Reklama

Reklama

Magnum

(seriál)
Akční / Dobrodružný / Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (1980–1988), 129 h 3 min (Minutáž: 43–90 min)

Hrají:

Tom Selleck, John Hillerman, Roger E. Mosley, Larry Manetti, Jeff MacKay, Angela Lansbury, David O'Malley, Gwen Verdon, David Hemmings, Brandon Call (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(161)

Obsahy(1)

Thomas Sullivan Magnum III vyrůstal s otcem mariňákem, který umřel, když mu bylo deset. Thomas pak v 18 letech vstoupil do Námořní Akademie, již dokončil jako důstojník ve třetí generaci. Pak se stal členem speciální jednotky Navy Seal a odveleli ho do Větnamu, kde poznal Theodora "TC" Calvina a Orvilla "Ricka" Wrighta. Po válce ho přeřadili do Námořní vyšetřovací služba v Pearl Harboru. Když jeho kamarádi opustili armádu, TC si otevřel leteckou turistickou kancelář a Rick se stal ředitelem snobského klubu. Jednoho dne nedlouho po 33 narozeninách si uvědomil, že o něco přichází a tak opustil námořnictvo a odjel za přáteli na Hawai, kde se stal soukromým detektivem. Tam si jej najmul milionář Robin Masters, aby dohlížel na jeho sídlo na severu ostrova Oahu, zatímco bude Robin jezdit po světě a psát knihy. Sídlo řídí upjatý Brit Jonathan Quayle Higgins III, jenž dříve sloužil v Královské armádě jako major a pochází ze starého šlechtického rodu. Magnum žije v domku pro hosty, řídí Robinovo Ferrari, hádá se s Higginsem a řeší různé případy, jak Robinových hostů, tak starých známých i neznámých za pomoci všech přátel včetně Higginse. (monolog)

(více)

Recenze (67)

