Reklama

Reklama

Buffy, přemožitelka upírů - Série 2

(série)
USA, (1997–1998), 16 h 16 min (Minutáž: 43–45 min)

Tvůrci:

Joss Whedon

Hrají:

Sarah Michelle Gellar, Nicholas Brendon, Alyson Hannigan, Anthony Head, David Boreanaz, Charisma Carpenter, Brent Jennings, Tamara Braun, Sean Lennon (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Celé léto se v Sunnydale neobjevil jediný upír. Teď, když začíná škola, začíná se znovu objevovat i nadpřirozeno. Sice je Pán mrtvý, ale skupinka upírů získá jeho ostatky a pokusí se Pána přivést opět na svět. V tom jim ale hodlá zachránit Buffy a její neohrožený tým... (Varan)

Recenze (4)

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada. Vztah mezi Buffy a Angelem se dostává až do bodu, kdy ho chtějí posunout dál a pak šmik, zvrat a z Angela se stává kruťas. A nikdo mi neříkejte, že furt jako divák nedoufáte, že se v nějaký scéně na Buffy prostě koukne, srdce mu roztaje a bude vše jako dřív. :D Přibývají nám tu postavy, mění se vztahy i poměry sil. Parta kámošů se opět milostně sbližuje s pár příšerama a o smrt tu taky není nouze. A to i v řadách těch hodnejch. Tvůrci se toho nebojí. Jen je škoda, že co se týče triků a masek, tak to už teď o 24 let později, nefunguje jak má. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady se to začalo už slušně rozjíždět. Do seriálu přibylo pár postav z toho dvě velmi důležité. Resp. je to takový vykutálený, upírský páreček, bez kterého by jinak šel celý děj do kytek. Buffy je šíleně zamilovaná a nastává zde spousta nečekaných zvratů. Lidé, kteří se zdají být v pohodě, v pohodě rozhodně nejsou a člověk se tak alespoň vůbec nestihne nudit. Závěrečné díly druhé série jsou ovšem mistrovské dílo. Epické, smutné, plné nejen těžkých rozhodnutí a osobních obětí, ale naštěstí i vtipných odlehčení. A to především díky Alexovi a Cordélii - "utíkala jsem přes tři okresy, než jsem zjistila, že mě nikdo nehoní" ()

Reklama

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkom melodramatická séria s veľmi tragickým a prekvapivým vyústením. Top postavy série: Angelus, Spike, Buffy, Giles Silné stránky: prehĺbenie mytológie, komplexnosť postáv, vzťahy, Bangel, emócie, temný tón, nakúsnutie zložitosti šedej zóny medzi dobrom a zlom, irónia osudu, zvraty, brilantný upíri antagonisti (Angelus, Spike, Drusilla), metafory a silné citáty Slabé stránky: pár slabších epizód Najlepšie epizódy: School Hard, Halloween, Lie to Me, Innocence, Passion, Becoming: Part I & II ()

Galerie (111)

Zajímavosti (2)

  • Démon Kindestod se vzhledem a i částečně schopnostmi nápadně podobá postavě vraha Freddyho Kruegera z hororu Noční můra v Elm Street (1984). K samotné podobnosti se vyjádřil i samotný Joss Whedon, který tvrdí, že postava je inspirována strašidlem, jež ho děsilo v dětství. (hrumsrt)

Reklama

Reklama