Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedm mladých lidí ve věku od 23 do 33 let se na konci devadesátých let ve velkém městě pokouší praktikovat cosi, čemu se dříve říkalo milostný vztah. A tak na sebe milostně narážejí a nechávají se unášet napříč dlouhodobějšími či krátkodobějšími vztahy, které je dovedou zpět do samoty. Robert pracuje v cestovní kanceláři a rád rozplétá a splétá osudy lidí. Napomůže rozchodu Hanky a Petra, který se pokouší pochopit život skrze nahrávky „opravdového života“ pouštěné do éteru. Zatímco je Hanka pronásledována Ondřejem, do té doby uznávaným lékařem a otcem rodiny, seznamuje se s Jakubem, jehož pozitivnímu pohledu na svět pomáhá pravidelné užívání marihuany. Na druhé straně to ale způsobuje zhoršování jeho krátkodobé paměti, takže se v jejich vztahu objevují problémy. Zklamaná Hanka hledá pochopení u rodičů, ale doma najde jen dvacet Japonců sledujících „normální rodinku při normální večeři“. (Falcon)

(více)

Recenze (1 084)

inutihar 

všechny recenze uživatele

V roce 2000 jsem to zbožňoval. Ale s odstupem témeř deseti let mi to přijde až přiliš umělé. Možná jsem si to neměl pouštět znovu. Edit 2020: Už se zase bavím, ale jinak. Ale pořád to není dobrý film. Uvidíme za dalších 10 let. ()

Akana 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se na to po čase znovu podíval a moje rozporuplné pocity se jenom prohlubují. Na jedné straně je tu hodně opravdu vtipných míst, které mě poněkolikáté rozesmějí, ale pak taky neuvěřitelně křečovité, vykonstruované dialogy a situace plodící stejně lopotné herecké výkony (za všechny Rašilov). To je ostatně stálá bolest všech Ondříčkových filmů. Jediný, ke komu nemám nejmenší výhrady, je Ivan Trojan, ten ale září všude. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Postavička zhuleného stěhováka je úžasná. Ten zbytek, tak nějak, plyne kolem něj. On drží vtipnou linku celého filmu a kolem něho si ostatní hrají na hledání, ale čeho ? ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Název filmu je všeříkající. Příběhově nic moc, ale některé hlášky jsou nesmrtelné a snad každý ví, ze kterého filmu pochází. ()

Filec 

všechny recenze uživatele

Samotári Davida Ondříčka so skvelým Jiřím Macháčkom predstavujú typ filmu, ktorý v predrevolučnej kinematografii pravdupovediac absentoval a ktory si uzivam plnymi duskami, pretoze v plnej moznej miere zosuladuje moj svetonazor s tymi v diele prezentovanymi. 100% ()

Norus88 

všechny recenze uživatele

Vcelku vkusná komédia o ľudských životoch a o tom ako sú prepletené. Na naše pomeri kvalitný snímok, no slabá úroveň. Potešila ma však necenzurovanosť niektorých chúlostivejších záležitostí, celkom dobre som sa pobavil na pár scénach. ()

kacirek_ 

všechny recenze uživatele

Dnes již legendární film, hlášky z filmu se běžně používají při hovoru a všichni ví vo co de. Herci hrají výborně - zejména Trojan (to je prostě pecka), i když Macháček mu teda šlape na paty. Škoda, že takovýhle českých filmů není vícero:-(. ()

Aktivak 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie ze současného života založená na skvělých hláškách (především Macháčka), u které se člověk vážně nenudí. Asi každému, kdo tento film viděl, utkvěly v paměti slavné "výroky" typu "To je skvělá muzika, co je to za muzika..? To je státní hymna, ty vole. No jasně, já jen, že ji nehráli tak dlouho instrumentálně." Na české poměry, jeden z nejzdařilejších snímků poslední doby. Atmosféru dolazuje rovněž hudba od Jana P. Muchowa. ()

Georgee27 

všechny recenze uživatele

Moc to nenadchne. Čekal jsem od toho větší pecku. Bez Macháčka a bez jeho bezvadných hlášek a jeho vyhuleneckého výrazu a bez Trojana by to byl pro mě nudný a podprůměrný film. Celý film táhnou oni dva a dávají tomu větší kvalitu. Žádný zázrak to, ale není. ()

Blackhawks 

všechny recenze uživatele

Skvělé !! Nevím co bych mohl naspat jiného,protože tenhle film je jeden z nejlepších porevolučních filmů české kinematografie. Macháček taky zahral podle mého názoru svou životní roli, kterou asi už nikdy nepřekoná a Ivan Trojan podal úžasně věrohodný výkon. Nejlepší hláška.. "Co je to za město, to je Dubrovník ?" :D ()

Toka 

všechny recenze uživatele

Asi to chce ještě jedno pořádný shlédnutí, protože mi to tak kultovní nepřišlo. Nicméně Macháček je prostě hvězda naší kinematografie. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z českých filmů, který mi nepřišel tak zábavný, jak se prezentuje. Hláška: "Lidi by měli víc hulit." - je sice památná u nás jako jinde "Já se vrátím!", ale hádám, že jen pro mladší diváky. Dobře zahrané v jednotlivostech. Celkově to nudí. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Unikátní vyjímka v našich luzích a hájích. Přes to si ode mě nevysloužila víc jak 3 hvězdy ( ti herci se prostě neumí do těch rolí tak položit. Pořád v nich vidím jen herce co hrají svou roli ) ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Ako komedia fakt nic moc,zasmial som sa iba raz a co sa tyka pribehu,taky priemerny cesky film,ktory nijako neohuri,84% je privela ako hodnotenie,pre mna slabsie...:-) ()

Doomedx 

všechny recenze uživatele

Zvlastni film, plny zvlastnich lidi. Autenticky, uveritelny a hlavne realne pusobici. Macháček hraje excelentne a celej film tahne nahoru, zbytek je takovej divnej meh a po skonceni nevim co si o tom mam myslet, treba se mi to nejak vic ustali v hlave behem par dni. 65% = na ceske pomery solidni. ()

Nikkilee 

všechny recenze uživatele

Napřímo, s vtipem, ze života. Co z vás láska v jakýkoliv podobě může udělat!? Nic není víc v české kinematografii! Aspoň ne k dnešnímu datu a v tomhle žánru. "...protože každej z nás hledá někoho, kdo už nebude hledat nikoho jinýho, a do tý doby, než najdeme takovýho člověka, kterej už nikoho nehledá, tak budeme hledat každej sám…“ ()

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

24.04.2017

Produkční dům Davida Ondříčka Lucky Man Films má za sebou práci na celovečerních trhácích, jako jsou Samotáři, Jedna ruka netleská nebo Anthropoid. Novinkou v už tak pestrém portfoliu je seriál… (více)

Filmový festival Finále Plzeň oslaví třicetiny

Filmový festival Finále Plzeň oslaví třicetiny

14.04.2017

Jubilejní třicátý ročník filmového festivalu Finále Plzeň se uskuteční v termínu od 20. do 26. dubna 2017. Hlavním pilířem největší přehlídky českých a slovenských filmů bude i letos soutěž… (více)

Reklama

Reklama