Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Zayl 

všechny recenze uživatele

Nastavování kaše pokračuje. Přímé pokračování na čtvrtý díl nenabízí v podstatě nic nového, tedy aspoň ne to, co by jej pozvedlo. Snaha udělat telepatické spojení mezi malou Jamie a Michaelem, s nímž měli autoři úmysl vnuknout mu mysteriózní podtext, se nepovedla. Naopak plní opačný efekt a celý snímek znehodnocuje. Daleko lépe bych si dokázal představit přímé brutální vyvražďování, které by sice nebylo nic zázračného, ale pořád by to ve výsledku dopadlo lépe. Atmosféra je nulová a aby toho nebylo málo, přichází vlna nelogičností, což je poslední střípek do už tak špatného dílu. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

V předešlé části udělali policisté z Michaela cedník, ale to mu nebrání nic v tom, aby se po nutné resuscitaci vrátil o rok později a další halloweenský svátek oslavil v kruhu rodinném. Mezi ním a Jamie navíc vzniká telepatické pouto, čehož využívá starý známý, ale už hodně poblázněný, doktor Loomis. Pětka je vůbec nějaká zvláštní: Michael se tu často prohání autem a do toho se tu nepochopitelně objevuje postava Muže v černém, který v závěru vystřílí celou policejní stanici. Ale i přesto je to pořád zábava. Myers tu vykuchá 10 lidí plus jednoho psa, a ve dvou momentech divákovi hodně zatápí: samozřejmě mám na mysli číhanou ve stodole a útěk Jamie před strýčkem skrz šachtu. ()

Reklama

JASON_X odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto otřesné a bestiálně zprasené pokračování halloweenské ságy, které už svým začátkem naprosto zmrvilo relativně dobrý pocit, který ve mně zanechal závěr předchozího dílu. Když se na obrazovce opět objevila ta afektovaná a uječená malá nestvůra Jamie, říkal jsem si že to je snad jen zlý sen. Ale když tam posléze přibyla i odulá dvoubradá Rachel, hrůzná skutečnost mě udeřila v plné síle. Ovšem takové orgie trapnosti a debility, jaké se vzápětí rozpoutaly, jsem nečekal. Nechce se mi o tom ani psát, tak jsem znechucený. Proč mám popisovat do očí bijící trapnost a ještě vysvětlovat proč je trapná?? Škoda slov i energie. Nejpříšernější ze všeho byla samozřejmě nesnesitelná Danielle Harris - převažující vzpomínky/obrazy z filmu jsou záběry na její přehrávající, teatrálně uslzený xicht, a ona přitom ječí a ječí a ječí... Strašlivě rád bych to otravné stvoření naporcoval mačetou. A pak bych pokračoval od režiséra až po klapku. A udělal bych i chlápka, co nosil na plac pizzu. Zkrátka oddělal bych celý filmový štáb. I s jejich dětmi. A dětmi jejich dětí. A pak bych šel městem a likvidoval ještě i ty, kteří se jim podobají. Howgh. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nechápu tak malá hodnocení. Je to sice pátý díl a na první dvbě klasiky tento díl nemá, ovšem Návrat Michaela Myerse překonává ve velkém. Tento díl je podle mě jedním z nejlepších dílů celé série. Je tu více vražd a příběh je o dost lépe zpracovaný, hlavně těch několik prvních minut mi přišlo zajímavých. Nebál jsem se sice ani trochu, ale párkrát jsem byl i překvapen - vražda nůžkami nebo lopatou - a bavil jsem se skvěle. Opět to drží Donald Pleasance, který je pořád výborný. No a finále bylo výborné a příslib šestky je tak velmi zajímavý. Danielle Harris se od minulého dílu také v mnohém zlepšila. Tomotu dílu nemám co vytknout a čtyři hvězdy dávám jen k úctě k prvnímu dílu. 94%. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Poslední osmdesátkový Halloween je osmdesátkový až moc (v tom špatném slova smyslu), ale jinak nemám moc co vytknout, líbí se mi, že každej další díl (když teda pominu debilní trojku) přímo (nebo nepřímo) navazuje na ten předešlý a děj tak více vrství (nevím, asi se mnou bude leckdo nesouhlasit, ale sérii Halloween vůbec neberu jako nastavovanou kaši, ač by k ní mohla lehce sklouznout). Atmosféru a takovou správnou auru Michael Myers prostě má. Jediná věc, která mě tady fakt vyloženě srala, byla ta malá Michaelova neteř, jenž se prořvala celým filmem od začátku až do konce :-) Další kvalitní Halloween. "Modlil jsem se, aby shořel v pekle, ale v hloubi duše jsem věděl, že ho peklo nepřijme." ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Tvůrci speciálních efektů dostali na výběr – ponechat Michaelův (Don Shanks) obličej zahalený tmou nebo vytvořit speciální make-up. (HellFire)

Reklama

Reklama