Reklama

Reklama

Jake a Tlusťoch

(seriál)
USA, (1987–1992), 79 h 30 min (Minutáž: 45–90 min)

Hrají:

William Conrad, Joe Penny, Robert Clohessy, Melody Anderson, Ernest Borgnine, Gregg Henry, Robert Culp, Rick Zumwalt, Danny Masterson, Charles Cyphers (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(103)

Obsahy(1)

Státní návladní J. L. McCabe (William Conrad) je na první pohled bručoun, jehož nálady musejí trpělivě snášet všichni zaměstnanci úřadu. Jinak je to ale zkušený obhájce, opravdový profesionál ve svém oboru. Pro jeho kancelář pracuje soukromý detektiv Jake Styles (Joe Penny), pohledný muž a skvělý vyšetřovatel. V kanceláři s nimi je i McCabeův mladý asistent Derek Mitchell (Alan Campbell). Ústřední dvojice, vyšetřovatel a státní návladní, tvoří dohromady sehraný tým. Společně se jim daří odhalit nejednoho zločince. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (125)

mira007 

všechny recenze uživatele

V době kdy neexistoval internet, v ČR běželi celoplošně sotva dva kanály byl tento americký krimi seriál celkem hit - tlustý státní návladní Tlusťoch se svým americkým buldočkem Maxem ( jestli po tomto seriálu něco zbylo, tak reklama na tuhle prapodivnou psí rasu ) a jeho soukromý detektiv Jake Styles vřeší inteligentně a akčně případy nejprve v L.A. pak na Hawaii. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Průměrný americký seriál. Pamatuji si, že se žádné zajímavé a napínavé příběhy nekonaly. Státní návladní a jeho vyšetřovatel přijdou všemu na kloub, ale čím více dílů, tím větší stereotyp. Patřilo to ale do své doby a pochybuji, že kdo počátkem devadesátých let čučel na televizi, že by to neznal. Hlavně Jaka Stylese v klasických plísňových riflích. ()

Reklama

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Docela jsem tenhle seriál brala, koukala jsem na to vždycky po škole a tehdy na základce byl rozhodně lepší Jake a Tlusťoch, než domácí úkoly. Jakeovi to "ohromně seklo" v těch jeho plísňákách, které s ním prošly snad celý seriál :), postupem času mu ten jeho soustředěný škleb už zůstal natrvalo, stejně jako Tlusťoch už raději nevstával z křesla v kanceláři nebo ze židle u soudu. Asi toho na ně bylo moc. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

75% - Jako každý seriál tohoto druhu, i Jake a Tlusťoch má velké výkyvy v úrovni jednotlivých dílů. S odstupem času vidím i ten ohromný řemeslný kalkul, tak typický pro zámořský detektivní seriál. No jo... Ale kdysi se mi to prostě dost líbilo, a dodnes obsahovou i hudební stránku považuji za slušnou. Jako oddechová zábava pro celou rodinu to rozhodně nic nezdravého není :o) Scénu, jak stojí Derek na pláži se surfem nikdy nezapomenu... ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Standardní krimi seriál na novácký odpoledne. Když je 100 dílů pořád na jedno brdo, je to trapas. Ještě že dneska se tak už seriály netočí (a jestli točí, tak já je bez televize naštěstí nemám ani šanci zaregistrovat). Třešničkou na dortu bylo možné dumání nad tím, jestli je hnusnější tlusťoch, nebo jeho pes. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Po skončení seriálu tvůrci použili postavu policejního lékaře a vyšetřovatele Marka Sloana a vznikl nový, neméně divácky úspěšný seriál Diagnóza: Vražda (od r. 1993). (MTHRFCKR)
  • Rok před premiérou seriálu zkusila společnost Dean Hargrove nasadit hlavní hrdiny do seriálu Matlock. V dvoudílné epizodě "The Don" si William Conrad (J.L. McCabe) zahrál žalobce Jamese L. McShanea a Joe Penny (Jake Styles) se zde objevil jako syn Matlockova klienta Paul Baron. (HappySmile)
  • Seriál byl po první sérii ukončen, ale CBS nakonec pokračovala v jeho natáčení díky neobvyklým okolnostem. Končilo natáčení seriálu Magnum (1980) a CBS zůstalo velmi drahé zařízení studia, které teď bylo nepoužívané. Producenti Jakea a tlusťocha přišli s nápadem, aby se tlusťoch J.L. McCabe přestěhoval z Los Angeles na Havaj a otevřel si zde praxi v trestním právu i se svým vyšetřovatelem. Později se stal okresním prokurátorem Honolulu. Sledovanost tehdy prudce stoupla. V roce 1990 pravděpodobně vypršela CBS smlouva na pronájem studia na Havaji a seriál se přestěhoval zpět do Los Angeles. (HappySmile)

Reklama

Reklama