Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když jí gang zabije rodinu, stane se z ní zabiják. Postupně zjišťuje, že na minulost nejde jen tak zapomenout. (Netflix)

Recenze (11)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nečekaně brutální záležitost, zvlášť jedna scéna mě překvapila, na něco takového není našinec zvyklý, tohle se v obdobných amerických filmech přece nedělá... Ale nebudu spoilerovat. Zároveň je to ovšem záležitost brutální příliš prvoplánově, a to především na úkor scénáře, který je dementní až běda. Ani holka v hlavní roli není příliš přesvědčivá, když si podává chlápky dvakrát macatější než ona, ale má hezkej zadek a kukadla, což asi na hlavní roli elitní zabijačky ve filipínským akčňáku stačí. No ale znáte mě, jako relaxační biják po šichtě jsem to zblajznul celkem spokojeně. A jelikož film skončil zhruba v polovině předpokládaného zabíjení a spousta věcí zůstala nedořešena, plánovala se původně asi dvojka. Ale nevím nevím, jestli na ní vůbec dojde. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další bojová zložena na válečné stezce, tentokráte z Filipín. První půlhodina byla trošku úmorná, ale pak do toho Lopez docelá šlápnul a bylo se na co dívat. Jednoduchý děj je tu sice slepen trošku kostrbatě a některé střety byly vyloženě samoúčelné, ale tady člověk žádnou sofistiku nečeká. Co se akce týče, tak jsem sice už viděl lepší a jak píše kolega misbos, Reyes není žádná Cynthia a ten kvér občas drží jako prase kost, ale dá se to přežít. Mydlí se to tu, střílí a dojde i na nějaké mučení a to prostě musí stačit. 55% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po Thajskom Chocolate a Čínskom Coweb tu máme Filipínsku jednoduchú Máriu. Film v ktorom nie je dôležitý nezáživný dej, ale akcia v ktorej kráska nakope ostatným zadky. No a akcia bohužiaľ tiež za veľa nestojí. Cristine Reyes je síce krásna, ale tipujem, že to bude nejaká baletka, pretože to čo predvádza má k bitkám ďaleko a skôr to pripomína tanec. Choreografia je jednoduchá, kontakty sú väčšinou mimo kameru a keď už sa s niekym náhodou trochu patľapká, tak údery postrádajú akúkoľvek uveriteľnú tvrdosť. Behom celého filmu som si ani raz nepomyslel, že by to mohlo chudáka kaskadéra bolieť. Kamera a strih sa snažia zakryť neschopnosť hlavnej hrdinky rôznymi spomalovačkami a strihom, ale bohužiaľ sa im to nedarí a bitky pôsobia uspávaco. Tvrdosť chvatov sa snažili vynahradiť množstvom gore scén, ale aj v tomto ohľade existujú šťavnatejšie filmy. Jednu hviezdičku dávam za záverečnú prestrelku v ktorej má tá prehnaná brutalita nejaký zmysel a tak si na chvíľu užijeme Wickovské headshoty. Na spomínané Chocolate alebo Coweb sa to nechytá ani zďaleka. 2/10. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Filipínská špaténka... jsem si to rozjel na Netfláču s dommnĕním, že je to ta druhá Maria co tu má 77%. :-D ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Maria. Mladý ženský zabiják, který se s ničím nezadá s 'nevěstou' z dvoudílného filmu 'Kill Bill' (2003). Kartel zradí a snaží se jí zabít. Přežije a jak se říká, pomsta bude sladká. Tímto se do povědomí dostává další akční hrdinka, která má v rámci tohoto snímku silnou tendenci pro pokračování již s daleko silnějším rozpočtem. Maria je ve své touze dosáhnout svého cíle, co se týče násilí, velmi intenzivní a to za dobrého vizuálního stylu vyprávění podpořené plynulou kamerou. Akce je více než dost, takže akční fanoušek si přijde na své. Celý dějový koncept se odehrává na základě klasické akční šablony, což znamená, že v poslední půlhodině je naprostý vrchol všeho. Maria se promění v ohromnou armádu, čímž si nikdo její blízkosti není jistý svým životem. Proto ta souhra z výše zmíněnou 'nevěstou'. V pravém slova smyslu se jedná o klasický styl akčního filmu, který za ta léta sice nepřináší nic nového či výjimečného, ale rozhodně je na co se koukat. Christine Reyes pojala svou akční roli adekvátně a jako akční hrdince se jí dostává přiměřená sympatie. Protože je film zaměřený převážně na akci, je tudíž příběh značně jednoduchý. Jedná se o drsný snímek, čímž udělali filipínští tvůrci nemalý zářez do akčního žánru. ()

misbos 

všechny recenze uživatele

The Long Kiss Goodnight Philippines Editon - aneb - karambit je svinstvo. Lopez je určitě kompetentní režisér se spoustou dobrejch nápadů (bitka v kanclu snímaná skrze okno a dveře), ale Reyes není kompetentní bitkařka, a tím to padá. Když se s krochnou u ramene plíží mezi kontejnerama, vypadá to eště docela dobře (tahle část je z filmu asi nejlepší), ale jakmile má začít máchat rukama, je zle, tluče to do vočí, jak to nezná, takže se hodně stříhá a zpomaluje... a je to v kopru. Slabý tři. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Nějací asiati se tam průběžně mlátí, střílí a píchají nožíkama. Furt dokola jak kolovrátek. Bez děje, bez pointy. Jedna protivná baba tam vyčnívá. Klasicky 1 proto 50 a všechny zmlátí a postřílí. K uzoufání kravina. ()

Vikta 

všechny recenze uživatele

Tvl, dialogy, kamera a CGI krve naprostej TOP... Jak kdybychom to s dětmi natočili během grilovačky s trojkou v žíle... Hvězda za music... ()

mdf 

všechny recenze uživatele

Další zbytečné a ohrané,tentokrát filipínské klišé,kterak křehké holce zabijou rodinu a ona proti velké přesile všechny přepere a zabije. ()

danny79 

všechny recenze uživatele

Téma ženských zabijáku je nyní IN - Ava, Peppermint, Anna, Eonni, Atomic Blonde, Red Sparrow, Furie ....., takže je a čím porovnávat a Maria rozhodně patří do slabší poloviny a ještě lépe k jejímu konci: slabý příběh i tak drhne, choreografie bojů příšerná, nesmyslné torture scény, které mají prodat příběhu na "tvrdosti" naopak způsobují celkovou nepřesvědčivost ()

Reklama

Reklama