Reklama

Reklama

Přichází Satan - Procitnutí

(TV film)
  • Česko Omen IV: Procitnutí (více)

Obsahy(1)

Damien Thorn je mrtvý, ale věštba o příchodu antikrista se znovuzrodila v podobě dívky jménem Delia, kterou adoptovali Gene a Karen Yorkovi. Když Karen zjistí, že se její dítě narodilo za zvláštních okolností, najme soukromého detektiva, aby našel Deliiny skutečné rodiče. Tím se rozeběhne série zvláštních nehod a Karen začne všechny podezřívat ze spiknutí proti ní. Nakonec se rozhodne zjistit o své dceři pravdu sama. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejhorší díl ze série Omenů, který odchází od myšlenky jednoho antikrista v podání Damiena Thorna a přechází k ďábelské podstatě ženy. Nejen, že hlavní postava není moc ďábelská, ale celý příběh ji moc nepomáhá a je příliš obyčejný. Snad již nebudou další pokusy v sérii a bude zakončena tímto debaklem. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Hodně špatné pokračování. To dobré má z předchozích dílů a k tomu plno špatného. Nudné, nepřekvapivé, špatně obsazené. Bohužel... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Deset let po uvedení nepovedené trojky Foxové připomněli svůj satanský franchise ještě tímhle televizním snímkem, de facto remakem jedničky, kde chlapce nahradila holčička a který nijak nenavazuje na děj předchozích dílů. Totální zbytečnost. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Remake jednotky i pokračovanie finálneho konfliktu tentoraz ako TV spracovanie (?!). Vrátili sa smrteľné nehody čo je fajn. V podstate ničím výnimočné ale zombíci potešia. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tohle už s Damienem nemá lautr nic společného, s výjimkou kopírování motivů. Televizně laciné zpracování postrádá atmosféru a nová inkarnace Satana je prostě jen průměrná holčička s potměšile pichlavýma očima, nesympatické děcko beze stopy démoničnosti, ať si k tomu temné chorály hřmí a burácí po libosti (což bohužel většinou nedělají). Napětí, strach nebo alespoň pouhá zvědavost, co bude následovat? Ani omylem, jen sterilní, bezpečná nuda pro matky před porodem, kardiaky a nervově labilní dítka, nic pro horrorové fajnšmekry. Zbytečné pokračování, které nemělo vzniknout ani v duté, pilinami vystlané lebzně scénáristy, natož zasvinit kilometry filmového pásu. 25% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Slabší náhražka všech třech předchozích dílů, ale dějově k nim patří, protknut i Goldsmithovou geniální hudbou částečně "nahrazuje-kopíruje" první zcela vydařený snímek..... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úplne ukážkový príklad toho najhoršieho druhu pokračovaní: poloremaku, ktorý je vystavaný na tej istej synopse ako originál, len s obmenenými postavami. Z totálnej bezbrehej bezfarebnej nudy to vyťahuje len bizarný chorál pouličných zombies a jedna zmienka Damiena Thorna. Inak to je niečo ako Postrach Denis, či Ten chlapec je postrach, len s pár vraždami. Viem si to predstaviť prestrihané na rodinný film. Napriek tomu, aké hrozné filmy boli Omen 2 a Omen 3, Othenin-Girardovi sa podarilo v sérii Omen to isté, čo v tej dobe v Halloweenskej sérii: nakrútiť najhorší film ságy. ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Dokonalejší prípad kópie prvého dielu ste ešte nevideli. V Omene IV je všetko ako v jedničke - otec politik, podozrievavá matka, všadeprítomné obrátené kríže, besné psy, diabolská vychovávateľka, prebratá hudba Jerryho Goldsmitha a... malý satan Delia. I keď v tomto prípade ženského pohlavia. Atmosféru samozrejme nečakajte, tá sa vytratila v treťom dieli. Tu vás bavia také scénky, ako mlátenie spolužiaka taškou na desiatu za podmazu Goldsmithových satanských chorálov, alebo rozbitie súkromného detektíva stavbárskou demoličnou guľou. Mňa tento film ale nijak neurazil a ani moc nenudil. Je to nastavovaná kaša, ale tá narozdiel od iných podobných výšplechtov príjemne odsýpa. A naviac je tu jedna geniálna scéna, ktorú som si po skončení púšťal niekoľko krát. Satanskí zombie koledníci spievajúci "Versus Christus, Ave Satani!" - to sa proste musí vidieť! ()

666teen 

všechny recenze uživatele

No, jestli Satan přichází jako malá Dílina, tak soudruzi ve Vatikánu můžou bejt úplně v klidu. Větší hrůzu už vzbuzuje i Satan jako homosexuální Saddámův partner v South Parku. Bič a pryč. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

S původní trilogií krom tématu nic společné, nezaregistroval jsem jediný odkaz krom rotvajlera a jména Damien Thorn v závěru. Sám o sobě ten film není úplně špatný, bez újmy jsem dokoukal, ale v rámci značky Omen jde o zbytečnou vykrádačku jména. 40% ať nežeru.... ()

