Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mezi Alexem a Willow to zachází čím dál tím dál, a proto se rozhodnou, že se pokusí odčarovat pomocí obráceného kouzla lásky. K jejich smůle na ně narazí Spike, který se snaží získat zpět Drusillu. (ArsenalEagle)

Recenze (4)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dnes jsem zjistil, že odborníci rozdělují epizody Buffy podle různých kritérií. Např. podle toho, zda jde o dvojdíly, halloweenské epizody, narozeninové díly a tak všelijak podobně. Jedním z významných kritérií je třeba to, zda daný díl pojednává primárně o nějaké jiné postavě než je Buffy. To jsou tzv. "centrické" epizody. Např. díly o Willow jsou Willow-centrické, díly o Gilesovi zase Giles-centrické, Ozovi věnované epizody jsou Oz-centrické, atd, atd. Scénárista Dan Webber, který jinak tvořil hlavně pro seriál Futurama, napsal pro Buffy pouze dvě epizody - The Zeppo a právě Lovers Walk. Shodou okolností jsou obě "centrické" (ta první je o Alexovi, druhá o Spikovi) a hlavně: obě jsou přímo vynikající. Z mého pohledu se s přehledem umísťují v první dvacítce těch nejlepších; The Zeppo je dokonce moje druhá nejoblíbenější epizoda vůbec. Dan Webber se tak s pouhými dvěma díly na kontě řadí v mých očích spolehlivě mezi nejlepší scénáristy Buffy. Lovers Walk má ovšem mezi všemi díly třetí série výsadní postavení. Je totiž jediný, v němž vystupuje Spike. Jestli jste si tohoto rebelského antihrdinu nezamilovali už v druhé sérii, kde byl podle některých hlavním záporákem (s čímž osobně nesouhlasím - tím byla totiž jednoznačně postava začínající na A.), pak se to nejspíš stane tady. (A ti zbývající, kteří Spika pořád ještě nepochopili, podlehnou jeho charismatu stejně nejpozději během čtvrté řady.) Už začátek dokonale parafrázuje předtitulkovou scénu ze School Hard, kde se William Krvavý objevil poprvé. Zase tu máme památnou ceduli "Vítejte v Sunnydale", auto a tvrdou muziku v podkresu. A ze Spikových úst opět zazní ono legendární "Home Sweet Home". Jenže tentokrát je vše trochu jinak. :-) Každopádně, během této krátké návštěvy dokáže William natropit tolik marasu, že se z toho někteří budou vzpamatovávat ještě hodně dlouho. A někteří už se možná nevzpamatují vůbec. Jako třeba jedna z hlavních postav, která... Ale dosti hřbitovních řečí - smutku si divák ostatně na konci užije až až. Přes všechny slzy ale vydržte až do úplného závěru. Zazní v něm Sex Pistols a my budeme svědky jednoho z nejskvělejších zakončení epizody v celé historii seriálu. ... "And now, the end is near - And so I face the final curtain - You cunt, I'm not a queer - I'll state my case of which I'm certain - I've lived a life that's full - And each and every highway - And that, much more than this - I did it myyyy waaaay!" ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spikeov návrat bol fenomenálny! Vskutku išlo o znamenie z čista jasna. Spike je späť, aj keď v trochu žalostnejšom stave. Ale tak či onak si to celé kradol pre seba. Spike proste válí! Jedná sa o moju najobľúbenejšiu postavu celého seriálu, tohto charizmatického antihrdinu sa jednoducho nedá neobľúbiť. Jeho hlášky boli naozaj parádne. Síce kvôli tomu, že sa sklamal v láske, sa z neho stal tragický prípad, uchýlil sa k alkoholu, nakoniec sa však spamätá. Jeho charakterovú premenu naprieč celou epizódou bolo velice zaujímavé sledovať. A preto má u mňa tento diel výsadné postavenie. Každopádne, počas tejto krátkej návštevy, Spike po sebe zanechal toľko, že sa z toho budú jednotlivé postavy spamätávať ešte nejaký ten čas po jeho odchode. Vie sa o úlete medzi Xanderom a Willow. Chudák Cordy. “You’re not friends. You’ll never be friends. You’ll be in love ’til it kills you both. You’ll fight, and you’ll shag, and you’ll hate each other ’til it makes you quiver, but you’ll never be friends. Love isn’t brains, children, it’s blood…blood screaming inside you to work its will. I may be love’s bitch, but at least I’m man enough to admit it.” ()

Kacitr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejde mi do hlavy, že Buffy tři díly nazpět propadala z každého druhého předmětu a tady září coby premiantka třídy. Co se týče Xandera a Willow, ani jeden z nich si nezaslouží druhou šanci od svých protějšků... ()

Reklama

Reklama