Reklama

Reklama

Age Of Ondra

  • Slovensko Reel Rock 13: Éra Adama Ondru (festivalový název)

Obsahy(1)

Jednou za čas se podaří, že se narodí sportovec, který ve svém sportu nastaví zbrusu nová pravidla a možnosti. Adam Ondra, 25letý český drtič, objevuje nové oblasti lidských možností v lezení. V roce 2017 opět posunul hranice lezeckých možností – dal norskou cestu Silence, obtížnosti 9c. Ve filmu vidíme Ondru, jak vymýšlí nové tréninkové metody, stanovuje vyšší stupně prvovýstupů a chce být prvním člověkem, který dá cestu 9c na první pokus. (Mezinárodní horolezecký f. festival Teplice n. Met.)

(více)

Recenze (2)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak už vím, proč se Ticho jmenuje Ticho, chi. Adam Ondra je neskutečný úkaz. Ani mě nepřekvapilo, že jeho jméno rezonuje celým lezeckým světem. S naprostým respektem se o něm mimo jiné osobnosti vyjádřil i Alex Honnold, lezec, který představuje naprostou špičku ve volném lezení, lezec, který odsóloval 900 metrovou yosemitskou stěnu El Capitan ani ne za hodinu, se o našem Adamovi rozpovídal a nešetřil chválou. Je zde vidět, jak se Adam na své lezecké výzvy připravuje, jeho vizualizace jsou ... pro mě byly zvláštní a trochu úsměvné, ale jemu je naprosto jedno, co si kdo myslí. Je velice pečlivý, neriskuje a poctivě se připravuje na do detailu naplánované lezecké akce. Špička. (Viděno na Mezinárodním festivalu outdoorových filmů) ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Naprostý, neústupný zvíře s neskutečnou mentalitou a cítěním, které z něho udělali superstár lezení. Je to skrytá osobnost Brna, stejně jako třeba Kostelecký. Člověk, co má v hlavě jednu jedinou věc, vše tomu podřídí a klade na sebe nároky, které mu dovolí být o level dál než běžný smrtelník a zdolat stěny, jenž jsou pokládány za nepřemožitelné. Ta jeho vizualizace, sebementoring, řev, dojetí, to jsou věci, které ukazují jak moc může pro někoho znamenat jeho liefestyle. Neskutečně mě nalákal se v tom Brně na nějaké Hudy stěně také ukázat, nikdy není pozdě, obzvláště v 27letech. Jo Nesbo by mohl vyprávět. ()

Reklama

Reklama