Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedm mladých lidí ve věku od 23 do 33 let se na konci devadesátých let ve velkém městě pokouší praktikovat cosi, čemu se dříve říkalo milostný vztah. A tak na sebe milostně narážejí a nechávají se unášet napříč dlouhodobějšími či krátkodobějšími vztahy, které je dovedou zpět do samoty. Robert pracuje v cestovní kanceláři a rád rozplétá a splétá osudy lidí. Napomůže rozchodu Hanky a Petra, který se pokouší pochopit život skrze nahrávky „opravdového života“ pouštěné do éteru. Zatímco je Hanka pronásledována Ondřejem, do té doby uznávaným lékařem a otcem rodiny, seznamuje se s Jakubem, jehož pozitivnímu pohledu na svět pomáhá pravidelné užívání marihuany. Na druhé straně to ale způsobuje zhoršování jeho krátkodobé paměti, takže se v jejich vztahu objevují problémy. Zklamaná Hanka hledá pochopení u rodičů, ale doma najde jen dvacet Japonců sledujících „normální rodinku při normální večeři“. (Falcon)

(více)

Recenze (1 084)

hardsup 

všechny recenze uživatele

Dnes už pomalu klasika mezi českými komediemi.. Příběh huliče (Jirka Macháček) a neuvěřitelných událostí okolo něj.. V člověku tenhle film evokuje vzpomínky na mládí a v mnohých situacích až nebezpečně poznává sám sebe.. Nezapomenutelné hlášky jako: "Ty vole, ty už jednu holku máš" nebo "Ty jo, koukám na ty baráky, co je to za město, to je Dubrovník? To je Praha ty pako" a mnoho dalších se Vám dostanou do podvědomí napořád. 5/5 ()

Lazy87 

všechny recenze uživatele

Pěkně vykouřená komedia, zvlášť Macháček a jeho hlášky nemají chybu. Tento film byl perfektní, jak jsem ho viděl poprvé, s dalším shlédnutím už ztrácel své kouzlo. Přesto je to docela vydařená věc a některé hlášky se staly téměř kultovní. ()

ArtLucie 

všechny recenze uživatele

Objevení Ivana Trojana pro film - pozdě ale přece, díkybohu za to! Film plný hlášek a bizardních situací, ovšem večeře s Japonci tomu nasadila korunu :D .. "Vy ten život nežijete, vy ho jenom krájíte!" Nezapomenutelná věc. ()

gerojmanus 

všechny recenze uživatele

Už téměř kultovní film s výborným debutujícím Macháčkem a Ivanem Trojanem. Tady se nastartovala jejich hvězdná kariéra. ()

Calvus77 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to opět po letech viděl a hodnocení neměním, je to opravdu vynikající. Nejvtipnější je, že je to celkem smutný film s veselým Macháčkem... ()

ronin zabak 

všechny recenze uživatele

tento film mě přinutil aji přemýšlet. Nikdy jsem nepotkal takový cvoky a kdyby ano, tak jsem na ně díky tomuto filmu připravenej. Dobrej kousek ()

wlezley 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála českých snímků, u kterých jsem se upřímně zasmál. Vida, jde to i bez násilí které na nás páchají všichni, co jdou s Troškou do mlýna :-) ()

Hungrycats 

všechny recenze uživatele

Kultovní film generace husákových dětí, srdeční záležitost, nesmrtelné, dnes už zlidovělé hlášky. Naprosto přesné herecké obsazení, jedna z prvních filmových rolí Ivana Trojana. Při opakovaném shlédnutí nepatrně nudí zápletka s mimozemšťany, ale ostatní pasáže to bohatě vynahrazují, zejména matka v podání Hany Maciuchové je nezapomenutelná. Za pozornost stojí i soundtrack k filmu. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

