Reklama

Reklama

Nevlídná planeta

(seriál)
  • Česko Nehostinná planeta (více)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Novátorský seriál o divočině představí nejnehostinnější oblasti světa. V šesti epizodách prozkoumáme extrémní hlubiny a nadmořské výšky, nechladnější i nejteplejší místa, mokřady i souše, a zjistíme, jak se živočichové přizpůsobili přežití v tak nepřátelských podmínkách. Mnohdy půjde o opravdu neobvyklé metody. Navíc během posledních 40 roků, kdy se Země v tak krátkém časovém úseku změnila nejvíce za posledních 65 milionů let, jsme zvířatům jejich nelehkou situaci ještě ztížili. Aby nevyhynula, musela tedy zvířata změnit své způsoby přežití opravdu v jediném mžiku evoluce. Na jedné straně čelí mnoho druhů svou podstatou nehostinným přírodním a povětrnostním podmínkám, na straně druhé neutuchajícímu nebezpečí ze strany predátorů a intenzivnímu boji o zdroje obživy. Jejich volba je jasná - přizpůsobit se, jinak vyhynou. (National Geographic)

(více)

Recenze (7)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Naprosto úchvatné! BBC standard dorovnán! Produkce National Geografic kvalitou tvoří naprostou špičku v oboru přírodopisných dokumentárních filmů. Působivý mix zrychlených i zpomalených záběrů v maximálním rozmezí od velkých celků až po dechberoucí makro záběry, jízdy, respektive ,,lety", tedy záběry z dronů, velmi podmanivá hudba, skvělé ruchy, výstižný a poučný komentář...a jako perlička průvodce Bear Grylls... ()

TostTom 

všechny recenze uživatele

Celkově velmi povedená dokumentární série. Spoustu skvělých a zajímavých záběrů a Bear Grylls jako příjemné zpestření. ()

Hartigan 

všechny recenze uživatele

Fantazie a perfektně odvedená fušeřina. Určitě velmi náročná na pořízení - hodiny a hodiny posedávání v neustálém střehu. Každá z epizod je geniálně natočená. Pokud bych si měl vybrat, tak vítězí díly "Džungle" a "Pohoří" - ten Full HD obraz! Ten byl místy skoro na orgáč v přímém přenosu. Odteď už každopádně díky "Nevlídné planetě" beru na vědomí skutečnost, že bych se v příštím životě, jestli tedy doopravdy existuje, rozhodně nechtěl znovuzrodit třeba jako tučňák nebo mravenec v některé z uvedených lokalit. Pořád se jen skrývat před ostatními, nebo lovit za účelem vlastního přežití. V těchto podmínkách bych to měl radši rychle za sebou. ()

swenyx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z plno povedených dokumentárních seriálů. Tentokrát se tu hlavně autoři zaměřují na měnící se klimatické podmínky a jak si s ním různí zvířata zvládají poradit. Všemi díly provází Bear Grylls který vždy dodá nějaké zajímavé poznatky. Cením že se tu objevily i netypické zvířata a nebylo to tak pořád to samé dokola. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Nie vždy musí byť zárukou najvyššej kvality iba produkcia od BBC a moderátorský doprovod Davida Attenborougha, pretože aj NatGeo týmto svojím prírodopisným cyklom s Bearom Gryllsom je fascinujúcim zážitkom, ktorý dvíha varovný prst, no zároveň ukazuje stále tú istú krásu prírody, ktorá tu ešte zostala a ktorá sa snáď nikdy navždy nevytratí. Obsahom podobný dokument ako nedávna Our Planet, možno s pár vypožičanými zábermi, ale aj unikatnými novými, pri ktorých sa tají dych, ako napr. lov irbisa, polárnych vlkov a pod. ()

Reklama

Reklama