Reklama

Reklama

Tuca & Bertie

(seriál)
  • USA Tuca & Bertie
Trailer
USA, (2019–2022), 11 h 30 min (Minutáž: 20–27 min)

Tvůrci:

Lisa Hanawalt

Hudba:

Jesse Novak

Hrají:

Tiffany Haddish, Ali Wong, Steven Yeun, Nicole Byer, John Early, Jermaine Fowler, Richard E. Grant, Tig Notaro, Tessa Thompson, Reggie Watts, Betsy Sodaro (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Recenze (13)

HAL 

všechny recenze uživatele

Měl jsem docela velký problém dokoukat byť i jen první díl. Doufal jsem v něco jako ženskou verzi Bojack Horsemana, ale nic by nemohlo být dál od pravdy, i když vizuálně to vypadá skoro stejně. Tohle je jen intenzivně otravné a i přes svou hyperaktivní ujetost těžce nezábavné - z vtipů tam nefungoval ani jeden, a místo aby ty postavy vzbuzovaly nějaké emoce, tak vzbuzují jen odpor. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nejsem ani fanoušek BoJacka, takže mě přímo nepřekvapuje, že na mě neplatí ani Tuca a Bertie. Přijde mi to jako banální hromada klišé, kterou jakž takž zachraňuje animace. Fakt bych potřeboval, aby mě zajímala některá postava, konflikt atd.. Tady si ale umím představit celkem snadno, že to někoho přece jenom osloví, protože někteří diváci, a předně divačky, se asi budou moct snadno promítnout do postav a jejich problémů. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Klasika - normální (byť s notnou dávkou zdravého šílenství), publiku přístupná "hlavní hrdinka", díky které můžou scénáristé vařit zápletky z milostného trojúhelníku (který ovšem s přibývajícími díly nabírá na hloubce a je zde i prostor pro emotivní momenty a character development). A pak je tu její modrá kámoška. Jako yin a yang, ke klidnějšímu člověku asi zřejmě dobře pasuje někdo nenormální. Někdo nezodpovědný, jakási zvláštní verze šaška, jehož faux pas jsou zametána pod stůl, protože takový už prostě byl, je a bude. Úmyslně jsem tu popsal Star vs The Forces of Evil, protože i tam mě Ponyhead štvala, ale naštěstí byla zdravě dávkována. Přesto se nedá zapřít určité kouzlo jejich dospělejších verzí. Probíraná témata jsou zajímavá a určitě by se o nich mělo hovořit. Bohužel mi však nejsou bližší než témata probíraná v Bojackovi Horsemanovi, kde se mimo jiné také moc o komedii v klasickém cartoonovském smyslu slova hovořit nedá. Bohatá práce na animaci však nedostatek smyslu pro humor nezachrání. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Ty vole, tohle fakt nejde. První, co mě napadlo, bylo hyperaktivní. Druhé pak překýčované. A třetí ptákovina. Jasně, je tam pár geniálních bojackovských momentů (slovní hříčky, existencialismus), ale celkově mi to nesedlo ani náhodou. Pod dvou dílech vzdávám nadobro. Každopádně nejsem tak úplně cílovka, protože tohle je v první řadě fakt mířené na ženské a jejich problémy, se kterými se zrovna já asi úplně neztotožním. Takže na můj názor moc nedejte, ženy. ()

houdek442 

všechny recenze uživatele

Svižný, nádherně kreslený navazující animák s ještě lepším soundtrackem. Vtipy padají snad každých 5 vteřin, u toho se prostě nedá nudit. ()

Zik2 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že v BoJackovi je Lisa Hanawalt ta, co krásně kreslí, a Bob-Waksberg ten, co píše skvělé scénáře. V Tuca and Bertie Hanawalt má plný prostor pro svoji kreativitu, takže výsledek je chvílemi až příliš bláznivý. Přeplácaností, excitovaností a rychlým tempem mi docela připomíná japonské anime. Námět mě moc nechytil. ()

Lukin413 

všechny recenze uživatele

Dost šílené a elektické, navíc je znát, že tvůrkyně seriálu je žena a seriál mimo jiné řeší aktuální ženská témata takovou formou, že některé začínám chápat i já. ()

danek22 

všechny recenze uživatele

Miluji, když se tvůrce nebojí. Tady se nikdo nebojí a díky tomuto je tento seriál skvělý mix nápadů, ale s příběhem, který prožívá každý z nás, jen je to trochu feministické. ()

Toka 

všechny recenze uživatele

Průměrný animák s nadprůměrným dabingem. Speciálně dvě hlavní představitelky podávají fantastický a hlavně uvěřitelný výkon plný emocí. Druhá polovina seriálu dokonce začne momenty připomínat BoJacka Horsemana, ten rukopis Lisy Hanawalt se fakt nezapře. Seriál je primárně určen pro ženy, ale abych pravdu řekl, ani na okamžik jsem se necítil, že bych nebyl vítán. Vlastně mě ani nenapadlo, že je Tuca & Bertie primárně pro ženy, kdybych si o tom nepřečetl. Bohužel, i přes určité kvality, je to stále jenom průměr. Jednotlivé díly scénáristicky silně kolísají a abych pravdu řekl, některé díly mi ani nesedly svým šíleným stylem. To se týká hlavně té první poloviny. Každopádně jsem rád, že takové pokusy vznikají a otevírají důležitá témata. 40% ()

Carollinee 

všechny recenze uživatele

Je to dobré pro zabavení a když jsem znuděná tak se mrknu asi můj nejoblíbenější díl je poslední je dojemný a hezoučký no prostě cute doporučuji znuděncům PS: ale některé díly jsou na nic ()

palcanec 

všechny recenze uživatele

To je tak hloupý, až je to občas dobrý. Ale jen občas. Tahle role Tiffany Haddish fakt sedla, skoro bych věřil, že se jí některé z těch věcí staly, protože ta přirozenost, se kterou hraje tukana Tuca, je až podezřelá. Škoda jen, že se tvůrci BoJacka Horsemana zaměřili na tu dada stránku a ne na tu, která dávala smysl či měla nějaký hlubší význam než jen čisté absurdno. ()

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama