Reklama

Reklama

Bigbít

(seriál)
  • Slovensko Big Bít
Dokumentární / Hudební
Česko, 1998, 42x60 min

Scénář:

Vojtěch Lindaur

Hudba:

Petr Skoumal

Hrají:

Vladimír Mišík, Jiří Černý, Radim Hladík st., Petr Janda, Michal Prokop, Jan Rejžek, Jaromír Tůma, Gustáv Husák (a.z.), František Ringo Čech, Viktor Sodoma (více)
(další profese)

Legendární seriál, věnovaný historii bigbítu, čili počátkům rockové hudby v Čechách i na Slovensku od konce 50. let po sametovou revoluci. Vedle dobových archivních materiálů poskytuje cyklus velký prostor pro vyjádření pamětníkům. Mnohý z těch, kteří přispěli svými vzpomínkami, už není mezi námi, nabízí se tak unikátní možnost poslechnout si, co vyprávějí o hudebních začátcích svých i svých kolegů Miki Volek, Jeňýk Pacák, Pete Kaplan, Jiří Brabec, Miloslav Šimek, Karel Černoch, Petr i Pavel Novák, ale i řada žijících pamětníků, zakladatelů populární písničky u nás jako je Jiří Suchý. (Česká televize)

(více)

Diskuze

PX

PX (hodnocení, recenze)

Tak teď mě rozsekal tenhle fórek, přišel hluchoněmej za Jandou: Hele, já se chci naučit hrát na kytaru a byl sem za Hladíkem, ale ten neměl čas a ty prej taky hraješ dobře. :-) A Janda zrudnul jak čert!! :=) (Bigbít 9/42 ČT Art dnes 20:25)

whack

whack (hodnocení, recenze)

Krásné je, když se na sebe lidé usmívají,
vypadá to, jakože se všichni rádi mají.
Nikomu neveř, ničemu nevěř,
lidi jsou kurvy, lidi jsou zvěř.

 

(Radegast!)  5*

Rubicius

Rubicius (hodnocení, recenze)

Uzasnej serial, mrzel me kazdej dil, kterej sem nevidel. A nahodou jsem zjistil dneska, ze to zase davaji v telce. Objevil jsem dost velkou pro me neznamych interpretu, jejich hudbu si porad s chuti posloucham - za vsechny Marian Varga a Collegium Musicum.

Reklama

Reklama