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

Panebože, tohle je ale fakt už peklo. Rekapitualce předchozích, podobných či souvisejících dílů. 1. Přichází Satan! (1976) - 80% = **** 2. Damien (1978) - 65% = *** 3. Omen 3: Poslední střetnutí (1981) - 36% = ** Takže třetí film fakt slabý, ale toto je peklo. Vůbec to nepřipomíná předchozí díla, je to taková spíš parodie. Pár hororových prvků se najde, ale nemá to absolutně žádný respekt. Takže opravdu bída. Námět není nejhorší, ale ani na tu jednu hvězdu se to bohužel nechytá. Takže tento brak hodnotím na 6% = odpad! ()

Jordan odpad!

všechny recenze uživatele

Harvey Bernhard, ktorý stál produkčne za celou sériou Omen, chcel 10 rokov po jej skončení vytrieskať ešte nejaké peniaze, podojiť námet a jeho potenciál a tak dal dokopy najhorších a najpríšernejšie hrajúcich hercov v histórie kinematografie, dal príbeh napísať nejakému neskúsenému "pisálkovi" a réžiu zveril poloamatérom, ktorý dovtedy zrejme naozaj nič poriadne nenatočili a urobil túto zlátaninu, ktorá sa priživuje nehanebne používajúc niektoré trademarky a hlavne geniálne hudobné motívy jerryho goldsmitha pôvodného (a jediného dobrého) prvého dielu. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak zas tak špatné jak jsem čekal to nebylo. Problém je že tohle pokračování se snaží vyrovnat původnímu Omenu tak že ho často dost vykrádá. A druhý velký problém je hlavní herečka nahrazující Thorna, nejde jenom o naprosto špatnou herečku který je úděsná ale i to že jediný "zlo" který dokáže udělat je nechat pochcat se malýho kluka. Nicméně i tak mi film příjemně odsýpal a není tu zas tak moc hluchých míst. Jen si člověk musí zvyknout že to není Damien. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Série The Omen byla původně jen trilogií, kdy v závěru třetího dílu mělo vše skončit. Díky sestupné tendenci (co se kvality jednotlivých dílů týče) to bylo jen a jen dobře. Bohužel jak už to tak bývá, po čase si na příběh o Antikristovi v těle dítěte někdo vzpomněl a rozhodl se natočit volné pokračování určené pro televizní účely. Někteří tento díl mylně označují za „levný remake“ původního dílu, přestože jak se ze samotného děje dozvíme, vše pokračuje až po Damianově smrti. Je ovšem potřeba podotknout, že scénáristé Harvey Bernhard a Brian Taggert se nehodlali nikterak namáhat a hodně scén je opravdu dost podobných těm, které jsme měli možnost vidět v předchozích dílech. Nejde však jen o lacinou kopírku, protože tu lze narazit na několik podstatných odlišností. Což byla pro čtyřku záchrana, jinak bych jí rovnou odstřelil. Samozřejmě největší obměnou je fakt, že tentokrát se děj převážně točí okolo malého děvčátka Delii, akorát bych jí zrovna nenazval Antikristem, jako tomu bylo v podobě Damiana. Ale nebudu zbytečně spoilerovat. I ona nemá žádné kamarády, lidé kolem ní umírají a nikomu to nepřipadá divné. Tedy až do chvíle, kdy se objeví její chůva společně s několika přáteli, jenž oplývají mimosmyslovým vnímáním. Teprve v tuto chvíli jsem si začal film jako celek alespoň v rámci dost omezených možností užívat. Do té doby jsem byl totiž svědkem jen mdlé podívané, jehož jediným oživením bylo počúrání malého kluka a smrt jeho otce. Od této chvíle se totiž tvůrci snažili vytvořit alespoň trochu hororovou atmosféru a občas na nás vybaflo i toužebně očekávané napětí. Nebudu vám ale mazat med okolo huby, protože těchto světlejších záblesků tu bylo jen minimální množství. Původní The Omen byl pravý opak. Téměř bezchybná podívaná, převažovala v něm nervy drásající atmosféra, skvělé herecké výkony, démonické dítě – zde se pomalu ničeho z toho nedočkáme. 40% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Mne sa to náhodou celkom páčilo, určite viac než trochu fádna trojka. Delia je dôstojná nástupkyňa Damiena, tá malá je už na prvý pohľad poriadna hnusoba a myslím si, že práve takýto nesympatický fejsík sa na stvárnenie diabolského dievčaťa výborne hodí. Inak The Awakening pokračuje v trende nastolenom predchádzajúcimi Omenmi a ponúka aj zopár temnými silami spôsobených úmrtí, typických pre túto sériu. Na to, že ide o TV produkciu uspokojivé. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kombinované převyprávění prvního a druhého dílu nakonec dopadá lépe, než by se zdálo. Má to tu atmosféru, která mi chyběla u druhého a třetího dílu, možná až moc velké opisování z jedničky lze nakonec přeci jen přičíst k dobru, než kritizovat. Je to jednodušší, prostší a „levnější“, ale hlavně díky výborně zvolené Asii Vietra pro roli malé démonické Delii (je fakt zajímavé, jak je podobná Samu Neilovi, který v předchozím díle hrál jejího otce) a zajímavé Faye Grant v roli její adoptivní matky to má nějaký švih. Původní Omen žádné pokračování nepotřeboval, protože sám o sobě je takřka dokonalý a strašidelný, ale pokud se někdy k nějakému pokračování ještě vrátím, bude to asi jen toto. Na „obyčejný TV film“ mě to docela překvapilo. ()

Reklama

Reklama