět do samoty. Robert pracuje v cestovní kanceláři a rád rozplétá a splétá osudy lidí. Napomůže rozchodu Hanky a Petra, který se pokouší pochopit život skrze nahrávky „opravdového života“ pouštěné do éteru. Zatímco je Hanka pronásledována Ondřejem, do té doby uznávaným lékařem a otcem rodiny, seznamuje se s Jakubem, jehož pozitivnímu pohledu na svět pomáhá pravidelné užívání marihuany. Na druhé straně to ale způsobuje zhoršování jeho krátkodobé paměti, takže se v jejich vztahu objevují problémy. Zklamaná Hanka hledá pochopení u rodičů, ale doma najde jen dvacet Japonců sledujících „normální rodinku při normální večeři“. (Falcon)

(více)

Recenze (1 082)

golfista 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že na tohle budu už "starej", ale přiznám se že mě Samotáři nadchli. Škoda sice, že všichni nehrají jako Trojan, Macháček a Mitevská, ale to už by nebylo normální :). Tihle tři to ale odtáhli fantasticky. Ještě že si to Ondříček s obsazením Ivana Trojana nerozmyslel ! Objevil ho pro náš film sice v jeho 36 letech, ale myslím že ho čekají ještě další velké role. Moc se na to těším. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

"Lidi tady prostě málo hulej" - kde je Petr Zelenka, tam jsou i nezapomenutelné hlášky. Skvělá komedie plná hlášek, kde nechybí ani neuvěřitelně přesný Jiří Macháček. ()

Houdini 

všechny recenze uživatele

Český Lev 1 : Herec VR - Jiří Macháček + 9 nominací: Nejlepší film, Režie, Herec HR - Ivan Trojan, Herečka VR - Labina Mitevska, Kamera, Střih, Hudba, Zvuk, Scénář ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

V české kinematografii výjimečný počin. Zásluhou skvělé režie, precizní technické stránky věci, patřičně haluzovitého poněkud povídkového scénáře a hlavně skvělého obsazení hlášky z filmu zlidověly, a neváhal bych říct, že role Jiřího Macháčka se stala kultem. Ani ostatní herci a herečky nezůstávají ve svém umění nijak pozadu a jako jeden celek dávají divákovi darem skvělý zážitek... Doufám, že jde o něco víc než o generační záležitost té věkové skupiny, do které patřím. P.S. Nejlepší scénka rozchodu i návratu, jakou jsem kdy viděl... PS2: Film neselhává ani po víc než deseti letech od svého vzniku, a to jsem se od té doby docela změnil;) Samotáři jsou prostě jedineční - svojí podobou odtažití a chladní a přesto vtahující a plní emocí. Velmi komplexní dílo bez slabých scén, jedinečná atmosféra místy bere dech. Protože jsem v nich zase objevil něco nového, za což mohou události těch posledních deseti let, a proto, že se mi tím pádem jinak, ale tentokrát naprosto přesně trefili do nálady, dávám tichou stovku. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

-"Co je to za pěknou muziku?" -"No přece hymna, vole!" Na film asi časem zapomenete, na některé hlášky těžko. 80% Zajímavé komentáře: Marigold, ripo, kwoky, ]V[()Rt, wito, Leníci ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

