Reklama

Reklama

Marina (Daniella Pineda) se vrací po patnácti letech z ústavu do běžného života. Její sestra Alice (Elle LaMont) si ji vezme k sobě domů. Jenže temné minulosti a jejím hříchům se nedá utéct. Marina se jim bude muset postavit a čelit tak temné legendě Mercy Black! (Rodriguez)

Recenze (32)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nikterak lichotivé hodnocení v mých očích vzbuzovalo spíše obavy, že půjde zas jen o x-tou variaci na městské legendy a nejrůznější bubáky, kterých už existuje celá řada. A přestože jsem nebyl daleko od pravdy, tento film nedopadl zas až tak tragicky. Jeho tvůrce se samozřejmě inspiroval, kde se dalo, ale je tu k vidění i několik vcelku vydařených pasáží a scén, které určitě stojí za trochu té pozornosti. V žádném případě však nechci přehnaně vychvalovat do nebes, protože je nám zde naservírovaná i celá řada negativních prvků a okopírovaných nápadů.    Mělo to však vcelku snesitelnou atmosféru, okořeněnou propojením přítomnosti a vzpomínkovými scénami z minulosti. Divák byl držen v nejistotě, zda jde skutečně o nadpřirozenou entitu, která se snaží ohrožovat hlavní hrdinku a její rodinu, nebo jde jen o výplody její fantazie a dětské představivosti jejího synovce. Výrazně tomu dopomáhal i vhodně zvolený hudební doprovod a několik lekacích scén. Když už totiž došlo na nějaké to úmrtí, většinou se to odehrálo mimo záběr kamery a tvůrci vsadili na představivost samotného diváka.    Teprve v samotném závěru se přitvrdilo a kousky skládačky do sebe zapadly, i tak však zůstal konec lehce zahalen do mysteriózního kabátku. Bohužel ani zde se neobejdeme bez několika nudnějších pasáží, ale i to se dalo přežít. Většina zúčastněných podala docela dobré (průměrné) výkony, takže ani po této stránce neodcházím zklamán. Jak už jsem však poznamenal, filmů na podobné téma existuje celá řada a tento mezi nimi nikterak nevyniká. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Švankmajerův odkaz stále žije. Děvče z vietnamské Večerky čelí své krušné minulosti z času dětských her a malin nezralých, respektive temné legendě Mercy Black, která ji dostala až za brány Chocholouškova ústavu, který své šéfování předal obličejovými plastikami zk(r)oušené Janeane Garofalo. Jistý nemalý potenciál by se v této látce našel, ovšem režisér prostě jaksi neměl velké tvůrčí chutě a nastalé hororo(ho)vno přiživoval hloupými dialogy a nestrašidelnými scénami. Nezáživný až laxní přístup mě o to víc nemile překvapil, neboť jeho autorem je Owen Egerton, po jehož Blood Festu jsem čekal něco hororově zábavného, výživného a schopného. Pokud se ve filmu zjeví onen originální původce hrůzy, jde film okamžitě do nechtěně směšné fáze. A celé počínání se překlopí do iritující podívané. Nabízela se ještě možnost udělat z toho bizarní erotický horor, Daniella Pineda je neokoukaná akvizice, kterou by milovníci šicích strojů a rýžových pokrmů ocenili, ovšem nic takového se nestalo. Cudný průběh měly i scénky hrůzy, trocha krve a hotovo. Chlapeček, ano i dětský figurant je v příběhu neopomenut, v závěru celkem chladnokrevně vyšperkuje oční bulvu. Owen Egerton tohle celé zvládl pouze průměrně, v podstatě až na jistotu. Film na mě navíc působil extrémně levně, ale to mu rozhodně nezazlívám. Ovšem doufám, že příště už se z jeho dílny dostaví něco zajímavějšího. 5/10 ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Marina Hessová je po 15 rokoch prepustená z psychiatrickej liečebne do opatery svojej sestry Alice potom, ako sa v detstve spolu s kamarátkou Rebeccou rozhodli obetovať svoju spolužiačku Lily Belowsovú aby priviedli k životu Mercy Black, fantóma ktorého si dievčatá vytvorili aby ich ochraňoval. Alicin priateľ Will Nylund v tom vidí príležitosť, ako príbeh Mariny predať a dostať sa k peniazom zatiaľ čo Marina sa snaží na minulosť zabudnúť. Tá ožíva, keď jej synovec Bryce povie, že s ním rozpráva Mercy Black...Podstatne lepšie ako filmy o Slendermanovi či Boogeymanovi s pomerne dobre zvládnutým koncom, herecké výkony na dostatočnej úrovni a príbeh dokázal zaujať počas celej minutáže. Potomka či Pet Sementary to síce neprekonalo, ale určite ide o príjemné prekvapenia pre skalných fanúšikov dobrého hororu v kalendárnom roku 2019. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Toto bolo tak neoriginálne a fádne. Vymyslený príbeh školačiek, ktorý sa zhmotnil do skutočnosti, ako keby podobných príbehov tu už aj tak nebolo dosť. Ale to najhoršie ešte len prišlo o čosi neskor v podobe lacného, hnusne trápneho bubáka, ktorého by sa nenaľakali, ani deti v škôlke. Pointa i všetko ostatne v príbehu išlo mimo mna, asi kvôli predvídateľnosti. Ale nesral ma tak veľmi, kvôli ponurej atmosfére, ktorá v par momentoch bola fakt silná, preto aspoň silne 2*. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Mercy Black je opäť jedna vymyslená strašidelná postavička, ktorú si vytvorila trojica neposlušných dievčisiek, aby ich ešte aj po dlhých rokoch mohla strašiť. A tak sú tradične v ohrození života všetci - najmä hlavný detský hrdina, ktorý vidí bubákov v každom tmavom rohu. Bol ale prekvapivo neotravný... na kladného fagana v horore. Ináč je to celkom atmosférické, dobre nakrútené, sympaticky zahrané. Dejovo príbuzné Boogeymanovi, Fairytale, Dakness Falls a ďalším, čo možno neznie originálne, ale napriek tomu by to diváka nudiť nemalo a pokazené som tu nenašiel nič. Práve naopak - rozuzlenie malo hlavu a pätu, a dokonca som z jednej záverečnej scény ostal aj mierne zaskočený. Režisér nakrútil zatiaľ len jeden podpriemerný horor, kvôli ktorému som si jeho meno nemohol pamätať, no tentokrát urobil poriadny krok vpred, takže sa to zmení. Nie že by sa jednalo o veľdielo, no v tohtoročnom hororovom suchu je to určite solídny nadštandard. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama