Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedm mladých lidí ve věku od 23 do 33 let se na konci devadesátých let ve velkém městě pokouší praktikovat cosi, čemu se dříve říkalo milostný vztah. A tak na sebe milostně narážejí a nechávají se unášet napříč dlouhodobějšími či krátkodobějšími vztahy, které je dovedou zpět do samoty. Robert pracuje v cestovní kanceláři a rád rozplétá a splétá osudy lidí. Napomůže rozchodu Hanky a Petra, který se pokouší pochopit život skrze nahrávky „opravdového života“ pouštěné do éteru. Zatímco je Hanka pronásledována Ondřejem, do té doby uznávaným lékařem a otcem rodiny, seznamuje se s Jakubem, jehož pozitivnímu pohledu na svět pomáhá pravidelné užívání marihuany. Na druhé straně to ale způsobuje zhoršování jeho krátkodobé paměti, takže se v jejich vztahu objevují problémy. Zklamaná Hanka hledá pochopení u rodičů, ale doma najde jen dvacet Japonců sledujících „normální rodinku při normální večeři“. (Falcon)

(více)

Recenze (1 084)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Pokus o mnohovrstevné drama se švejkovským přístupem k tématu … Nebo naopak: Pokus o inteligentní mnohovrstevnou komedii s dramatickým podtextem. Jenomže při vší snaze je až příliš zahleděný do sebe a ignoruje realitu, takže výsledkem je sice vcelku zábavný, ale cizí, umělý a poněkud zfetovaný svět obydlený více či méně protivnými figurkami. V rámci objektivity slabší 3* ()

campix 

všechny recenze uživatele

Samotáři byli pro český filmový průmysl revolučním filmem, který vznikl na počátku nového milénia a předznamenal další vývoj české kinematografie. Stal zároveň takovým novodobým kultem. Díky svému dějovému zaměření, hereckým výkonům výborných herců (například vždy skvělý Trojan) a skvělými hláškami, které vypouští především Jiří Macháčak a hlavně díky nimž nastartoval svoji filmovou kariéru. Dále musím vyzdvihnout na šeské poměry výbornou hudbu, která mi připomínala hlavně film Restart. Jediné co mě na filmu štvalo byla Labina Mitevska, její roli bych klidně vypustil a nic by mi vyloženě nechybělo. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Pro me osobne se jedna o nejlepsi cesky film z let 2000-2010! Samotari odstartovali novou ceskou filmovou vlnu o ruznych smolarich, loserech a podivinech, avsak zadny jiny snimek se tomuto skvostu ani nepriblizil. Dejove film do sebe krasne zapada, snad kazda postava je zajimava. Machackovy hlasky jsou nezapomenutelne, clovek pri pohledu na nej by si nejradeji dal jointa s nim:-). Vyborna hudba J. P. Muchowa. Jeden z mych nejoblibenejsich filmu. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Jako je pro někoho kultovní film Pulp fiction, tak pro mě to jsou Samotáři. Miluji na tomto filmu absolutně všechno. Příběh, herce, hlášky, soundtrack. Snímek, který odstartoval hereckou kariéru Jirky Macháčka do té doby braného spíše, jako zpěváka. A Ivana Trojana pasovala do podobných rolí pošuků, který přišly s filmy, Příběhy obyčejného šílenství či Václav. I když je film ve své podstatě dost smutný započal novou éru hořko-sladkých komedii. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Veľký príbeh dospievania, vzťahov, priateľstiev, posadnutosti a náhod.Tento film je výborná komédia. Je to skutočné a od srdca, ale zároveň totálne šialené. Postavy si ľahko zamilujete, pretože majú toľko rozdielnych myslí. 7/10 ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Další Ondříčkova generační záležitost. Hlášky, tráva, Macháček nebo hymna, ty vole. Jako Šeptej svého času. Nic proti, vlastně supr, do síně slávy bych je sice nepřivedl, ale pobavím se vždycky a rád. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, ze kterého je ten kult (stejně jako u Pulp Fiction) cítit z každé vteřiny. Nahláškované, skvěle obsazené, ale ani náhodou hloupé, dobře udělané... Zelenkovo mistrovské (scénáristické) dílo. A teď mě omluvte, jdu si dát moc dobré koláčky. ()

Rockwood 

všechny recenze uživatele

Ten macháček se zase vytáhl. To co tam předvedl to mě fakt pobavilo... třeba to s tou českou hymnou :-D. No sice tomu nedám plný počet, protože by se tam našlo něco co zlepšit, ale jinak supr film ;-) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Ve své době hit, který na dva roky změnil moji slovní zásobu i pohled na svět. Dnes poněkud vyvanulý šlágr, do něhož se mi nikdy nechce, ale když mi ho někdo jiný pustí, nemůžu se od něj odtrhnout. Za tím prvním dějovým plánem je totiž ještě ten druhý, naprosto nadčasový, a to je to, co posouvá Samotáře mezi nejlepší filmy porevolučních let. Je to to zoufalé pinožení za kouskem štěstí i za cenu toho, že se z nás stanou úplný pitomci....100% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

No tak napodruhé už to neni takovej odvaz jako kdysi... Jo, člověk si zavzpomíná na ty dobrý hlášky, ale už to tak nějak nefunguje, jak když byl člověk mladej a měl furt chuť hulit, chch. Na druhou stranu mě tam ale zas dostávaly věci, kterejch sem si tenkrát moc nevšímal - strašná matka, chudák podpantofláckej otec. Nejvíc mi tam vynikal asi Trojan, byl totiž vynikající a role skvěle napsaná, ch. Ale Macháček a jeho zjev a kecy a ksichty a chování a všechno taky nemá chybu. Samozřejmě vychytanej je soundtrack, což se většinou u českejch filmů nějak neřeší. Ale je to prostě skvělej filmek. No to každopádně. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Kultovní ikonka doby, ve které nám dealeři říkají, jak vzít odpovědnost za příběhy našich životů do vlastních rukou. Originální a nadupaný scénář, hudbou podpořený styl vyprávění, herecky trefené typy našich současníků. Neurochirurgický zásah do krevního řečiště moderní Prahy s její kosmopolitní špekovou racionalitou. Ne že by ale nebylo režijně co vylepšit. Kamera: R.Řeřicha, Námět: Olga Dabrowska ()

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

24.04.2017

Produkční dům Davida Ondříčka Lucky Man Films má za sebou práci na celovečerních trhácích, jako jsou Samotáři, Jedna ruka netleská nebo Anthropoid. Novinkou v už tak pestrém portfoliu je seriál… (více)

Filmový festival Finále Plzeň oslaví třicetiny

Filmový festival Finále Plzeň oslaví třicetiny

14.04.2017

Jubilejní třicátý ročník filmového festivalu Finále Plzeň se uskuteční v termínu od 20. do 26. dubna 2017. Hlavním pilířem největší přehlídky českých a slovenských filmů bude i letos soutěž… (více)

Reklama

Reklama