David Ondříček opravdu zaperlil.... moc povedená hořká komedie, která mě osobně hodně zaujala. Přiznám se, že na poprvé mě film tolik nepobavil, po dalším zhlédnutí jsem začal vnímat vtipné humorné gegy, které občas střídá dramatická atmosféra. Tento příběh zoufalých lidí prahnoucí po lásce oceńuji plným počtem. Soundtrack je přímo exkluzivní ***** ()

Michalp81 

všechny recenze uživatele

Film plný hlášek, které se mi dostaly do běžného slovníku. Macháček a Trojan se zde překonali. Překvapil mě i dosud mi neznámý Křen. Další pokusy o natočení podobného trháku se nemají šanci ani přiblížit. Samotáři jsou a budou jen jedni a budou "neuvěřitelně zaháknutý". ()

littleROSE 

všechny recenze uživatele

Role, pro kterou se Macháček narodil (a která ho proslavila). Množství hlášek, jež zlidověly. To vše v hávu melancholické hudby producenta Jana Muchowa. Ačkoliv kult českých filmů se specifickou atmosférou a "zvláštními" hlavními hrdiny formálně ustanovili Zelenkovi Knoflíkáři a Geneonův Návrat idiota, Samotáři tento koncept dotahují dokonce; to + výše uvedené, je, při uvážení absence jediného slabého momentu, důvodem, proč Samotáře řadím na přední příčky současného českého filmu (po bok Pelíšků a některých klasických pohádek). ()

audri 

všechny recenze uživatele

Výborný český film, který neocení uplně všichni lidi jako kvalitní, ale přesto se povedl hlavně proto, kdo v něm hraje. A některé hlášky z filmu jsou hodně používaná mezi mladými lidmi. ()

A.Hu_ 

všechny recenze uživatele

Pro mě absolutní Top českého filmu, i po 12 letech od natočení tento film vždycky rád vidím. Dokonalé výkony Mitevske a Trojana korunuje do role vkouřenej Macháček a krásná Schneiderová. Úžasné obrazy Prahy, malicherných prolémů a skutečných problémů ve mě zůstanou po shlédnutí tohoto filmu vždycky..a je jedno po kolikáté jej vidím. Díky za něj. ()

boticelli 

všechny recenze uživatele

Film, ktery jiz nikdy nechci videt. Mam rad spletence tragikomickych lidskych osudu ale tento mix podivnosti a podivinu ve me nevzbudil vubec zadne emoce. Koukam ale, ze vyhuleny Machacek se stal snad kultem, ci co... Jako herce jsem ho mel i rad, ovsem po Jedna ruka netleska a Samotarich se mi zacina protivit. Naopak Trojan i v sebeblbejsim filmu hraje vyborne - a to je ta jedina * ! ()

LEOM 

všechny recenze uživatele

"To je úlet" respektive byl, když jsem samotáře poprvé viděl vyrazili mi dech...bylo to prostě něco jinýho, co tu pro mě zatím ještě nebylo, v tý době celkem neznámý jiří macháček a hned v roli kterou mu už nikdy nikdo nedokázal odpárat ať dělá co dělá, k tomu výstup na vrchol ivana trojana a samozřejmě výtečná schneiderová s rašilovem, asi nemá moc cenu pokračovat, jinak bych musel pochválit všechny herce...prostě úlet ()

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

24.04.2017

Produkční dům Davida Ondříčka Lucky Man Films má za sebou práci na celovečerních trhácích, jako jsou Samotáři, Jedna ruka netleská nebo Anthropoid. Novinkou v už tak pestrém portfoliu je seriál… (více)

Filmový festival Finále Plzeň oslaví třicetiny

Filmový festival Finále Plzeň oslaví třicetiny

14.04.2017

Jubilejní třicátý ročník filmového festivalu Finále Plzeň se uskuteční v termínu od 20. do 26. dubna 2017. Hlavním pilířem největší přehlídky českých a slovenských filmů bude i letos soutěž… (více)

Reklama

Reklama