-ALE URČITĚ JE TAHLE ZEMĚ PĚKNĚ ZKURVENÁ. -NO TAK TO KAŽDOPÁDNĚ. OSTATNĚ-JAKO JAKÁKOLIV JINÁ ZEMĚ. Zábavné, ovšem zásadně nesouhlasím s tím, že se jedná o kultovní film. Na druhou stranu pokud vychovává lidi k tomu, aby si z nedostatku udělali přednost a neopakovali chyby svých rodičů (nechci pochopit minulou dobu) tak to jaksi smrdí... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo fakt doooost dobrýýý. :) Tedy na český film. :) Musím konstatovat, že Jiří Macháček je opravdu naprosto k sežrání, jeho pojetí role je absolutně jedinečné. Některé hlášky se staly legendami (viz citace Tosima), navíc i povedený soundtrack - k celkové dokonalosti chybí jen krůček. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden z toho mála co u nás vzniklo v novém tisíciletí a rozhodně to stálo za to. Černá komedie o tom jak to v životě chodí a bohůžel už se něco rozjetého jen tak zastavit nedá. U autorů je hodně znát způsob vyprávění děje a to se snažili využít i v jejich další celkem úspěšném filmu Jedna ruka netleská, který je s tímto celkem dost podobný. Akorát rozdíl v obouch filmech je ten, že tento autoři dotáhli až do samého konce a očekávaný konec celkem originálně završili. Mimo to opravdu velice zajímavě překvapil Jiří Macháček, který si se ztroskotaně zhulenou postavou dokázal velmi originálně pohrát. --- Zvoní Vám mobil proč ho nevezmete? – Já přece nemám mobil ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Umělá hmota. Je lehká, ohebná, univerzálně využitelná; vystavena žáru smrdí a kroutí se. Lepší je tenhle film nekonfrontovat se skutečností a brát ho jako soubor zelenkovských gagů, protože všelijaké ty řečičky o generačních výpovědi a kdesi cosi... Nevím, možná žiju v jiném světě. Ale Samotáři mi připadali jako kulisový konstrukt, kde je to hulení až do zblbnutí vlastně docela zábavná věc, kde jsou všichni mladí, krásní, umělohmotní. I ta samota je něco, co naši mladí a neklidní hrdinové podstupují z nudy, pouze jako další zábavný experiment ve sterilním papundeklovém světě. Vrcholem je pak Jiří Macháček, který je na první ťuknutí opravdu srandovní, ale když jsem film zkoušel znovu, začal mi jeho "vyčazený pohodář" totálně lézt krkem. A to už vůbec nemluvím o některých dialozích, které jsou tak očividně "vtipné", až mě připravují o duševní klid. To už snad ani není film, to je exhibicionismus. K životnějším patří rozhodně linie se skvěle sehraným ztroskotancem Ivana Trojana a několik dobrých a tak trochu mrazivých point (scéna s Japonci)... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejlepší česká komedie posledních desetileté. Naprosto dokonalý herci. Bez nejmenší chyby dokonalý scénář. Skvělá hudba. Skvělé hlášky, kterým nemůžu upřít status kultovní ;-). bezchybný film může natočit i jeden skoro neznámý čech jménem David Ondříček. To je moc dobře!!! ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Ani se nechce verit, ze neco takoveho se podarilo natocit v Ceske republice - skvele hlasky, pribeh - proste film, za ktery by se nemusela stydet zadna evropska kinematografie. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála českých generačních komedií... A Petr Zelenka je geniální scénárista! ,,Co je to za město? To je Dubrovník?" :-) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Typ snímku, který na domácí scéně výrazně scházel. Není to sice jako celek zrovna dvakrát konzistentní, ale v jednotlivých scénách je to díky dialogům a především pak hercům nezapomenutelná podívaná. ♫ Hodnocení písničkového OST: 3/5 ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Vyloženě jenom a pouze na "vtipnosti" a "namachrovanosti" založený film, nad kterým raději nepřemýšlet, a především ho nesledovat na druhý či vícerý pokus. V tomto případě vás možná začne štvát, možná otravovat, ale asi ne úplně nudit. I na poprvé je nutné zapomenout na realitu a pokoušet si vychutnat Macháčkův a dle mého názoru především Trojanův výkon. Kromě nich je to ale bída a trápení. Jako dějová konstrukce to alespoň akademicky sedí, nepočítáme-li za přečin příšernou figurkovitost všech "postav", což předem vylučuje jakýkoli "komplexnější" portrét. Jako dobrý a kvalitní experiment bych to bral, jako film, jak jsem již napsal, jednou a nikdy víc. (Nevím pak, proč jsem tenhle film viděl alespoň čtyřikrát.) ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Vždycky mi připadalo, že Samotáři navzdory panoramatu Hradčan tak úplně "českým" filmem nejsou, že jsou alternativním metropolitním vesmírem, kde herecké planetky obíhají kolem hudebních hvězd po podivnách drahách. Není to film ze života. Vice versa. Zaujalo mě to odtržení od života, odcizenost bizarních figurek v obludáriu pod Petřínskou rozhlednou. Vykonstruované až k rozpínavým křídlům Mattoni orla, ale působivé i pod tím umělým světlem. . ()

Dever 

všechny recenze uživatele

1. Chladná (ako zmrzlinový pohár) ,2. Day For Night ,3. Doup Maglajz ,4. Dumb It (B.P.M. Brothers Mix) ,5. Dva živočišné druhy ,6. For That Moment ,7. French Connection ,8. Got To B ,9. Ja, ty a moj brat ,10. Lucky Boy ,11. Never ,12. Over & Over ,13. Qué Pasa ,14. Ráno ,15. Smoke Under Water ,16. So Beautiful ,17. Sun-Ba! ,18. Tokyoman ,19. Up To Ground Czechoslovakia ,20. Wounds On A Cherry Tree, ()

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

24.04.2017

Produkční dům Davida Ondříčka Lucky Man Films má za sebou práci na celovečerních trhácích, jako jsou Samotáři, Jedna ruka netleská nebo Anthropoid. Novinkou v už tak pestrém portfoliu je seriál… (více)

Filmový festival Finále Plzeň oslaví třicetiny

Filmový festival Finále Plzeň oslaví třicetiny

14.04.2017

Jubilejní třicátý ročník filmového festivalu Finále Plzeň se uskuteční v termínu od 20. do 26. dubna 2017. Hlavním pilířem největší přehlídky českých a slovenských filmů bude i letos soutěž… (více)

Reklama

Reklama