T2 

všechny recenze uživatele

Veru Tom Selleck nikdy nebol prvotriedny a teda moc zaujímavý herec a tu to len potvrdzuje, ešte že nehral Indyho to by teda dopadlo. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Průměrný krimi seriál s průměrným detektivem v podání Toma Sellecka. Některé díly nadprůměrné jiné však kvalitu srážejí. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Tomuhle seriálu můžeme děkovat že dnes jako Indiana Jonese vidíme Harisona Forda,protože původně ho měl hrát právě Tom Selleck ale kvůli závazku pro tento seriál ho nakonec převzal někdo do té doby znám jen z Hvězdných válek.Celkově je seriál jen vzpomínkou na krásná 80.léta kdy detektiv- který je ubytován v domě veleslavného spisovatele a jezdí ve Ferrari -společně se správcem domu Higinsem a kamarády z Vietnamu vyšetřuje různé případy. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál jsem nkdy tak docela nepochopil. Je tam 2 milióny postav a Magnum tam má sluhu, kterýmu ňák anomálně patří celej jeho majetek no já nevim.... Ale je to zábava to zas jo. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Všechny ty kriminální zápletky jsem sledoval spíš jen tak jako dobrovolné zlo, protože tenhle film měl největší náboj v postavě millionáře Higginse, který byl nezapomenutelný. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jó, tak tohle je dobrej oldskool. Vzpomínám si, když se tento seriál začal vysílat někdy začátkem 90. let, tak jsme z toho byli všichni úplně odvázaný. Ale v tý době jsme po všech těch Majorech Zemanech, Chalupářích a Ženách za pultem na všechny tyhle americký seriály čuměli jak na zjevení. Magnum je ale trochu vyjímka. Narozdíl třeba od Dallasu, BH 90210 a podobně, se na to dá koukat i teď. Ale jak už to u těchto seriálů bývá zvykem - ze začátku dobrý, pozdější díly průměr, poslední díly úplně na hovno. Jinak moje neoblíbenější postava ze seriálu byl samozřejmě Higgins v podání Johna Hillermana. Sice neměl zdaleka tolik prostoru jako Tom Selleck, ale celej seriál v podstatě "ukrad" pro sebe. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Moc jsem to nesledoval, ale to fáro bylo fakt dobrý. Tom Selleck si roli evidentně užíval, a i když se moc nesnažil (prostě ty seriálové poměry), tak jsem mu to žral hned z první ruky. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Tom Selleck se rozhodoval, jestli vezme hlavní roli Indiana Jonese nebo se bude napařovat v seriálu Magnum. Nakonec si vybral Magnuma. PROFESIONÁLNÍ ODHAD SITUACE! ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za A. srdecni zalezitost. Za B. ano nektere dily jsou velmi prumernou detektivkou, nektere zase v ramci zanru vycnivaji . Ale hlavne za C. Vzdy kdyz se v serialu potkaji postavy Magnuma (Thomas Sullivan Magnum IV - soukromy vysetrovatel v podani Toma Sellecka) a Higginse (major Jonathan Quayle Higgins III - zpravce soukromeho pozemku pana Robina Masterse v podani Johna Hillermana ) zacne byt na obrazovce opravdu HUSTO. Vlastne to me na serialu bavilo nejvic. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Je to sympaťák, toho Indyho bych mu i přál. Ale nedostal se k němu právě kvůli konfliktu s produkcí seriálu, zas tolik na výběr neměl, jak se říká. Harrisona jsme každopádně znali už v nejslavnější space opeře všech dob. P.S. Ale co, možná by se hodil na Josepha Joestara. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Aktuálních 60% je imo úplně mimo. Pro mně je to jeden z nejzábavnějších krimi-komediálních seriálů vůbec. Tom Selleck jako mega macho ve Ferarri + dokonale vtipně britský Higgins (resp. major Jonathan Quayle Higgins III.). A k tomu palmy, nějaké ty případy a hezké holky. Co ještě dalšího jde po seriálu chtít? ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Na tenhle seriál mám tak živé a příjemné vzpomínky, že dávám bez zaváhání plný počet. Sledoval jsem ho kdysi někdy v první půli devadesátých (tuším že na Prima TV) na své první barevné televizi a strašně mě bavil, určitě v tom taky hrálo velkou roli líbivé havajské prostředí a skoro v každém dílu nějaká pěkná baba. Zkrátka takové příjemné a oddychové vytržení z té banální české reality. Magnumovi kamarádi mě příliš nebrali, ten barmanský skrček byl trapný a T.C. byl zase většinou hrozně protivný. Ovšem naprosto geniální postava byl Higgins - už jen kvůli jeho rozhovorům s Magnumem jsem se těšil na každý díl. A Magnum sám byl tak extrémně důvěryhodný sympaťák, že byste s ním klidně pustili na dovolenou svou manželku nebo dceru, nechali ho s ní spát v jedné posteli a věřili byste bez pochybností jeho slibu, že se jí ani nedotkne. Hodně mě mrzí, že Tom Selleck nevzal roli Indiany Jonese a místo toho ji dostal nesympatický Harrison Ford. A taky mě hodně mrzí, že k tomuhle seriálu nemůžu sehnat české title, dal bych si ho rád znovu (nebo aspoň pár dílů), ale na dabingy se už spoustu let zásadně odmítám dívat. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Videl som dakedy davno asi tak 60 dielov. Taky pohodovy serial, ktory som si s radostou pozrel, ked som na neho narazil, ale zase to nebola taka pecka, aby som ho cielene vyhladaval. Najlepsie bolo popichovanie medzi Magnumom a Higginsom. 6/10. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Frajer Tom Selleck jako soukromé očko jezdící v červeném Ferrari. Má dva povedené kamarády TC a Ricka. Na tomhle krimi seriálu jsem vyrostla. Všichni mí kamarádi chtěli být jako on. Nevynechala jsem ani jeden díl. ()

Související novinky

Ben Stiller v epické fantasy?

Ben Stiller v epické fantasy?

07.04.2008

The Return of King Doug není oslavný dokument o zdejším uživateli Douglasovi, ale připravovaný komiks nakladatelství Oni Press, na který už promptně koupilo práva studio DreamWorks. A hned oslovilo… (více)

Reklama

Reklama