Reklama

Reklama

Křižovatky medicíny

(seriál)
  • USA Strong Medicine (více)
USA, (2000–2006), 97 h 17 min (Minutáž: 41–45 min)

Hrají:

Rosa Blasi, Jenifer Lewis, Josh Coxx, Philip Casnoff, Janine Turner, Brennan Elliott, Whoopi Goldberg, Patricia Richardson, Ricky Schroder, Ryan Pickett (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(132)

Obsahy(1)

Sú talentované a schopné, ale majú rozdielne povahy. Sú ako oheň a ľad, s absolútne odlišným lekárskym prístupom. Musia však aj spolupracovať. Iné im totiž neostáva, pretože už sa rozhodli. Rozhodli sa, že sa tak ľahko nevzdajú. Ani sa nemôžu. Obe sú totiž doktorky na jednej ženskej klinike, kde sa denno denne konfrontujú s tými najrozličnejšími problémami žien, ktoré treba rýchlo riešiť. Ide totiž o život... (STV)

(více)

Recenze (3)

Lukoye 

všechny recenze uživatele

No pokavaď pomineme silný feministický náboj tohoto filmu. Odsouzení všech mužských do pozic lamačů ženských srdcí bez náznaku výčitek svědomí a nechutných scén ze sezení postižených žen, které v podstatě buď nadávají na všechno kolem nebo hystericky brečí, dá se mluvit o docela příjemném seriálu z nemocničního prostředí. Po tomhle dílu neštěkne jednou ani pes. Zase jedna role, která Janine nesedí. Inteligentní ale ne příliš rozhodná dokrorka ve středních letech vypadá jako Laura Buschová. Zdá se že jde o vyšší stádium filmu s robotickými herci. Nemá to štávu a jenom kopíruje ostatní nepoměrně kvalitní seriály tohoto typu. ()

Salus 

všechny recenze uživatele

Dost bídné, značně feministické. Problémy hlavních hrdinů bych tedy opravdu chtěl mít. Lékařky s každou pacientkou soucítí natolik, že s nimi prakticky pokaždé i umírají. Znechucující. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Whoopi Goldbergová se opět nechala unést svým (zřejmě) šlechetným srdcem a dala vzniknout lékařskému seriálu, jehož stěžejní náplní je tématika "velkými" kusy typu Pohotovost jen okrajově zmiňovaná a raději se o ní příliš nemluví. Jsou to slabá místa emerického systému zdravotní péče a zločinnost a chudoba obecně. No a pak samozřejmě ještě takové ty "ženské" problémy (a teď není řeč o gynekologii a porodnictví, proboha:)), okolo kterých jsou ty uvozovky někdy více, někdy méně oprávněné. Ano, Křižovatky Medicíny jsou dost feministický seriál a občas trpí dost černobílým viděním světa, ale to už se stává, když chcete za každou cenu ukázat pohled "té druhé strany". Takže shrnuto a smeteno do kyblíku - ne úplně typicky akční lékařský seriál, více emocí a osobních vztahů k pacientkám, rozdílný pohled dvou ústředních hrdinek (ať už to byla původní Janine Turnerová nebo současná Patricia Richardsonová - mmchdm je radost ji zase vidět a konečně v jiné než té jedné roli) a platí, že všechno se tu občas přehání. Když se v televizi zrovna potkáme, na Křižovatky Medicíny (a především na nádhernou Rosu Blasi;)) se rád podívám. Rozhodně raději než na nějaké po první sezóně kultovní Chirurgy nebo co to bylo za blábol. Naše společnost už nezná hodnoty nebo co...ale to by bylo na dlouho a hlavně je to na jindy. Výsledek 70%. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama