Reklama

Reklama

Tóhoku, divoké Japonsko

(TV film)
  • Francie Tohoku, le Japon sauvage (více)
Francie, 2018, 52 min

Režie:

Eric Bacos

Obsahy(1)

Úchvatný sever japonského ostrova Honšú... Oblast Tóhoku se nachází v severním výběžku hlavního japonského ostrova Honšú. Z jedné strany omývá jeho břehy Tichý oceán a z té druhé Japonské moře. Je to země sopek, lesů a příkrých svahů, v níž kraluje příroda. Tamní tradice jsou v souladu s tuhými zimami, pevně zakořeněné a nejednou drsné. Jejich kouzlo nám umožňuje proniknout až k samé podstatě japonské civilizace. Cesta krajem Tóhoku nám rozkrývá autentické Japonsko bez jakýchkoli příkras. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Je znát z náznaků že je země přelidněná a příroda je jen v pásu hor uprostřed každého ostrova. Není dokument , kde by nezmínili změny klimatu. Zde v horách padá těžší sníh a je víc zimních bouřek. Ty termály působící na tělo a psychiku závidím. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že to Tóhoko je takový zapadlý poloostrov na severu ostrova Honšú, kde není průmysl, což je Japonsko netypické. Místo toho jsou tu sopky, hory, lyžařská střediska a lidé si hodně potrpí na jídle a náboženství. Toho náboženství bylo podle mě až moc, tohle mě vůbec nebavilo. Jen ten mnich a ta jeho svatyně, to není nic pro mě. Lepší to bylo, když se věnoval lyžím a ukazovaly lyžařská střediska a sopky. A co mě nejvíce zaujalo, tak to bylo jejich jídlo, od všeho by se tam našlo téměř něco - sushi, kapradiny, mořské řasy, pohanka, polévka ze sardinek.... [7. hodnocení, 1. komentář, -%] ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument z venkovské oblasti plné přírodních krás, kam se běžný turista v Japonsku nevydá, a kde je nám průvodcem lyžařský instruktor a Šintó mnich v jedné osobě. Vhodné doplnění informací například k četbě románového cestopisu z rodného kraje Osamu Dazaie "Cugaru", ale severu Honšú se věnuje více autorů krásné literatury. ()

Reklama

Reklama