Reklama

Reklama

Když se skupina pytláků vloupe do chráněné rezervace plné exotických zvířat, netuší, že se vidina snadného výdělku brzy změní v boj o holý život. Chemický koktejl, kterým chtěli zvířata paralyzovat, je místo toho mění v krvelačná monstra bažící po lidské krvi... (TV Prima)

Recenze (5)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už je to nějaký ten pátek, co jsem viděl první Zoombies od společnosti The Asylum, ovšem dodnes si vzpomínám, že na mě jejich kousek moc velký dojem neudělal. Především díky nepříliš povedeným (no spíš otřesným) digitálním efektům a promarněným potenciálem, který samotná myšlenka měla. Dvojka jak se v samotném závěru ukáže je vlastně prequelem a ukazuje, cože se odehrálo před tím, než nakažená opička přijela do ZOO Eden. No a musím uznat, že je to o pověstný fous lepší než minule.   Přehlídka (ne)hereckých anti talentů tu samozřejmě nesměla chybět, ale mezi zúčastněnými se tentokrát našlo i pár jedinců, kteří zas tak špatný herecký výkon nepředvedli. Je však potřeba říci, že tentokrát si pro sebe hlavní prim ukradli nakažená zvířata. Od surikat, přes dikobraze, hrabáče, hrocha, aligátora až po nosorožce. Díku komediálnímu pojetí se dočkáme i několika vcelku povedených humorných scén, u kterých jsem se i nenuceně zasmál. A můžu říct – jo tahle a tahle scéna se mi vážně líbila. Bohužel i tak se tu našla celá řada přesných opaků – otřesných momentů, okořeněných o laciné efekty – zvláště pak ke konci filmu a útokem snad všech zvířat v rezervaci.   Zoombies 2 je v mých očích filmem dvou polovin. Zatímco ta první je docela dobrá a humorná, ta druhá se dost vleče, dobrých nápadů ubylo a špatných efektů přibylo. Od Asylum jsem však viděl mnohem horší filmy a i samotná jednička mě bavila méně než tento kousek.40% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americká snímek „Zoombies 2“ není o nic moc horší – natožpak lepší – než původní film, který prostě jen těžil na celkem ujetém – a to myslím v dobrém – nápadu. Druhý film na tom není jinak a popravdě si myslím, že by se na tom dala vystavět i delší série. Neříkám že by top diváka bavilo dlouho, ale ten potenciál tu je, protože zombie zvířat může být fakt hodně. A surikata na začátku docela vtipná je. ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Zoombies, který na sebe v poslední scéně prozradí, že je vlastně prequelem, jedničku v mnohém překonává. Zaprvé lépe využívá možností, které zápletka s infekcí, zombifikující zvířata v zoo, nabízí - zejména úvodních asi 30 minut je úplně božích, nápad použít v rolích vražedných netvorů surikaty, hrabáče a dikobrazy je perfektně ujetý. Zadruhé je mnohem víc sebeuvědomělý, zcela rezignuje na zbytečné rodinné a ochranářské podzápletky, které v takto blatantně pokleslém filmu stejně nemají co dělat. A zatřetí si tu a tam povedeně střílí z žánrových stereotypů (ukecaný zbabělý černoch, krokodýl v kanalizaci, všudypřítomné pavědecké monology pronášené se smrtelnou vážností, atd.) a má přesně tu potřebnou dávku nadsázky, která tak nějak přiměje shovívavě přehlédnout technickou nedokonalost a nízký rozpočet. Plus je zde pro potěchu oka řízným temperamentem a neméně řízným výstřihem vybavená Erica Sturdefant v hlavní roli. Škoda ovšem je, že děj v druhé třetině ztratí tempo, poněkud dojdou nápady a v té chvíli se to celé začne nepříjemně táhnout. Méně rozumování v laboratoři a více zombie zvířecí akce by tomu prospělo. V závěru to pak chytí druhý dech, vrátí se roztomilé surikaty a celá infekce, plodící nemrtvé, je vyřešena v libově ironickém duchu, takovéhle epické a přitom důležité sebeobětování neobsahuje leckterý áčkový hit :D. Tohle je to, co chci od Asylum vídat častěji. ()

Reklama

Reklama