Reklama

Reklama

Buffy, přemožitelka upírů

(seriál)
  • USA Buffy the Vampire Slayer (více)
USA, (1997–2003), 105 h 50 min (Minutáž: 42–83 min)

Tvůrci:

Joss Whedon

Hrají:

Sarah Michelle Gellar, Nicholas Brendon, Alyson Hannigan, Anthony Head, David Boreanaz, Seth Green, Emma Caulfield Ford, Marc Blucas, Charisma Carpenter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(143)

Obsahy(1)

V každém pokolení je jedna vyvolená. Vyvolená, aby bojovala proti upírům, démonům a jiným zlým silám. A aby s nimi navždy skoncovala... je to přemožitelka.  Buffy je na první pohled obyčejná holka, která se od svých spolužáků liší tím, že je vyvolená pro boj s upíry. K tomu aby přeprala a zlikvidovala všechny démony potřebuje pomoc školního knihovníka Gilese, napraveného upíra Angela, nejlepší kamarádky Willow a kamaráda Alexe. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele jhr k tomuto seriálu (5)

Buffy, přemožitelka upírů (1997) 

Tento seriál rozhodně patří mezi moje nejoblíbenější a důvodů je plno, začnu asi tak to ve srovnání s běžnou americkou produkcí se tento seriál značně liší a to především svojí originalitou, sarkastickým humorem, který i po letech zůstává vtipný a hlavně obsazením hlavních rolí velice zajímavými typy herců a hereček a to do postav ke kterým se přesně hodí, zároveň příběhy jednotlivých epizod jsou dokonale promyšlené a i ty méně podařené se dají s klidem hodnotit jako kvalitní zábava, provázanost jednotlivých epizod, všech sedmi sérií a v podstatě celého seriálu je až neuvěřitelně silná. Charaktery postav jsou nejen skvěle napsané ale i úžasně zahrané a každý si najde svou oblíbenou postavu, které fandí ať už je to samotná přemožitelka Buffy nebo třeba charismatický upír Spike, první láska Buffy, upír z duší Angel mezi kterými probíhá v podstatě takový milostný trojúhelník který je jak zábavný tak smutný, nebo třeba komická figurka Alex, bývalá démonka pomsty Anya, čarodějka Willow, které se zamiluje do čarodějky Tary, další přemožitelka Faith, která se ale obrátí na stranu zla ale nakonec se jí podaří vrátit zpět, sestra Buffy, Dawn která je ale více než jen to a nakonec buffyina pozorovatele a strážce Gilese který jí a její sestře v podstatě nahrazuje otce a mnoho dalších postav, které se v seriálu objevily a některé v průběhu děje zemřeli nebo odešli pryč, to se týká především postavy Angela který se po třetí sérii Buffy rozhodl odejít do Los Angeles a tam se začalo odehrávat jeho samostatné dobrodružství v jeho vlastním seriálu pojmenovaný jednoduše Angel, ale i tak se stále v Buffy objevoval a to i v závěrečném díle sedmé série, který byl posledním natočeným dílem tohoto seriálu. Celý seriál se neuvěřitelně vyvíjí a postupně se ze zábavného teenagerského seriálu stane osudové drama plné nezapomenutelných a silných okamžiků kdy se nevyhneme těžkým rozhodnutím, které vám mohou v okamžiku změnit život ale i nečekaným ztrátám se kterými je ale potřeba se vyrovnat protože život jde dál, upíři a démoni všeho druhy nepočkají a pekelná brána také nikdy nespí. Buffy, přemožitelka upíru bude už navždycky patřit mezi nejlepší seriály, co kdy vznikli a na tom se jednoznačně nic nezmění! ()

Šíleně zamilován (2000) (S05E07) 

Spike je moje nejoblíbenější postava a v tomto díle je nejlépe vidět proč. ()

Tělo (2001) (S05E16) 

Pro mě jeden z nejdepresivnějších dílů seriálu. ()

Ještě jednou a s citem (2001) (S06E06) 

Za sebe musím říct, že muzikálová epizoda je pro mě jedena z těch nejlepších. Všechny písničky mám v mobilu a moc rád si je čas od času poslechnu. ()

Tabula rasa (2001) (S06E07) 

Tady stačí jediná dvě slova: Randy Giles! :-D ()

Související novinky

Joss Whedon prolomil mlčení

Joss Whedon prolomil mlčení

18.01.2022

Je to zhruba rok, co jsme psali sérii článků na téma pozadí vzniku filmové Ligy spravedlnosti, kde po odchodu Zacka Snydera vznikl obří střet mezi hercem hercem Rayem Fisherem a zastupujícím… (více)

Buffy čeká restart

Buffy čeká restart

22.07.2018

Kultovní seriál Buffy, přemožitelka upírů se dočká rebootu. Studio Fox ve spolupráci s tvůrcem původního seriálu Jossem Whedonem (Avengers 1, 2) v roli producenta hodlá seriál restartovat s černou… (více)

Joss Whedon se vrací do televize

Joss Whedon se vrací do televize

15.07.2018

Režisér prvních dvou Avengers Joss Whedon se mezi geeky poprvé proslavil díky seriálu Buffy, přemožitelka upírů. Od té doby měla jeho kariéra jenom vzestupnou tendenci, jenže pak přišlo zklamání řady… (více)

Spielbergova apokalypsa se blíží

Spielbergova apokalypsa se blíží

30.09.2012

Přesněji „robokalypsa“. Dlouhá léta připravované historické drama Lincoln je připravené na start v kinech (oficiální světová premiéra 16. listopadu) a Steven Spielberg se může zase pustit do něčeho… (více)

Reklama

Reklama