Reklama

Reklama

Jeeves and Wooster

(seriál)
Velká Británie, 1990, 23x55 min

Předloha:

P. G. Wodehouse (kniha)

Scénář:

Clive Exton

Hudba:

Anne Dudley

Hrají:

Stephen Fry, Hugh Laurie, Peter Benson, Michael Ripper, Mac McDonald, Ronan Vibert, Elizabeth Spriggs, Rosalind Knight, Richard Brake, Anastasia Hille (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Tento snímek je natočen na motivy novely P. G. Wodehouse. Popisuje poměry v Anglii na konci dvacátých let. Vypráví o dobrodružstvích zámožného aristokrata Bertieho Woostera (Hugh Laurie) a jeho vychytralého sluhy Jeevse (Stephen Fry). Lehkomyslného Woostera trápí nejenom jeho despotické tetičky Dahlia a Agatha, ale také chabé pokusy okolí ho oženit. Proto se často dostává do komických situací, ze kterých ho jeho věrný sluha Jeeves neustále zachraňuje. (NGP)

(více)

Recenze (18)

Werichowka 

všechny recenze uživatele

Parádní počin skvělého dua Fry/Laurie by si skutečně zasloužil větší pozornost našich médií. Tento retro seriál, na motivy povídek G.P. Wodehouse, se totiž u nás ještě nikdy nevysílal. A to je setsakramentská škoda!!! Nostalgická atmosféra 30. let, suchý i trošku mokřejší ostrovní humor a vždy distingovaný Stephen Fry, tahající okouzlujícího mladého „dr. House“ z průšvihů. Jistá záruka dobré zábavy. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Nejznámější postavy z dílny neméně známého P. G. Wodehouse – zazobaný trouba Bertie Wooster, který se koupe s kachničkou a oplývá minimální mozkovou kapacitou, módním nevkusem a nepříčetnou loajalitou ke (všem) svým nemožným kamarádům a dokonale uhlazený komorník Jeeves, vyznačující se nekonečnou rozvahou, módním vkusem a genialitou – v podání známého komického dua Fry & Laurie. Hugh Laurie předvádí nesmírně intenzivní výkon mimických svalů při střídání výrazu zamyšleného blba, zmateného blba a zhnuseného blba, Steven Fry se naopak omezuje na více či méně pozdvihnuté obočí, ovšem jen úslužná fráze „very good, sir“ mu stačí k rozbalení přebohaté palety precizně odstíněných tónin, které jsou stejně výmluvné jako grimasy jeho protějšku. Schéma příběhů se víceméně pořád opakuje, ale podobně jako u knižní předlohy nepřestává být zábavné. Navíc animované titulky jsou skutečně stylové a hudební stránka příjemná – zvlášť když si Hugh sem tam střihne hudební číslo (jakkoli by Jeeves nesouhlasil, ligu vede trombón :). ()

Reklama

LBsmoke 

všechny recenze uživatele

1série se mi líbila velice byla vychytaná a jednodušší po všech směrech .. například některé ty dlouhé záběry kde Laurie ukazuje svoji obratnost a šikovnost během rozhovorů (to je pak vidět rozvinuté v md H..) 2série mě vůbec nechytla asi sem měl dost toho Gussieho a těch jeho čolků..(newt this, newt that.. omg) ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Asi stačí pár minut, aby bylo každému jasné, kde bral Jirotka inspiraci. Tedy samozřejmě né z této adaptace, ale z její předlohy od P.G.Wodehouse. On mi taky nikdy Saturnin v českém prostředí moc neseděl. Tahle adaptace má ale ještě hodně silnou příchuť Černé zmije. Laurie hraje téměř stejně jako v roli George IV, Fry se z Melcheta převtělil do role podobné jakou hrál Atkinson. Ačkoli už měli celou Černou Zmiji za sebou, vypadají oba stále neuvěřitelně mladě. Na Woostera až moc mladě, ale Fry exceluje. Nejlepší byl mločí (či čolčí) tanec. Nejvíc mě štvalo, jak měnili herečky (a herce) vedlejších rolí, hlavně u Madeline. 1. série 90%, 2.série 72%, 3. série první tři díly v New Yorku zase výborné, hlavně s Tuppym, návrat do Londýna ale hodně kazí noví herci Gussiho a Madeline 82%, 4.série A ještě pěkný návrat do New Yorku s Tuppym, další díly už jsou slabší. Zajímavé, že se Francesca Folan vrací do seriálu, ale do role Florence a v posledním díle je jako přímá rivalka Madeline, kterou hrála na začátku. Poslední díl je opravdu skvělý, se spoustou těch nejlepších vedlejších postav (Spode, Tuppy, Brinkley) 78% Škoda, že je po 23. dílech konec :-( ()

vla_kor 

všechny recenze uživatele

Who ho. Ukázka perfektního převedení literárního díla do audiovizuální podoby. Od výborných scénářů po skvělý casting. Jestli jste fanoušky povídek P. G. Wodehouse o Bertiem Woosterovi a jeho sluhovi Jeevesovi, tak neváhejte. Hugh Laurie je geniální představitel dobrosrdečného člena klubu "Trubců" s věčně vykulenýma modrýma očima a otevřenou pusou. Navíc hraje a zpívá užasné dobové písničky. A Stephen Fry je zas úžasný představitel mimořádně inteligentního člena klubu Ganymed pro "gentleman's gentlemany". Pip pip. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Stephen Fry (Jeeves), Hugh Laurie (Bertie Wooster), Robert Daws (Tuppy Glossop) a John Woodnutt (Sir Watkyn Bassett), jsou jediní herci, kteří hrály stejné postavy, ve všech dílech. Seriál měl celkově čtyři série. (Pumiiix)

Reklama

Reklama