Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Docela už začínám chápat, proč se rozhodl letošní Halloween ignorovat všech předchozích devět pokračování. Pomsta Michaela Myerse byla skutečně zbytečným pokračováním na čtyřku. Myerse opět přežil (jak jinak, začínám si říkat) a znovu se po roce vrací do oblíbeného domova. Jeho neteř mezitím ztratí hlas a je s ním psychicky propojena. Takže když po hodině má konečně možnost jí zabít (což chce), tak si najednou uvědomí, že stačí, aby promluvila, a on si hned sundává masku. Navíc režisér zabijí téměř okamžitě postavy z minulých dílů a Myersův nůž tentokrát zvládne dveře i plech. No jediné, co mi přišlo mysteriózní, byl chlap v černé bundě v klobouku, který Myerse zachránil. Doufám, že se dozvím jeho identitu v dalším díle. Jinak série jde pomalu do kytek. (40 %) ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Kvalita akosi začala upadať. Ide síce o priam pokračovanie. Tam kde sa skončila štvrtá časť pokračuje piata, no scenáristicky nestojí za nič. Michael Myers sa stáva nesmrteľný, no vďaka nelogickému, nereálnemu a nemysliacemu deju, dokonca aj na bohapustú béčkovú vyvraždovačku, sa to stáva takmer nepozerateľné. Škoda lebo potenciál to malo, tá 80´s atmosféra je stále kúzelná, gore obstojné, no scenár robí z tohoto pokračovania niečo, na čo veľmi rýchlo zabudnem. ()

Reklama

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Pátý díl má strašně deb*lní režii, která povyšuje celý Halloweenský mystický koncept zas o úroveň výše a Michael Myers se zas o něco více blíží k Freddy Kruegerovi. Ale to není nic překvapivé, však už ve slabé čtverce nám autoři nastínili kudy se Halloween bude odebírat. .. Avšak způsob jak nám vše podávají je při nejmenším strašný od hudby, přes kameru a scénář až k režii. ..Je to děs, a né ten hororový "dobrý" děs, ale ten špatný děs. .... HODNOCENÍ: 24% (1*) ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Halloween 5: Pomsta Michaela Myerse - Pátý díl navazuje na předchozí čtvrtý. Michael Myers to přežil a jde opět po svojí neteři Jamie (Danielle Harris). Donald Pleasence zase jako doktor Loomis. Michaela Myerse si tu pro změnu zase zahrál Don Shanks. Tenhle díl se mi líbil mnohem víc než čtvrtý. Konečně sem dali nějaký to gore a lepší provedení vražd, je tam víc akce a atmosféru to má taky dobrou. Co mě trochu zklamalo je maska Michaela Myerse, ta vypadala jinak a divně než v prvních dílech. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Zatím asi nejslabší Halloween, který obsahoval postavu Michaela Myerse. Zezačátku měto bavilo, ale pak se ten děj celej nějak rozpadl a zůstala jen dlouhá nuda a spousta nelogičností a nejasností. SPOILER: Proč ten děda schovával Michaela ve svý stodole celej rok? Proč se nikdo nezajímal o to, že Rachel zmizela? A kdo byl ten záhadnej muž, co nakonec Michaela osvobodil z vězení? (Na to mi snad dá odpověď šestka). ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Po Halloweenu II (1981) jde o druhý film v sérii, který končí až ránem po Halloweenu. (ČSFD)
  • Tento jediný diel z celej série nebol nikdy vydaný v Taliansku. (FromHell)

Reklama

Reklama