Reklama

Reklama

Jake a Tlusťoch

(seriál)
USA, (1987–1992), 79 h 30 min (Minutáž: 45–90 min)

Hrají:

William Conrad, Joe Penny, Robert Clohessy, Melody Anderson, Ernest Borgnine, Gregg Henry, Robert Culp, Rick Zumwalt, Danny Masterson, Charles Cyphers (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(103)

Obsahy(1)

Státní návladní J. L. McCabe (William Conrad) je na první pohled bručoun, jehož nálady musejí trpělivě snášet všichni zaměstnanci úřadu. Jinak je to ale zkušený obhájce, opravdový profesionál ve svém oboru. Pro jeho kancelář pracuje soukromý detektiv Jake Styles (Joe Penny), pohledný muž a skvělý vyšetřovatel. V kanceláři s nimi je i McCabeův mladý asistent Derek Mitchell (Alan Campbell). Ústřední dvojice, vyšetřovatel a státní návladní, tvoří dohromady sehraný tým. Společně se jim daří odhalit nejednoho zločince. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (125)

walkingdead 

všechny recenze uživatele

V 80. letech byly seriály odehrávající se u soudu v módě a William Conrad se do role obvykle nabručeného státního návladního perfektně vžil. Už to hodně zestárlo a dnes by se asi málokdo vydržel dívat na víc epizod za sebou, ale tehdy mě to bavilo, takže nechám (s odřenýma ušima) 4/5. P.S. teď jsem zjistil, že 1. série šla u nás už v roce 1993 na čt, což mě trochu překvapilo, protože jsem měl v paměti, že všechny tyhle americké detektivní seriály uvedla v Česku až nova. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Občas jsem jako malý měl z názvu toho seriálu slušnou srandu. Možná sám Conrad měl taky. Zbývá jen otázka, proč to byl takový kult a snadno rozeznatelný seriál. Protože pro sympatičtější či charismatičtější dvojku byste vůbec nemuseli chodit daleko. Možná v tom lidi s nadsázkou viděli trope Laurela a Hardyho na poli kriminálek - štíhlý Brit, tlustý Američan. Kde ovšem veškeré podobnosti zdaleka končí. ()

Reklama

lardko 

všechny recenze uživatele

Dřív jsem tento seriál moc nemusel. Přišel mi úplně o ničem , ale od tý doby co jsem byl na ubytovně kde v televizi bežely jen základní programy jako ct1 , ct2 nova a prima. Jsem začal tento seriál sledovat čím dál tím víc , a zjistil jsem že je to vlastně skvělý krimi seriál z dobrou zápletkou , a sledoval jsem ho čím dál radši , a dokonce sem si Jaka a tlustocha přirostl k srdci. Teď vždy když běží v televizi tak se na něj s chutí kouknu. Hodněkrát mě i seriál rozesměje a tlusťocha jako herce sem si hodně oblíblíbil. Je to takový herec co sice nezahraje svojí roli na 110% ale v seriálu řeší všechny zločiny s klidem a rozumem a dá se u jeho scén dobře uvolnit. Je to sice už od pohledu takový průměrný seriál , ale já osobně sem si ho dost oblíbil. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj oblíbený žánr a kdysi můj velmi oblíbený krimiseriál mne občas přiláká k obrazovce i dnes. Tak jako u jiných mnohadílných seriálů kvalita jednotlivých příběhů kolísá, ale celé to drží pohromadě dvojice sympatických a osobnostně kontrastních vyšetřovatelů. Většinou už od začátku známe viníka, ale je třeba ho odhalit a usvědčit, což se dvojici i bez moderních laboratorních postupů daří. Taky o vtipné momenty není nouze, takže seriálu odpouštím, že má na dnešní poměry menší dynamiku. Je to už retro a tak na něj pohlížím s nostalgií. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi bylo osmdesát, nesloužil mi až tak zcela zrak a sluch, asi bych neměla mnoho jiných šancí, jak se pobavit, než koukáním na televizi. A když v ní běží hovadiny, musela bych se holt dívat na hovadiny. A jelikož by mi dopřály kýženou chvilku zábavy, asi bych je i měla ráda. Zatím mi není osmdesát, byť se na ty roky mnohdy cítím, takže nemusím chválit americké kriminálky. Ale připouštím, že pes je sympaťák. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Ve 12. epizodě 3. série "V tichu noci", čas 07:08, už při záběru na auto je vidět, že SPZ je tam jenom opřená, a když pachatel rozbíjí zadní světlo, tak dokonce nadskakuje. (Proste..Jana)
  • Seriál byl po první sérii ukončen, ale CBS nakonec pokračovala v jeho natáčení díky neobvyklým okolnostem. Končilo natáčení seriálu Magnum (1980) a CBS zůstalo velmi drahé zařízení studia, které teď bylo nepoužívané. Producenti Jakea a tlusťocha přišli s nápadem, aby se tlusťoch J.L. McCabe přestěhoval z Los Angeles na Havaj a otevřel si zde praxi v trestním právu i se svým vyšetřovatelem. Později se stal okresním prokurátorem Honolulu. Sledovanost tehdy prudce stoupla. V roce 1990 pravděpodobně vypršela CBS smlouva na pronájem studia na Havaji a seriál se přestěhoval zpět do Los Angeles. (HappySmile)
  • Po skončení seriálu tvůrci použili postavu policejního lékaře a vyšetřovatele Marka Sloana a vznikl nový, neméně divácky úspěšný seriál Diagnóza: Vražda (od r. 1993). (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama