Reklama

Reklama

Bigbít

(seriál)
  • Slovensko Big Bít
Dokumentární / Hudební
Česko, 1998, 42x60 min

Scénář:

Vojtěch Lindaur

Hudba:

Petr Skoumal

Hrají:

Vladimír Mišík, Jiří Černý, Radim Hladík st., Petr Janda, Michal Prokop, Jan Rejžek, Jaromír Tůma, Gustáv Husák (a.z.), František Ringo Čech, Viktor Sodoma (více)
(další profese)

Legendární seriál, věnovaný historii bigbítu, čili počátkům rockové hudby v Čechách i na Slovensku od konce 50. let po sametovou revoluci. Vedle dobových archivních materiálů poskytuje cyklus velký prostor pro vyjádření pamětníkům. Mnohý z těch, kteří přispěli svými vzpomínkami, už není mezi námi, nabízí se tak unikátní možnost poslechnout si, co vyprávějí o hudebních začátcích svých i svých kolegů Miki Volek, Jeňýk Pacák, Pete Kaplan, Jiří Brabec, Miloslav Šimek, Karel Černoch, Petr i Pavel Novák, ale i řada žijících pamětníků, zakladatelů populární písničky u nás jako je Jiří Suchý. (Česká televize)

(více)

Recenze (92)

lajkus 

všechny recenze uživatele

Toto není jen pořad nebo dokument, je to projekt, srovnatelný s knihou či encyklopedií zanechaný dalším generacím.... ()

De Large 

všechny recenze uživatele

Geniálna vec pre mnoho generácií. Nadčasové dielo, 42 hodín skvelých príbehov, faktov, piesní a úžasne zachytenej atmosféry. ()

mol1111 

všechny recenze uživatele

Rozsah tohoto dokumentu je ohromující. Díky délce je prostor na detaily a souvislosti, není to klipovité skok-sem skok-tam (srovnej PopStory). Samozřejmě, rozsah má i svoje nevýhody, občas to působí, že se autoři snaží pokrýt úplně každou kapelu, která hrála covery na tancovačkách v Horní Dolní. ()

mydlo 

všechny recenze uživatele

Slabikář,čítanka,písanka a povinná četba historie československé nejen rockové hudební tvorby.A když už nic,tak aspoň dal autor protagonistům šanci se po dlouhé době,až byly hlavy střízlivé,usmířit a narovnat vztahy.Teda jen těm přeživším.O těch druhých už jen v dobrém. ()

bastabasta 

všechny recenze uživatele

Tento určitě záslužný počin musí zaujmout i toho, kdo se muzice až tak nevěnuje, protože vypovídá o náladě a poměrech v naší společnosti. A ten, kdo se hudbě věnuje, má možnost se dovědět spoustu více či méně známých i neznámých věcí okolo dění v této branži. Určitě si autoři tu pětku zaslouží. ()

Reklama

Reklama